Ce pot face în weekendul 24 – 26 iunie?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele ce urmează să aibă loc weekendul acesta: 24 – 26 iunie 2016.

Tu ce faci weekendul acesta?

Vineri la Zilele Sf. Ladislau

În cadrul Zilelor Sfântului Ladislau, ziua de vineri se va bucura de următorul program:

VINERI, 24 IUNIE

10:00–20:00 – Tradiții din mână în mână – Târg meșteșugăresc
Loc: Cetatea Oradea, curtea meșteșugarilor
Organizator: Asociația Sfântul Ladislau, Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului

10:00–13:00, 15:00–18:00 – Activități interactive pentru copii: Tipografia din Vizsoly
Loc: Cetatea Oradea, Corp J
Organizator: Asociația Civilă Maghiară … – vezi tot programul pentru ziua de vineri AICI.

Zilele Sfântului Ladislau - vineri, 24 iunie 2016

Ziua Universală a IEI

În perioada 24 – 26 iunie 2016 vor avea loc mai multe evenimente care vor marca ZIUA UNIVERSALĂ A IEI.

Organizatorii, IA Oradea, reprezintă o comunitate ce își dedică scopul IEI și culturii tradiționale.

„Costumul tradițional românesc este un adevărat „templu la purtător” descris într-un „corind” străvechi aprope uitat” – sursă text AICI.

ZIua Universală a IEI, Oradea, 2016

Ecotura din Șuncuiuș

Ce să faceți în perioada 24-26 iunie? Să participați la cea de-a XVI-a ediție a concursului turistic Ecotura organizat de ECOTOP Oradea !

Care este scopul acestui concurs numit ECOTURA? Promovarea de forme alternative de educație civică și de mediu în rândul tinerilor liceeni prin cunoașterea și valorificarea zonelor de interes turistic, a ariilor naturale protejate din județul Bihor, crearea unui cadru propice cunoașterii personale și interpersonale, dezvoltarea spiritului de echipă, promovarea activităților de petrecere a timpului liber în natură și a activităților de voluntariat !

Ecotura Șuncuiuș 2016

Loja Regele Ladislau

În data de 24 iunie, începând cu ora 18:00, va avea loc conferința intitulată Loja Regele Ladislau din Oradea (1876 – 1918).

Organizatorii evenimentului Loja Regele Ladislau din Oradea, Asociația Cultură în Mișcare, va aduce în discuție cu această ocazie un subiect interesant și poate puțin intrigant, adică:francmasoneria.

Attila Varga, speaker-ul serii de vineri, „cercetator la Institutul de Istorie G. Barițiu al Academiei Romane din Cluj Napoca, a efectuat cercetări documentare complexe în arhivele de profil din țară și străinătate și este în măsură să vorbească despre mișcarea francmasonică din Oradea și Transilvania (1876 -1918), despre preocuparile lojelor masonice în general și despreLoja Regele Ladislau din Oradea și rolul acestei societăți în comunitatea locală, în special” – sursă text AICI.

Loja Regelui Ladislau din Oradea 2016

Curs de gătit pentru copii

„Cursurile de gătit pentru copii și simpla implicare a lor în secretele gătitului în bucătăria familiei aduc o mulțime de contribuții în dezvoltarea lor. Este un mod de a fi creativ, inspiră curiozitatea și gândirea copiilor, sunt distractive și, totodată, îi ajută foarte mult pe copii sa învețe. Ei învață cum este pregatită mâncarea și cum contribuie aceasta la sănătatea lor” – sursă text AICI.

Pentru a vă înscrie copiii la cursul de gătit, trimiteți un email la adresa: [email protected].

Curs de gătit pentru copii Oradea

Milagro Santana Tribute Band

Vineri, 24 iunie 2016, va avea loc concertul celor de la Milagro Santana Tribute Band.

Începând cu ora 19:00, la Cetatea din Oradea, va concerta trupa formată din câțiva fani de-ai renumitului artist. Această formație a luat ființă în anul 2010 sub inspirația concertului lui Carlos Santana din 1986 din Budapesta.

Milagro Santana Tribute Band la Cetatea din Oradea, 2016

Cerere în căsătorie fără Cehov

Teatrul Artemotion vă invită în Urban Place pentru a viziona o nouă comedie, intitulată Cerere în căsătorie fără Cehov de Cornel Udrea, cu Mirela și Sebastian Lupu.

Vineri, 24 iunie 2016, începând cu ora 20:00 se va da startul unui șir lung de replici, joc, expresivitate și momente amuzante prin intermediul piesei de teatru Cerere în căsătorie fără Cehov.

Cerere în căsătorie fără Cehov - Teatrul Artemotion Oradea

Femeia și dezvoltarea personală

Sunt femeie! Workshop de dezvoltare personală – așa este intitulat evenimentul ce va avea loc în data de 25 iunie, destinat fiind exclusiv doamnelor și domnișoarelor.

Subiectele abordate în încercarea de a vă conduce înspre dezvoltarea personală mult dorită, vor încerca să răspundă la întrebările de mai jos, și cel mai probabil și la altele:

„*Ce anume mă definește ca femeie?
*Este ceva ce îmi blochează feminitatea?
*Cât mă cunosc?
*Cât mă accept așa cum sunt?
*Ce schimbări vreau în viața mea, ca femeie, dar mai ales cum să fac primii pași către asta?
*Cum mă raportez la feminitate/masculinitate?„ – sursă text AICI.

Sunt Femeie! Workshop de dezvoltare personală în Oradea

Sâmbătă la Zilele Sf. Ladislau

În cadrul Zilelor Sfântului Ladislau, ziua de sâmbătă se va bucura de următorul program:

SÂMBĂTĂ, 25 IUNIE

09:00–15:00 – Degustarea aromelor maghiare – Competiție gastronomică – Gătit cu bucurie
Loc: Cetatea Oradea, curtea cetății
Degustarea aromelor maghiare – competiție gastronomică în Cetatea Oradea

10:00–20:00 – Tradiții din mână în mână – Târg meșteșugăresc
Loc: Cetatea Oradea, curtea meșteșugarilor
Organizator: Asociația Sfântul Ladislau, Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului … – vezi tot programul pentru ziua de sâmbătă AICI.

Zilele Sfântului Ladislau - sâmbătă, 25 iunie 2016

Obiecte antice de vânzare

Urmează weekend-ul 25 – 26 iunie, un final de săptămână plin cu evenimente frumoase și diverse. Tot atunci va avea loc și Târgul de obiecte antice.

Prima ediție a Târgului de obiecte antice se va desfășura în Parcul Bălcescu din Oradea în acest weekend. Pentru ca întreg demersul să se ridice la standardele dorite, vor veni iubitori de antichități din toate colțurile țării pentru a le oferi orădenilor prilejul de a achiziționa astfel de lucruri, printre care și: tablouri, cărți, bijuterii, ceasuri, statui și tot ce poți găsi la un astfel de târg.

Târgul de obiecte antice Oradea

Swimathon Oradea 2016

ndația Comunitară Oradea (FCO) organizează și în acest an Swimathon Oradea!

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri organizat de Mișcarea Fundațiilor Comunitare în mai multe orașe din România (București, Iași, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Oradea, Bacău, Ploiești) prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative/cauze/proiecte diverse de implicare în comunitate – sursă text AICI.

Fundația Comunitară Oradea - Swimathon 2016

India Fest Oradea

India are o cultură deosebită, ba chiar misterioasă din unele puncte de vedere. La fel am putea spune probabil și despre alte culturi.

Drept urmare, întocmai libera exprimare și practicare a tradițiilor dorite aduc după sine și o serie de evenimente menite să prezinte oamenilor din jur aspectele pe care ei le consideră valoroase. De aceea, în curând va avea loc India Fest la Sala „Florica Ungur”.

„Universul a provenit din sunet. Toată energia universală este cuprinsă în sunetul originar. Cultura antică a Vedelor stăpânea ştiinţa sunetului transcendental prin cântarea de mantre. Prin repetarea mantrelor, o persoană se poate conecta cu izvorul originar al tuturor energiilor, având ca efect revigorarea corpului, liniştirea minţii şi realizarea naturii sufletului. Formația Atmavan vă invită la o asemenea experiență unică de conectare și armonizare cu sunetul transcendental prin muzică ” – sursă text AICI.

India Fest Oradea

Duminica la Zilele Sf. Ladislau

În cadrul Zilelor Sfântului Ladislau, ziua de duminică se va bucura de următorul program:

DUMINICĂ, 26 IUNIE

10:00–20:00 – Tradiții din mână în mână – Târg meșteșugăresc
Loc: Cetatea Oradea, curtea meșteșugarilor
Organizator: Asociația Sfântul Ladislau, Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului

ACTIVITĂȚI PENTRU COPII

10:00–13:00 – Activități interactive pentru copii: împâslire și pielărie
Loc: Cetatea Oradea, Corp M
Organizator: Asociația Kerege – Asociație Meșteșugărească și de Păstrare a Moștenirii, Asociația Pro Partium … vezi tot programul pentru duminică AICI.

Zilele Sfântului Ladislau - duminică, 26 iunie 2016

Ziua Drapelului Național

În data de 26 iunie, începând cu 11:30, se va sărbători și în Oradea Ziua Drapelului Național.

Una dintre istorisirile care ne vorbesc despre apariția drapelului românesc ne amintește de faptul că prin anul 1834 domnitorul Țării Românești de atunci, Alexandru D. Ghica Vodă, a obținut o învoire de la otomani: aceea de a așeza steagul românesc pe corăbiile negustorești – două culori: roșu și galben -, și pe ale armatei – trei culori: roșu, galben, albastru și un vultur în mijloc. Iar, de atunci se spune că românii și-au păstrat tricolorul ca simbol național, susținând moralul și credința în propria națiune atât în fața victoriilor, cât și în fața înfrângerilor. Semnificația culorilor de pe drapel este: albastrul cerului – LIBERTATE, galbenul ogoarelor – DREPTATE și roșul sângelui – FRĂȚIE.

Ziua Drapelului Național Oradea

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.