Vesel, Visător, Încrezător – un proiect Anima Verde!

de |

Ce reprezinta Anima Verde?

Anima Verde este o organizație non profit orientată spre acțiuni de protejare a mediului. Aceasta își propune să promoveze colectarea selectivă și reciclarea prin cursuri de ecologie, ateliere de reciclare, acțiuni de ecologizare și plantare de copaci.

Proiectul Vesel, Visător, Încrezător are în vedere refacerea spațiului recreativ al unei școlii și grădinițe din Bihor.

Școala din Cheriu are 35 copii în clasele 0-4 în două săli de clasă și Grădinița din Cheriu are 17 copii într-o sală. Toți copiii împart o curte cu iarbă verde fără nici un amplasament de odihnă și relaxare. Pentru a face recreațiile mai atractive pentru copii, ne propunem amenajarea în curte de băncuțe colorate din paleți și suporturi de flori din cauciucuri colorate.

Tuturor ne place să avem în jurul nostru un spațiu cât mai vesel și care îmbie la creativitate și alte activitati cât mai variate de învățare. Astfel, în incintă școlii și a grădiniței se vor desena / picta unul sau mai mulți pereți, în funcție de posibilitatea de acces, cu picturi educative, iar pentru cei mai mici cu personaje din povești sau eroii preferați din desene animate.

Proiectul nostru, prin crearea unui mediu plăcut și vesel, își propune stimularea copiilor de a frecventa școala și grădinița, aceste devenind mai atractive în urmă schimbărilor propuse.

Când suntem VESELI și pozitivi, suntem mai deschiși spre a învață și a experimenta lucruri noi, spre educație în general. Când ambianța este plăcută și îndeamnă la imaginație putem fi VISĂTORI, putem fi orice ne dorim! Iar când suntem și VESELI ȘI VISĂTORI, iar cei din jurul nostru ne ajută să realizăm lucruri cu propriile noastre puteri, atunci devenim și ÎNCREZĂTORI.

În data de 23 februarie se va desfășura activitatea de pictare a pereților în incintă sălilor de clasă. Vom beneficia de participarea unei artiste specializate în acest tip de pictură și de ajutorul voluntarilor Asociației Anima Verde. În curte vom amplasa, cu ajutorul voluntarilor, băncuțe din paleți și suporturi decocorative pentru flori, vopsite în culori vesele, menită să vreezeo atmosferă cât mai plăcută în timpul recreațiilor.

În paralel, cu ajutorul copiilor și al cadrelor didactice va avea loc și acțiunea de ecologizare a spațiului verde din jurul școlii, pentru a responsabiliza pe toată lumea în păstrarea curățeniei.

Toate materialele necesare vor fi puse la dispoziție cu titlu gratuit de către Asociația Anima Verde. Aceste activitati vor fi urmate de un atelier ecologic in care li se va explica copiilor, pe înțelesul lor, care este importanța reciclării și împreună cu aceștia vom realiza produse lucrate manual din materiale reciclabile.

Pentru a afla mai multe despre noi si proiectele noastre, va invitam sa urmariti pagina de Facebook – Asociatia Anima Verde.