Ce poți face în weekendul 7 – 9 octombrie?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc în weekendul acesta: 7 – 9 octombrie 2016.

Tu ce faci în weekendul 7 – 9 octombrie?

Târgul de la Negreni

După cum ne-am obișnuit deja, toamna aduce cu sine și Târgul de la Negreni.

În perioada 3 – 9 octombrie 2016, ediția de toamnă a târgului de la Negreni va fi în plină desfășurare. Haine, obiecte realizate de meșteri, mâncăruri, vechituri, dulciuri care mai de care și multe altele. Un amalgam de produse și obiecte dintre care toți vizitatorii vor putea alege după pofta-i inimii. Un lucru este cert: sunt extrem de rare cazurile în care vreo persoană pleacă de la târg fără să își achiziționeze cel puțin un lucru, cât de mic ar fi el…

Târgul de la Negreni, județul Cluj

Concurs de fotografie: Economie și turism

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, Departamentul de Economie, Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor lansează un concurs de fotografie destinat în special elevilor de liceu din județul Bihor și din regiune, participarea fiind însă deschisă oricărui tânăr cu vârsta între 14 – 19 ani, înmatriculat într-o instituție de învățământ din România.

Scopul acestui concurs este promovarea județului Bihor ca destinație turistică prin intermediul imaginilor și conștientizarea tinerilor cu privire la valorile naturale și antropice existente pe teritoriul județului nostru.

Concursul se va desfășura în perioada 03 octombrie 2016 – 15 noiembrie 2016, urmând ca festivitatea de premiere cu evenimentele aferente să aibă loc pe data de 23 noiembrie 2016.

Secțiunile în care se vor înscrie fotografiile vor fi:

 • Obiectiv turistic din Bihor care îmi place;
 • Peisaj turistic din Bihor care îmi place;
 • Oameni din turism care m-au impresionat;
 • Obiective turistice/peisaje inedite…

Concurs de fotografie: Economie și turism

Laboratorul de Antreprenoriat Social

Asociația Acta Center vă invită să luați parte la un laborator de antreprenoriat social în care veți avea ocazia să:

– înțelegeți conceptul de antreprenoriat social
– să învățați metode creative de a identifica o idee antreprenorială bazată pe talentul tău și pe nevoile comunității
– să creați un plan antreprenorial pentru ideea voastră
– să cunoașteți alți tineri dornici să se dezvolte și să se implice în comunitate

Laboratorul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani. Vor avea loc patru întâlniri:
– în datele de 4, 5, 7 și 8 octombrie de la ora 17:00 la 19:00…

Laboratorul de Antreprenoriat Social

Toamna Orădeană 2016

Piața Unirii va fi împărțită, în aceste zile de sărbătoare, în zone de: relaxare, concerte, mâncare și activități pentru copii. „Cetatea Oradea va contribui la programul cultural al sărbătorii orașului din acest an, acolo urmând să fie organizate evenimente culturale sub umbrela Galei traficantului de Cultură. Tot în cadrul Toamnei Orădene, Teatrul Regina Maria va organiza, în data de 9 octombrie, un spectacol special creat pentru acest eveniment”.

Iar programul Toamnei Orădene 2016 este următorul:…

Toamna Orădeană 2016 - program

Toamna Medicală Orădeană

„Odată cu venirea toamnei, reluarea activității în centrele universitare și trezirea la viață a campusurilor, avem nevoie de un imbold care să ne ajute să începem cu forțe proaspete noul an universitar” – sursă text AICI. De aceea, în perioada 6 – 8 octombrie 2016, va avea loc Toamna Medicală Orădeană.

„O ocazie specială prin intermediul căruia vom sărbători 25 de ani de educație medicală în cadrul Universității din Oradea. Evenimentul Toamna Medicală Orădeană este cu atât mai special cu cât în aceeași perioadă vom sărbători și zilele orașului Oradea. Sesiunile științifice vor fi pline cu informații de actualitate și cu relevanță pentru practica medicală curentă și viitoare”…

Toamna Medicală Orădeană

Expoziție foto: Un deceniu de perspective

„Colecţia personală de fotografii, în special din aer, ce reprezintă Cetatea din Oradea, din perioadă 2006 – 2016” – sursă text AICI. Pentru a sărbători acest deceniu de perspective a lui Ovi D. Pop, baritonul Florin Ganea va fi prezent susținând un recital special.

Expoziția va fi deschisă până în data de 20 octombrie 2016.

Expoziție foto: Un deceniu de perspective

Toamna Culturală în Cetate

În perioada 7 – 9 octombrie, Cetatea Oradea va fi gazda unor evenimente speciale încadrate în ceea ce a fost numit: Toamna Culturală în Cetate.

Programul pregătit pentru Toamna Culturală în Cetate este următorul:

VINERI, 7 OCTOMBRIE 2016

 • Program Corp I
  • 15.00 – 17.00 ”I am I / Eu sunt Eu – Cu ÎNCREDERE la școală!”– activități organizate de Pro Cariere (S.Conf., et.I)
  • 16.00 – 18.00 Iurta cu povești, Asociația Lupii din Pusta Clanul Ordas (parter, stânga)
  • 15.00 – 20.00 Expoziție de obiecte din I si al II – lea Război Mondial, Asociația Tanoda Egyesület (et.I)
  • 17.00 – 19.00 Astro artă, astro joc, Asociația Astroclubul Meridian Zero Oradea (et.I)
  • 19.00 – 19.45 Teatru Risk – ”Guleh” – Oana Nemes (subsol)
  • 21.00 – 21.30 Teatru Risk – „Noi două” – Irina Maria Barbir (subsol)
  • 20.00 – 20.45 Teatru Risk – ”Monoloagele vaginului” – Alina Misoc (subsol)
 • Program Grota Roșie
  • 13.00 – 17.00 Eveniment culinar, Chirila Florian – Bucătărie Vegană…

toamna-culturala-in-cetatea-oradea

4th Latino Vibes Anniversary

Școala de dans Latino Vibes Dance Academy împlinește patru ani!

Cea de-a patra aniversare a școlii latino va aduce după sine, în perioada 7 – 9 octombrie 2016, invitați de seamă.

„Am pregătit pentru voi mult dans și momente unice! Nu poți lipsi de la acest eveniment indiferent dacă abia ai învățat primii pași de dans sau dacă ești dansator avansat! Pentru ca acest eveniment să fie de neuitat, vor fi prezenți alături de noi peste 12 instructori cu experiență atât în plan național, cât și în plan internațional” – sursă text AICI.

Invitații de seamă de care pomeneam mai sus, vor fi:

 • Franța
  *Philippe Gomis (Fr) – Salsa United Team
  *David Tima (Fr) – Latin Studio
  *Nizard Maharsi (Fr) – Yamatimba
  *Luffy Oumar (Fr)…

4th Latino Vibes Anniversary, Oradea

Gala Traficantului de Cultură Internațional

Mai este puțin până ce se va da startul la evenimentul cultural din cadrul Toamnei Orădene și anume: Gala Traficantului de Cultură Internațional 2016.

„Gala Traficantului de Cultură Internaţional este un festival care sprijină şi promovează tinerele talente din România. Ediţia de anul acesta a GTCI se va desfăşura în cadrul Toamnei Orădene, festival cu peste 20 ani de notorietate, în perioada 7 – 9 octombrie”, Asociația Culturală Teatru Clandestin.

Tema evenimentului este: „Metamorfozele”. Pornind de la textele lui Ovidiu, acest subiect „permite o mare varietate de expresii artistice. GTCI își propune să funcționeze ca un bazar al artiștilor fie cu o viziune inovativă, nonconformistă, neconvențională, fie exponenți ai unor meșteșuguri care-și găsesc tot mai greu locul în mileniul vitezei” – sursă text AICI.

Iar, având în vedere că înscrierile au luat sfârșit, haideți să vedem ce surprize ne-au pregătit Asociația Culturală Experiment. Teatru. Clandestin:

Prezentare LCM și AeroGroup

Leadership & Community Management vine în întâmpinarea ta! Se organizează o prezentare a întregului proiect: de unde ideea de LCM, ce înseamnă EPSF și YCC, care este scopul nostru, dar și detalii despre înscrierea ca voluntari.

„De asemenea, îți vom prezenta și programul-partener, AeroGroup România! Un program de voluntariat în aviație, axat pe dezvoltarea abilităților de marketing și design, înglobate în lumea aviației (ocazie perfectă să afli mai multe despre înscrierea în acest program, diferită de cea în LCM).

Ca să fim generoși, îți vom permite accesul la atelierul de aviație ce urmează după prezentare. De obicei, el este adresat doar voluntarilor deja înscriși, dar de data aceasta poți participa și tu!”…

Prezentare LCM și AeroGroup

Sesiunea de Comunicări Științifice: Chirurgia de Urgență

Cea de-a treia ediție a Sesiunii de Comunicări Științifice din cadrul filialei SSCR Oradea urmează să aibe loc în curând.

Tematica acestei sesiuni este „Chirurgia de urgență ” și va avea loc în cadrul Toamnei Medicale Orădene.

Atât participanții activi, cât și cei pasivi sunt invitați să se înscrie la următorul link: AICI. Înainte de a vă putea înscrie la sesiune, este necesar să vă logați pe site. Înscrierile pentru participanții pasivi vor rămâne deschise până la începutul sesiunii – vineri, 7 octombrie, ora 15:00.

Dacă doriți să fiți participanți ACTIVI, urmăriți pașii de mai jos pentru a afla cum și ce trebuie să faceți:…

Sesiune de Comunicări Științifice - Chirurgia de urgență

O noapte la Teatrul Szigligeti

„Noaptea totul se transformă: teatrul devine sală de dans pentru spiritele primadonelor și a bonvivanilor, unde se aud melodii demult uitate și se recită monoloage ce se scufund în marea timpurilor trecute” – sursă text AICI. La fel se va întâmpla și cu Teatrul Szigligeti Oradea!

În data de 7 octombrie 2016, între orele 17:00 și 24:00, se deschid ușile Teatrului Szigligeti din Oradea unde se va da liber magiei nocturne.

O noapte la Teatrul Szigligeti

Grand Mexican Warlock

Vineri, 7 octombrie 2016, începând cu ora 20:00, va concerta trupa Grand Mexican Warlock în Moszkva Cafe.

Grand Mexican Warlock
Facebook: http://goo.gl/JDWYJH
Soundcloud: http://goo.gl/Wtp7hW
Youtube: http://goo.gl/8zNRLm
Instagram: http://goo.gl/mzK279

Grand Mexican Warlock în Moszkva Cafe

Zilele Pădurii Craiului

Iubitorii de mișcare în natură, de produse naturale, de muzică folk și tradiții folclorice sunt așteptați între 8 și 9 octombrie la cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Zilele Pădurii Craiului 2016”.

„Zilele Pădurii Craiului 2016” se vor desfășura în comuna Roșia, moment în care se vor reuni două evenimente locale importante: Festivalul „Straița Plină” (8 – 9 octombrie 2016) şiMaratonul de mountainbike „Pădurea Craiului” (9 octombrie 2016). Invitații de renume prezenți la această sărbătoare sunt: romanticul interpret de muzică folk Dinu Olărașu și Trupa Țapinarii – aceștia au pregătit un concert cu muzici fără limite, cu ironie și umor sănătos.

Anul acesta, pe parcursul celor două zile, sunt organizate 12 activități dedicate tuturor gusturilor. În cadrul atelierelor, meșteșugarii locali vor demonstra la fața locului cum se confecționează manual diferite obiecte de uz personal sau artizanat. Atelierele culinare se vor desfășura în aer liber, ocazie perfectă pentru a se face cunoscute câteva rețete noi. Cei care îndrăgesc energicele dansuri populare, vor avea ocazia să participe la cursurile organizate în bătătura satului. Familiile cu copii se vor putea bucura de activități speciale pentru cei mici, organizate de animatori bine pregătiți…

Zilele Pădurii Craiului

Festival de teatru cu intrare liberă – Era Park

În perioada 8 octombrie – 18 decembrie 2016, la Era Park, se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului de teatru cu intrare liberă.

„Weekend de weekend vă așteptăm în sala de evenimente să vizionați cele mai bune spectacole de teatru pe care le-am selectat pentru voi, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: dramedii, teatru de păpuși, piese interactive și multe altele” – sursă text AICI.

Iar, primele spectacole sunt următoarele:

 • Cafeneaua de Wally de Ron Clark și Sam Bobrick – sâmbătă, 8 octombrie, ora 19:00

Regia: Constantin Podu
Distribuția: Teodora Voineagu, Angelica Lisa, Constantin Podu
Durata: 1 h 10 min

Teatrul Mic Sibiu…

Festival de teatru cu intrare liberă - Era Park

Prelegere filosofică: Omul în căutarea nemuririi

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, la ora 16:00, Asociația Culturală „Noua Acropolă” organizează o prelegere filosofică cu tema: Omul în căutarea nemuririi.

„Pe tăblițele de lut sumeriene stă scris: «Către tine, cititorule; în vremea în care trăiești, printre toți contemporanii tăi, printre toți aceia care sunt cu tine, se va afla întotdeauna Ghilgameș.» Nu se referă oare textul la faptul că în noi înșine există, într-un fel sau altul, un Ghilgameș? Nu există oare înlăuntrul nostru cineva care visează, care e gata să înfrunte dragoni, să traverseze munți, care vrea să afle dacă e, într-adevăr, nemuritor?” (Jorge Angel Livraga Rizzi)…

Prelegere filosofică: Omul în căutarea nemuririi

Omul din La Mancha la Toamna Orădeană 2016

Toamna Orădeană vă invită sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria pentru a viziona spectacolul OMUL DIN LA MANCHA, un musical de Dale Wasserman, regia Korcsmáros György!

Prețurile sunt pentru buzunarele oricărui: 10 lei în sală și la loji și 5 lei la balcon, așa că nu ezitați să vă lăsați purtați de imaginație și să vă aventurați în povestea bravului Don Quijote și a credinciosului său scutier Sancho Panza.

Omul din La Mancha, bazat pe romanul epic din secolul al XVII-lea al lui Cervantes (Don Quijote), este un musical remarcabil, emoționant și tulburător totodată, fiind unul dintre primele spectacole care au pus în valoare o operă literară de o asemenea anvergură…

Omul din La Mancha la Toamna Orădeană 2016!

Turneu AMATur A – Toamna Orădeană

Toamna Orădeană aduce cu sine și un turneu de tenis de masă, în data de 8 octombrie 2016!

Categorii turneu AMATur A: începători, avansați și open

Data: 8 octombrie 2016

Program:

 • 09:00 check in/înscrieri – încălzire
 • 10:00 începere concurs categoria ÎNCEPĂTORI (turneul acestei categorii se va ține la o sală colaboratoare, a clubului TIBCLAU)
 • 10:00 începere concurs categoria AVANSAȚI
 • 14:00 începere concurs categoria OPEN

Adresă: Oradea, str. Moților, nr. 2, etaj II – Sala KING PONG 

Mese: 10 bucăți JOOLA 3000SC + 8 bucăți ITTF (sala colaboratoare)

Mingi: JOOLA SUPER***…

Turneu AMATuR A - Toamna Orădeană

Maraton Pădurea Craiului

Au început înscrierile pentru MTB Maraton Pădurea Craiului. Trei trasee și trei curse diferite vor fi puse în practică în data de 9 octombrie 2016!

MTB Maraton Pădurea Craiului este un eveniment sportiv, parte a „Zilelor Pădurii Craiului” din cadrul proiectului „Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăiești”, finanțat prin intermediul programului Green Entrepreneurship 2.0, o inițiativă comună a Romanian American Foundation și Fundația pentru Parteneriat.

Pe lângă MTB Maraton Pădurea Craiului, programat în data de 9 octombrie 2016 cu ocazia “Zilelor Pădurii Craiului”, vor avea loc și alte evenimente cu specific cultural și gastronomic: Festivalul „Straița Plină”, educativ – „Școala de meșteșuguri”, turistic – vizite ghidate în peșterile speoturistice din zona Roșia.

Obiectivul principal al proiectului „Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care sa trăiești” este să contribuie la dezvoltarea durabilă a celei mai mari arii protejate din județul Bihor (Situl Natura 2000 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului) prin crearea premiselor pentru desemnarea zonei ca și destinație de ecoturism recunoscută național și internațional…

MTB Maraton Pădurea Craiului, localitatea Roșia, județul Bihor

Oradea Klezmer la Toamna Orădeană

În cadrul festivalului Toamna Orădeană, Oradea Klezmer vă invită la concert. Concertul va avea loc duminică, 9 octombrie, de la ora 19:00 iar intrarea va fi liberă.

Oradea Klezmer este o trupa nou înființată, la ințiativa actorului Andrian Locovei și a artistului Ion Pîntea, care și-au pregătit un repertoriu internațional de muzică tip klezmer, orchestrația fiind semnată de Ary Nagy Sandor.

Trupa este compusă din: Ari Nagy Sandor, Richard Balint, Andrian Locovei, Alex Szűz, Alecsandrina Chelu, Alina Vico Leonte, Ion Pîntea, Szávuly Albert Károly, Nagy Kálmán, Lorant Vereș și Gyuszi Martyn…

Oradea Klezmer la Toamna Orădeană 2016

Proiecție KineDok Oradea: Căminul meu

Căminul meu este o poveste despre o familie neobișnuită din Kiev care luptă împotriva injustiției imobiliare. Natașa, capul familiei, încearcă să salveze ferma familiei, care este în prezent înconjurată de cartiere moderne. În ultimii câțiva ani au fost construite numeroase case prefabricate în cartierul Pozniaki din Kiev. Foștii locuitori, care trăiseră ca la țară decenii întregi, au fost evacuați sau relocați în apartamente noi. Familia Jurchenko a fost singura care și-a apărat casa în fața companiilor imobiliare.

Mama Natașa este simbolul luptei pentru drepturile familiei. Ea invită alți oameni să locuiască cu ei. Li se alătură un preot, care hrănește animalele, un avocat care îi ajută la procese, precum și alți chiriași, care participă la muncile agricole. Familia ei o susține, însă nu fiecare membru îi împărtășește țelul. Contrastul principal pare să fie între mamă și mezina familiei, Katia. Katia vrea să plece din Ucraina și să-și înființeze propria ei companie. Dar Natașa vrea ca aceasta să aibă grijă de părinți când ajung la bătrânețe. Fiica cea mare nu a suportat presiunii și a părăsit familia. În prezent își construiește noua ei casă la 12 km de fermă…

Căminul meu - Proiecție KineDok Oradea

Vă dorim un weekend excelent!

Evenimente recomandate de echipa Ghid Local Oradea.