Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

8 octombrie, 2016 - 10 octombrie, 2016

Detalii

Începere:
8 octombrie, 2016
Se termină:
10 octombrie, 2016
Eveniment Categories:
,
Eveniment Tags:
, , , , , , ,
Sit web:
www.ghidlocal.com/oradea/articole/zilele-padurii-craiului-2016/

Locație

Comuna Roșia
Comuna Roșia Bihor România + Harta Google
Telefon:
0259 325 214
Sit web:

Organizator

Agenția de Management al Destinației Bihor
Telefon:
0359 432 599
Email:
destinatiabihor@gmail.com
Sit web:
www.amdbihor.ro/

Iubitorii de mișcare în natură, de produse naturale, de muzică folk și tradiții folclorice sunt așteptați între 8 și 9 octombrie la cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Zilele Pădurii Craiului 2016”.

„Zilele Pădurii Craiului 2016” se vor desfășura în comuna Roșia, moment în care se vor reuni două evenimente locale importante: Festivalul „Straița Plină” (8 – 9 octombrie 2016) şi Maratonul de mountainbike „Pădurea Craiului” (9 octombrie 2016). Invitații de renume prezenți la această sărbătoare sunt: romanticul interpret de muzică folk Dinu Olărașu și Trupa Țapinarii – aceștia au pregătit un concert cu muzici fără limite, cu ironie și umor sănătos.

Anul acesta, pe parcursul celor două zile, sunt organizate 12 activități dedicate tuturor gusturilor. În cadrul atelierelor, meșteșugarii locali vor demonstra la fața locului cum se confecționează manual diferite obiecte de uz personal sau artizanat. Atelierele culinare se vor desfășura în aer liber, ocazie perfectă pentru a se face cunoscute câteva rețete noi. Cei care îndrăgesc energicele dansuri populare, vor avea ocazia să participe la cursurile organizate în bătătura satului. Familiile cu copii se vor putea bucura de activități speciale pentru cei mici, organizate de animatori bine pregătiți.

Tot sâmbătă, înainte de concertul folk, publicul va fi plăcut surprins cu imagini și povești din locuri spectaculoase de pe Terra, aduse de câțiva profesioniști.

Concurs de ciclism 

Duminică, pasionații de aventură pe două roți și adrenalină sunt așteptați la cea de-a II-a ediție a Maratonului de mountainbike „Pădurea Craiului”. Scopul acestui maraton este promovarea turismului activ în zona Pădurea Craiului. Competiția este de tipul mountain bike cross country marathon (XCM), destinată sportivilor amatori, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane. La fel ca la ediția anterioară, concurenții vor avea la dispoziție trei trasee diferite ca lungime și grad de dificultate, fiecare dintre participanți putând alege traseul potrivit în funcție de condiția fizică și de nivelul propriu de pregătire.

Zilele „Pădurii Craiului 2016” se vor încheia duminică cu un spectacol folcloric susținut de interpreți renumiți de muzică populară. Printre invitați se numără și: Ansamblul folcloric „Moșuț” – Vadu Crișului, Ansamblul folcloric „Muguri și mlădițe” – Beiuș,  Ansamblul folcloric „Codrenii Bihorului” – Roșia, Surorile Tomele, Romina Nemeș, Monica Blaga, Vlad Ștef, Andrei Corb, Lavinia Chifor, Roxana Buzle, Paula Lezeu, Grup vocal „Permanențe” – Roșia.

„Zilele Pădurii Craiului 2016” sunt parte a proiectului „Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăiești”, finanțat în cadrul programului Green Entrepreneurship 2.0, o inițiativă comună a Romanian American Foundation și a Fundației pentru Parteneriat.

Mai multe detalii despre ediţia din acest an a „Zilelor Pădurii Craiului”, puteţi găsi pe: www.facebook.com/padureacraiului, www.padureacraiului.ro și www.facebook.com/bihorturism.

Organizatorii „Zilelor Pădurii Craiului 2016” sunt: Asociația Orizont Verde – Roșia, Primăria Comunei Roșia, Consiliul Județean Bihor, Agenția de Management al Destinației Bihor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Clubul Sportiv Xterra Oradea, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor.