Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

9 octombrie, 2016 9:00 pm - 11:00 pm

Locație

Moszkva Cafe
Moszkva Cafe Str.Moscovei, nr. 8
Oradea, Bihor România
+ Harta Google
Telefon:
0746 077 627
Sit web:

Căminul meu este o poveste despre o familie neobișnuită din Kiev care luptă împotriva injustiției imobiliare. Natașa, capul familiei, încearcă să salveze ferma familiei, care este în prezent înconjurată de cartiere moderne. În ultimii câțiva ani au fost construite numeroase case prefabricate în cartierul Pozniaki din Kiev. Foștii locuitori, care trăiseră ca la țară decenii întregi, au fost evacuați sau relocați în apartamente noi. Familia Jurchenko a fost singura care și-a apărat casa în fața companiilor imobiliare.

Mama Natașa este simbolul luptei pentru drepturile familiei. Ea invită alți oameni să locuiască cu ei. Li se alătură un preot, care hrănește animalele, un avocat care îi ajută la procese, precum și alți chiriași, care participă la muncile agricole. Familia ei o susține, însă nu fiecare membru îi împărtășește țelul. Contrastul principal pare să fie între mamă și mezina familiei, Katia. Katia vrea să plece din Ucraina și să-și înființeze propria ei companie. Dar Natașa vrea ca aceasta să aibă grijă de părinți când ajung la bătrânețe. Fiica cea mare nu a suportat presiunii și a părăsit familia. În prezent își construiește noua ei casă la 12 km de fermă.

Cu toții vor să-și atingă scopul, dar viața presupune compromisuri. Lupta împotriva sistemului ucrainian corupt este un efort eroic al Natașei, dar ea rămâne în principal mama celor patru copii ai săi. Într-o zi casa lor este arsă. Merită să rămână acolo și să continue lupta?

KineDok by One World Romania este un program de distribuție de filme documentare creative în spații neconvenționale. Programul a fost inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene : Slovacia, Ungaria, Croația și România. În România am reușit ca în 2015 să organizăm 219 proiecții în 25 de locații din 18 orașe. În 2016,alte două țări s-au alăturat proiectului: Polonia și Norvegia.
În cadrul celei de-a doua ediții, 15 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spaţii din fiecare ţară participantă. Partenerii programului – organizații din 7 țări europene, printre care și One World Romania – cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.

O parte importantă din misiunea KineDok este de a ajunge mai aproape de oameni și de a folosi spiritul local al puburilor, galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locaţii oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență frumoasă.

KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania

Regizor: Jiří Stejskal
Anul: 2014
Durată: 84`
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DcrKb4re1c0

Informații preluate de AICI