Ce poți face în weekendul 28 – 30 octombrie 2016?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc weekendul acesta, 28 – 30 octombrie 2016.

Tu ce faci în weekendul 28 – 30 octombrie?

Concurs de fotografie: Economie și Turism

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, Departamentul de Economie, Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor lansează un concurs de fotografie destinat în special elevilor de liceu din județul Bihor și din regiune, participarea fiind însă deschisă oricărui tânăr cu vârsta între 14 – 19 ani, înmatriculat într-o instituție de învățământ din România.

Scopul acestui concurs este promovarea județului Bihor ca destinație turistică prin intermediul imaginilor și conștientizarea tinerilor cu privire la valorile naturale și antropice existente pe teritoriul județului nostru.

Concurs de fotografie: „Economie și turism - Promovează Bihorul"

Expo Foto: Lanterna Magică de Frank Hausdorfer

Vineri, 21 octombrie 2016, începând cu ora 18:00, va avea loc expoziția foto: Lanterna Magică de Frank Hausdörfer, în Era Shopping Park Oradea.

„Unul dintre cei mai titrați artiști fotografi din Germania, Frank Hausdörfer a câștigat 121 premii internaționale în anul 2015, iar în acest an deja deține 89 de titluri (21 x Aur,5 x Argint, 7 x Bronz, 56 Mențiuni onorifice). În Oradea, la ovidpop photo art gallery, acesta va expune 50 dintre cele mai bune lucrări ale sale” – sursă text AICI.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 21 octombrie – 2 noiembrie 2016, în Era Shopping Park Oradea, galeria lui Ovi D. Pop.

Expo Foto: Laterna Magica de Frank Hausdörfer

Expoziție: Regele Mihai I

Astăzi, 25 octombrie 2016, Regele Mihai I al României împlinește onorabila vârstă de 95 de ani. Cu această ocazie, Muzeul Cetății și Orașului Oradea găzduiește expozițita „Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității”.

„Expoziția a fost realizată de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, curatorii acesteia fiind Oana Demetriade, Mihai Demetriade şi Mădălin Hodor, cercetători în cadrul acestei instituţii. Partener în realizarea expoziţiei este Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România – Filiala Bihor. Evenimentul vine să aducă în spațiul public imagini cu documentele din dosarul de urmărire al Regelui Mihai I, pe parcursul celor patru decenii de exil” – sursă text AICI.

Sunt expuse douăzeci de panouri: copilărie, tinerețe, momentele cheie din viața sa, în exil, imagini „inedite și în premieră cu sau despre Regele Mihai”…

Doritorii vor putea vizita expoziția de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea (corpul A, parter). Expoziția va rămâne în muzeu până în data de 8 noiembrie 2016.

Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității

Infinite Dance Festival

Teatrul Szigligeti Oradea organizează, în perioada 26 – 30 octombrie 2016, cea de-a doua ediţie a festivalului de dans şi arte Infinite Dance Festival.

Succesul primei ediții ne-a determinat să continuăm misiunea de promovare a diferitelor forme de dansuri, astfel în programul acestei ediții, folclorul, clasicul și contemporanul se îmbină într-un mod armonios atât în oferta de spectacole, cât și în secțiunea de off. Pe lângă concerte și workshopuri, aceasta va cuprinde și un spectacol-eveniment, un performance menit să sublinieze relația strânsă dintre mișcare, muzică, poezie sau arte vizuale.

 • Vineri, 28 octombrie
  • 18:30 Ansamblul Nagyvárad – Stabat Mater, Teatrul Szigligeti
  • 20:00 Compania András Lóránt – Monoloage, Studio Szigligeti
  • 20:00 Concert Perihelion, Moszkva Café
 • Sâmbătă, 29 octombrie
  • 17:00 Academia de Dans Maghiar – Ce este modern, ce este contemporan… ce este dans modern / contemporan?, Studio Szigligeti
  • 18:30 Academia de Dans Maghiar, Universitatea de Arte Târgu Mureș, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” – Gala Academiilor, Teatrul Szigligeti
  • 20:00 Studio Act – Molloy, Centrul Multimedia Studio Act (strada Crinului, numărul 2)
  • 20:00 Concert Hiperkarma, Moszkva Café
 • Duminică, 30 octombrie
  • 18:30 Ansamblul Folcloric Maghiar de Stat – Transcarpatia Invocată, Teatrul Szigligeti
  • 20:00 Concert Ganxsta Zolee és a Kartel, Moszkva Café

*Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate online (www.biletmaster.ro) sau de la casieria teatrului. Orar: marți – vineri, între orele 11:00 – 17:00 sau cu o oră înaintea fiecărui spectacol.

Infinite Dance Festival

Nymphea Dance Festival

În perioada 28 – 29 octombrie 2016, Fundația Culturală PULS-ART, organizează festivalul internațional de dans: NYMPHEA DANCE FESTIVAL, ediția a XIV-a.

Nymphea Dance Festival, un eveniment de prestigiu ce adună participanți din toate colțurile țării și nu numai, aduce odată cu această ediție, secțiuni noi, precum și o direcție nouă pentru toți participanții. Cuvintele cheie ale acestui an sunt: distracția, buna dispoziție, muzica și bineînțeles, dansul!

Program Nymphea Dance Festival 2016:

Nymphea Dance Festival 2016

Business Dinner la Complex Opera

Ce zici de o cină în oraș la cea mai fancy sală de evenimente, Complex Opera? Deci, dacă ești antreprenor sau vrei să fii, dacă dorești să fii cunoscut și vrei să cunoști alți antreprenori, dacă vrei să-ți faci cunoscută afacerea și vrei să te ajutăm să excelezi în ceea ce faci deja, ești așteptat. Vino la o seară specială unde discuțiile, prezentările video, interacțiunea și voia bună vor fi un bun prilej în care vei putea să-ți faci noi relații in lumea business.

Costul este de 120 RON/persoană. Confirmarea este obligatorie pe [email protected] sau 0730 002 083.

Programul evenimentului:

17:45 – 18:15 – Recepție invitați
18:15 – 18:45 – Prezentare invitați și business-uri proprii
18:45 – 19:30 – Video motivațional despre excelență
19:30 – 20:30 – Cină și discuții la mese de 8 persoane
20:30 – 21:00 – Interacțiune și discuții libere

Business Dinner la Complex Opera

Reduceri la toate cărțile din Librăria Humanitas

Vineri, 28 octombrie 2016, în intervalul orar 18:00 – 22:00, toți cei care iubesc să citească vor beneficia de reduceri de 20% la orice carte cumpărată din Librăria Humanitas.

„Vă așteptăm la Librăria Humanitas din Oradea pentru a vă bucura de reducerea generală de 20% la toate cărțile din librărie. Edituri noi intrate în librărie, promoțiile lunii octombrie, noutățile și cele mai vândute titluri, dar și manuale, cărți de drept, atlase și albume, toate sunt reduse cu 20% în acest interval” – sursă text AICI.

Vă dorim lectură plăcută!

Reduceri la toate cărțile din librăria Humanitas

Spectacol de teatru: Străini în noapte

Străini în noapte se situează în topul preferințelor publicului pentru secțiunea Teatru. Îndrăgitul actor Florin Piersic, care nu mai are nevoie de nici o prezentare și unica Medeea Marinescu fac din această piesă o capodoperă artistică, mai ales că regia o semnează inegalabilul maestru Radu Beligan.

Vă invităm la teatru, la spectacolul Străini în noapte, iar dacă după scena de final rămâneți cu sufletul încărcat de emoție și bucuria celor două ore petrecute în compania îndrăgiților actori v-a îndepărtat pentru moment de rutina zilnică, ajunși acasă, vă așteptăm să postați un gând bun, o imagine, o impresie.

Spectacol de teatru: Străini în noapte

Proiecții de film de scurt metraj: Short Film Factory

Studio Act Oradea va invită la proiecții de filme de scurt metraj (filmele premiate la ediția din luna iulie a Festivalului de Scurt metraje Short To the Point) Filmele sunt pentru audiență generală, nu conțin scene violente sau pornografie. Filmele sunt subtitrate în limba engleză. Intrarea este gratuită!

Programul proiecțiilor de scurt metraj:

BEST FILM, BEST DIRECTOR, BEST SCREENPLAY
Glass House
Directors: Erik Ivar Sæther, Nicolai Berg Hansson
Country: Norway
Duration: 11:34

BEST YOUNG DIRECTOR
Bossman
Director: Theresa Varga
Country: United Kingdom
Duration: 10:00

SPECIAL JURY AWARD
Fake Empire
Director: Ewa Gerström
Country: Sweden
Duration: 04:35…

Proiecții de filme de scurt metraj: Short Film Factory

AperiFILM: La strada (1954)

Orice cinefil care se respectă a auzit măcar de numele lui Fellini, unul dintre cei mai profilici și plini de fantezie cineaști pe care i-a născut umanitatea până acum, cu o apetență deosebită pentru lumea circului, pentru atmosfera carnavalescă, pentru spectacolul absurd și burlesc care este, în definitv, viața.

La Strada (1954), de Federico Fellini, este un road movie care surprinde pulsul traiului într-o Italie care încă resimte rănile adânci ale războiului, prin prisma unui artist de stradă ambulant care cumpără, de la familia ei, o tânără care să-l însoțească și să-i completeze reprezentațiile. Un film în care se întâlnesc și interacționează caractere arhetipale puternice, dar extrem de diferite, ceea ce naște conflicte uneori foarte violente, însă pe care le privește cu multă candoare, dintr-un adânc respect față de bogăția ființei umane.

20:00 – La Strada, în italiană cu subtitrări în română, ne plimbă cu el 108 minute.

AperiFILM: La Strada (Federico Fellini, 1954)

Vânătoarea de comori: Redescoperă Oradea

Redescoperă Oradea și vei putea ajunge la Bruxelles! Cum? Prin intermediul unui treasure hunt (vânătoare de comori).

Încă nu este suficient de clar? Citește tot acest articol pentru a afla despre ce fel de vânătoare de comori este vorba…

În data de 29 octombrie, între orele 10:00 și 17:00, va avea loc concursul numit „Redescoperă Oradea”. Tot ce trebuie să faci este să descifrezi alături de echipa ta, pe baza unor indicii, ce destinație trebuie fotografiată.  Echipa câştigătoare este cea care descoperă și fotografiază cele mai multe destinații din lista cu indicii, în cel mai scurt timp. Înscrierile se fac până la data de 26 octombrie 2016, completând formularul următor: CLICK AICI.

„Europarlamentarul Emilian Pavel, în parteneriat cu Asociaţia „Cultură în Mişcare” organizează „Redescoperă Oradea”, o campanie-concurs de promovare a oraşului Oradea prin vizitarea și fotografierea unor  destinații reprezentative” – sursă text AICI.

Iar, pentru o cât mai bună desfășurare a concursului, citește întreg regulamentul apăsând AICI

Vânătoare de comori: Redescoperă Oradea

Workshop de dezvoltare personală și financiară

Care sunt obiectivele tale pentru următorul an? Ți-ai stabilit clar obiectivul pe care dorești să îl îndeplinești? Poate ai început o afacere sau ai vrea să începi o afacere? Te-ai gândit câtă muncă trebuie să investești? Câtă pasiune ai pentru domeniul respectiv? Care ar fi suma necesară pentru ca investiția să fie de succes? Cât timp îți va lua această afacere? Și foarte important ce te va face pe tine să reușești în domeniul afacerilor? Cu ce vei te vei deosebi tu de oferta de pe piața deja formată?

Dacă te-ai gândit vreodată la toate aceste aspecte vreau să îți spun că noi am găsit răspuns la ele. Vei descoperi cum sa treci de la o dorință la un obiectiv! Vei descoperi cum să îți programezi mintea pentru succes! Am găsit și afacerea perfectă!

Am găsit afacerea care te va ajuta să pășești în domeniul afacerilor, cu minim de resurse financiare, care nu necesită mult timp, în care vei avea destul timp pentru familia ta, pentru valorile și pasiunile tale și în care vei avea un profit de 150 % pe an! Interesat și interesant, nu? Toate aceste detalii și informatii le vei primi în cadrul workshopului de dezvoltare personală și financiară din data de 29.10.2016, orele 11:00 – 13:30, la Hotel Impero (lângă grădina zoologică), b-dul Decebal, nr. 69, Oradea…

Workshop de dezvoltare personală și financiară

Cel mai mare experiment mondial de contact vizual

Sâmbătă, 29 octombrie, vino și tu în Piața Unirii, în intevralul orar 13:00 – 16:00, pentru a participa la cel mai mare experiment mondial de contact vizual.

Conectarea apare natural chiar și atunci când nu avem un tipar prestabilit, iar timpul acordat persoanei din fața ta va fi editat de tine în functie de confortul și autenticitatea experienței pe care ești invitat sa o intuiești/detectezi cu al tău al șaselea simț – cel al jocului. Apasă pe linkurile de mai jos pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba:

De ce ai nevoie ? Tu în persoana, curaj și ceva pe care să stai confortabil (cuvertură cu două pernițe, scaun pliabil, izopren)

Contribuția ta ajută la a crea o lume mai bună. Prin a te alătura familiei globale de susținători ai conexiunii umane, susții evenimente mondiale care promovează pacea și interconectivitatea umană. Te poți înregistra și contribui pentru a primi update-uri cu privire la eveniment: CLICK AICI.

Cel Mai Mare Experiment Mondial de Contact Vizual

TEDx la Oradea

În curând va avea loc TEDx Oradea! Unde? În Sinagoga Neologă Zion! Când? În data de 29 octombrie!

Iar, pentru cei care încă nu sunt foarte siguri ce este TED, vă dăm o scurtă descriere în rândurile următoare:

„TED (Technology, Entertainment, Design) este o organizație non-profit care și-a asumat misiunea de a răspândi idei vizionare. Conceput acum 30 de ani ca o conferință de patru zile în California, TED a ajuns în prezent să-și susțină misiunea prin inițiative multiple în întreaga lume. Conferințele anuale TED au ca invitați antreprenori și vizionari relevanți la nivel global, care își prezintă ideile timp de 18 minute. Discursurile acestora sunt puse ulterior la dispoziția publicului în mod gratuit, pe TED.com. Printre speakerii TED s-au numărat și Bill Gates, Al Gore, Sir Richard Branson, Philippe Starck, Bono, Sal Khan și Daniel Kahneman. Ideas Worth Spreading reflectă convingerea TED că ideile vizionare merită răspândite pentru a schimba atitudini, vieți și, până la urmă, pentru a face din lumea un loc mai bun” – sursă text AICI.

Anul acesta, TEDx Oradea îi are ca și invitați pe:…

TEDx la Oradea, Sinagoga Neologă Zion

Curs de tango argentinian la Moszkva Cafe

Sâmbătă, 29 octombrie, ora 14:30, Moszkva Cafe va fi gazda unui curs de tango argentinian.

Tangoul argentinian este un dans social, de improvizație, dansat peste tot în lume. Fiind o formă de comunicare fără cuvinte pentru cei doi parteneri, tangoul ne ajută să ne descoperim pe noi înșine și să ne dezvoltăm abilitatea de a ne conecta și a empatiza cu alte persoane.

Prima ora este gratuită. Dacă nu ți-a plăcut, nu trebuie sa plătești. Contribuție curs: 45 lei/persoana sau 80 lei/pereche.

Instructori: Csontos Katalin și Szeghalmi Endre – Budapesta (limbile de predare: română și maghiară, respectiv engleză, spaniolă, germană, franceză, dacă e cazul)

Informații suplimentare și înscrieri pe următorul link, CLICK AICI, la telefon 0720 462 464 (Zsolt Sallay) sau prin e-mail la adresa: [email protected]

Curs de tango argentinian

Era Park te invită la HALLOWEEN PARTY

Anotimpul dovlecilor e aici, iar ERA Park îl sărbătorește, ca în ficare an, alături de copii!

Micuții sunt invitați, sâmbătă, 29 octombrie, să petreacă cea mai înfricoșătoare zi din an în cel mai distractiv mod cu putință, la Era Park.

Începem la ora 16:00 cu o piesa de teatru specifică sărbătorii, Clowniada si continuam la ora 17:00 cu un super Halloween Party, care le va aduce copiilor o multitudine de surprize și premii!

Este foarte important ca participanții să se prezinte la petrecere gata costumați, pentru că va avea loc inclusiv o defilare de costume, iar cele mai frumoase, inedite, înfricoșătoare și haioase costume vor fi premiate…

ERA Park te invită la Halloween Party!

CSM CSU Oradea vs SCM U Craiova

Sâmbătă, 29 octombrie 2016, începând cu ora 17:00, CSM CSU Oradea va juca cu SCM U Craiova.

Comercializarea biletelor pentru următorul meci de pe teren al echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea a demarat. Adversar este SCM Universitatea Craiova. Partida contează pentru etapa a șasea din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, ediția 2016/17. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Modalitate de achiziționare…

CSM CSU Oradea vs SCM U Craiova

Spectacol de teatru: Molloy de Samuel Beckett

Prieteni, STUDIO ACT din Oradea are plăcerea să vă anunțe că, începând din luna octombrie, vom aduce în fața publicului orădean spectacole independente de teatru din țară! Primul spectacol pe care vi-l propunem este MOLLOY din Târgu Mureș – scenariul de Ștefan ROMAN, după „Molloy” și „Texte de neființă” de Samuel Beckett, în regia lui Dorin BOCA. Se joacă sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 20 la Studio Act. Suport artist: 20 lei.

Un one-man show cu Ștefan ROMAN. Despre iubire, viață și inevitabil, moarte, dacă ne sperie sau nu gândul că toți plecăm cândva din lumea asta… Punctul forte al lui Beckett este, fără îndoială, monologul dramatic în care mințile personajelor lui înregistrează comedia și teroarea spaimelor individuale fără a avea mijloacele de a răspunde la propriile întrebări.

Pentru informații și rezervări, sunați la numărul de telefon: 0771 438892 (Mirabela). IMPORTANT: spectatorii care și-au făcut rezervare trebuie, în decurs de 4 zile, să achiziționeze biletele care s-au pus în vânzare la Kosher art wine coffee jazz.

Spectacol de teatru: Molloy de Samuel Beckett

O mie și una de frontiere – Povestea lui Aladin

Spectacolul O mie și una de frontiere (Povestea lui Aladin) de Radu Dinulescu, este o coproducţie multinaţională, cu implicarea unor artişti din România, Cehia, Belgia şi Franţa, care prezintă povestea unui grup de actori ambulanţi opriţi la trecerea unei frontiere. Pentru a rezolva această problemă, ei improvizează pentru poliţistul de frontieră un spectacol de păpuşi despre aventurile lui Aladin. Datorită magiei şi a umorului din piesă, actorii îl conving pe poliţist, dar şi pe spectatori, că şi-au câştigat dreptul de a traversa frontiera.

Arhetipurile de commedia dell’arte, marionetele clasice cu fire şi păpuşile bunaku sunt ingredientele principale folosite pentru a reda fascinanta poveste orientală, totul fiind îmbogăţit de iluzia decorurilor şi a imaginilor 3D.

Distribuția: Florian Silaghi, Andrei Fazecaş, Alexandru Pop, Zentania Lupşe, Armanca Serac și Oana Cernea…

O mie și una de frontiere - Povestea lui Aladin

Ce înseamnă eliberarea pentru un devotat?

Duminică, 30 octombrie 2016, în intervalul orar 15:00 – 18:00, Asociația Culturală Hare Krisna Oradea ne invită la un eveniment intitulat: „Ce înseamnă eliberarea pentru un devotat?”

„Prin serviciul făcut către Domnul Suprem Sri Krisna, omul obține imediat o cunoaștere fără cauză și se îndepărtează de lume (SB 1.2.7)” – sursă text AICI.

Sediul Asociației Culturale Hare Krisna Oradea se află pe strada Emilian Mircea Chitul, numărul 3. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon: 0770 160 969 sau trimiteți un mesaj la adresa de e-mail: [email protected].

Ce înseamnă eliberarea pentru un devotat?

Întâmplări din lumea poveștilor cu Gașca Zurli

Va fi din nou sărbătoare la ERA Park! Cea mai iubită trupă de teatru pentru copii, Gașca Zurli, vine duminică, 30 octombrie, în centrul comercial, cu un nou spectacol: Întâmplări din lumea poveștilor.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 17:00, sub cupola ERA, iar pentru o vizibilitate cât mai bună, va fi reprodus pe un ecran LED gigantic. Ca de obicei, show-ul va fi unul distractiv, dar și educativ. De data aceasta, îndrăgitele personaje Zurli vor aduce la Oradea o poveste despre prietenie, sinceritate și fair-play, punând în scenă un spectacol magic al imaginației, plin de energie și culoare. Adică Zurli…

În episodul „Întâmplări din lumea poveștilor”, fetița Zurli, cel mai îndrăgit personaj sută la sută românesc, va învăța împreună cu cei mici două lecții importante: cea a prieteniei și a promisiunilor respectate

Gașca Zurli și Întâmplările din lumea poveștilor

Comedie romantică: Buletinista

Duminică, 30 octombrie 2016, Sebastian Lupu și Mirela Niță Lupu, actori ai Teatrului ArtEmotion, își vor intra în roluri și vor juca spectacolul Buletinista, în Urban Place.

„Alegerea piesei Buletinista (al cărui autor nici acum n-am reuşit să-l aflu) a fost deosebit de inspirată. Cu toate că din cele câteva elemente de fixare a subiectului (onomastica şi toponimele, în principal) rezultă c-ar fi vorba de-un spaţiu sovietic, undeva într-o gubernie uitată de lume, apropierea de zona noastră mioritică e-atât de evidentă, încât nu o dată m-a trecut bănuiala că piesa ar fi de fapt plăsmuirea unui român trăitor în Epoca de Aur. Pe scurt: Suntem într-un parc la ceas de seară, o domniţă cam năucă întâlneşte un bărbat cam grobian (sau el o întâlneşte pe ea), care bărbat – simplu şofer la o autobază, aflăm mai apoi – se străduieşte necontenit să-şi construiască biografii macho cu unicul scop de-a ajunge cu domniţa-n pat. Intervin răsturnări de situaţie, minciunile cad rând pe rând şi cei doi rămân într-un final despuiaţi de orice poleială, banale făpturi vulnerabile, singure, disperate, victime ale propriilor lor vieţi. – De aici şi ghilimelele mele de mai sus” – sursă text AICI.

Comedie romantică în Urban Place: Buletinista

Vă dorim un weekend excelent!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.