Ce poți face în weekendul 23 – 25 septembrie?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc în weekendul acesta: 23 – 25 septembrie 2016.

Tu ce faci în weekendul 23 – 25 septembrie?

Curs Consilier Dezvoltare Personală

În perioada 22 – 24 septembrie 2016 va avea loc cursul: Consilier Dezvoltare Personală.

„Cursul are ca scop dobândirea de competențe profesionale necesare în meseria de Consilier Dezvoltare Personală. Este acreditat de către A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) și oferă posibilitatea practicării ocupației de consilier pentru dezvoltare personală”.

Cursul se întinde pe durata a 40 de ore: trei zile de curs față în față, 27 ore de practică, din care două situații de consiliere sub supraveghere…

Curs Consilier Dezvoltare Personală

Brickenburg Expo: Zilele fanilor LEGO

În perioada 23 – 24 septembrie 2016, între orele 10:00 și 22:00, vino la Era Park să admiri cele mai originale construcții realizate din milioane de piese LEGO.

Iar, în timpul celor două zile de poveste, între orele 17:00 și 19:00, poți intra „în lumea fantastică a celebrelor cărămizi și să te bucuri de magia copilăriei la atelierele de creație LEGO” –sursă text AICIIntrarea este liberă!

Ne vedem în lumea cărămizilor!

Brickenburg Expo: Zilele fanilor LEGO

Curs: Cheile Genelor „Secvența Venus”

Vineri și sâmbătă, 23 și 24 septembrie, va avea loc cursul Cheile Genelor „Secvența Venus”, susținut de Adrian Constantinescu

„Relaţiile reprezintă „materia primă” care ne stimulează evoluţia. Tiparele inconştiente de supravieţuire, deschiderea inimii şi încrederea pe care o manifestăm în forţa vieţii se reflectă permanent în modul în care interacţionăm cu persoanele cu care venim în contact, fie că sunt rude, colegi, ori oameni cu care ne întâlnim pentru a asimila anumite lecții existențiale. Relaţiile sunt inerente vieţii şi datorită faptului că au ajuns să facă parte din firescul peisajului cotidian, rutinele zilnice ne pot distrage de la realul lor potenţial transformator…

Curs: Cheile Genelor „Secvența Venus"

Lansare de carte – Jocurile Mayei: Viața este doar iluzie?

Vineri, 23 septembrie 2016, va avea loc o lansare de carte: Jocurile Mayei – scrisă de profesoara Delia Steinberg Guzman.

În cartea sa, Jocurile Mayei, profesoara Delia Steinberg Guzman ne îndrumă spre a descoperi răspunsul la această întrebare. Autoarea prezintă lumea dincolo de aparențele care ne învăluie simțurile și mintea, dezvăluind în ceea ce ne înconjoară, esențe mai profunde și lecțiile valoroase pe care ni le oferă lumea noastră.

”Maya este o veche zeitate orientală ce simbolizează iluzia, vălul cu care Natura acoperă totul, astfel încât oamenii să nu-i poată descoperi cu prea mare ușurință legile ascunse. Astfel, frumusețea Mayei și nenumăratele ei jocuri ne înșală, ne seduc și ne umplu anii vieții pe care o avem de trăit pe pământ.”

Data: vineri, 23 septembrie, ora 19:00
Loc de desfășurare: Librăria Humanitas Oradea, str. Republicii, nr. 11

Mai multe informații la telefon 0755 292 542 sau e-mail [email protected]

Intrarea este liberă! Eveniment organizat de Asociația Culturală „Noua Acropolă” Oradea.

Jocurile Mayei: Viața este doar iluzie?, Noua Acropolă Oradea

TRAM PARTY 2 – Un tramvai numit Speranță

Dragi orădeni, fiți pe fază căci va avea loc din nou TRAM PARTY – Un tramvai numit speranță.

În data de 23 septembrie, începând cu ora 20:00, toți cei dornici să participe la o petrecere neobișnuită și caritabilă sunt invitați la TRAM PARTY 2. Timp de trei ore cei prezenți vor dansa, se vor distra, își vor potoli foamea, vor beneficia de anumite premii – iar toate acestea se vor întâmpla în timp ce tramvaiul va colinda întreg orașul.

Acest proiect este realizat prin programul Bursa Talentelor. Sumele donate vor fi redirecționate către Asociatia Down Oradea / Centru De Zi Iedera. Pentru rezervare trimiteți un mesaj în privat pe pagina de facebook a evenimentului sau la numărul de telefon 0757 453 610.

Vă dorim distracție plăcută!

TRAM PARTY 2 - Un tramvai numit speranţă

Let’s do it, Bihor!

Se apropie ziua de curățenie generală! În data de 24 septembrie 2016, bihorenii și toți românii se adună pentru a lăsa o lume mai curată prin intermediul evenimentului Let’s do it, Bihor!

„Veniți în 24 septembrie, începând cu ora 09:00, la punctul de înregistrare din județul Bihor (Parcarea Lotus Center) și participați la cel mai mare proiect social Let’s do it, Bihor! care constă în strângerea deșeurilor din mediul înconjurător. La punctele de înregistrare se vor pune la dispoziţie saci (categorii deşeuri reciclabile/nereciclabile) şi mănuşi. Acțiunea se va finaliza în jurul orei 17:00. Sunt estimate aproximativ șase ore de curățenie efectivă” – informații preluate de AICI.

Iar, dacă vrei să-ți faci propria echipă de curățenie, tot ce trebuie să faci este să te înscrii urmărind pașii de AICI.

Let's do it, Bihor

1000 de motive să te omor – Varianta C

Cea de-a treia variantă a spectacolului de teatru „1000 de motive să te omor” va fi jucată în data de 24 septembrie, în Urban Place.

„O scenă + doi actori + două variante ale aceleiași piese… pardon, trei variante + foarte mult talent = „1000 de motive sa te omor”. Un calcul matematic ciudat ați putea spune, mai ales că este vorba despre teatru, însă nu e așa. Lăsând matematica de-o parte și concentrându-mă doar pe latura pur artistică ajung tot la același rezultat. „1000 de motive să te omor” este una din piesele de rezistență ale Asociației Artemotion, jucată de „n”+1 ori. Da, jucată de fiecare dată („n”) cu casa închisă. De ce am pus acel + 1 în acest calcul? Pentru că, după fiecare reprezentație a piesei, spectatorii îi asaltează pe actori, ca într-un interogatoriu devenit lait-motiv, cu întrebarea: -„Când se va mai juca „1000 de motive să te omor”? Pentru că vreau să îmi fac de pe acum rezervare”. Apare astfel certitudinea unui CASA ÎNCHISĂ pentru reprezentația următoare. Deci „n”+1 devine palpabil mai mult decât vă puteți închipui, încât a devenit un obicei să se anunțe, la câteva zile de la anunțarea unui eveniment viitor, că rezervările s-au închis…

1000 de motive să te omor - Varianta C

Festivalul Internațional de Teatru Oradea 2016

Începe ediţia a IV-a a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea (FITO)! Teatrul Regina Maria, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, organizează în perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2016 cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea.

Festivalul Internaţional de Teatru (FITO) este o manifestare culturală teatrală complexă, care cuprinde mai multe secţiuni. Anul acesta sub egida marelui festival, se va desfăşura cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt, Concursul de Creaţie Dramatică, o secţiune special dedicată publicului orădean…

PROGRAM

  • Duminică, 25 septembrie
    • 19:00, Sala Mare a Teatrului Regina Maria – Deschiderea festivă
    • 19:15, Sala Mare a Teatrului Regina Maria – Domnul Jurdan, versiune scenică de Victor Ioan Frunză după Burghezul Gentilom de Moliere și Jurdain cel Scrântit de Mihail Bulgakov, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, Teatrul Regina Maria, Oradea – OFF…

Festivalul Internațional de Teatru Oradea 2016

Film: Efectul Domino-ului

Duminică, 25 septembrie 2016, începând cu ora 20:00, va fi proiectat filmul Efectul Domino-ului în Moszkva Cafe.

În Abhazia, o zonă post-sovietică de „conflict înghețat”, patriotismul are rădăcini adânci. În timp ce Ministrul Sportului, Rafael, este ocupat cu organizarea unui eveniment internațional de domino, soția lui rusoaică este un simplu străin nepoftit.

Abhazia este o țară uitată, afectată de război, situată nu departe de Crimeea și de Ucraina. Întinzându-se de-a lungul țărmului Mării Negre, statul divizat și nerecunoscut obișnuia să fie o plajă vizitată de sovieticii norocoși, însă hotelurile somptuoase sunt abandonate acum și au devenit o ruină postcomunistă. Cu toate acestea, pentru Ministrul Sportului din Abhazia, Rafael, situația pare optimistă. El speră ca misteriosul Campionat Mondial de Domino pe care îl organizează să așeze ținutul său natal pe harta lumii și, îndrăgostit lulea, este dispus să ignore faptul că draga lui soție se simte o străină. Natașa, o cântăreață rusoaică de operă, a renunțat la căminul ei și la custodia fiicei ei pentru a începe o nouă viață. Când însă localnicii nu par să o agreeze, iar problemele încep să umbrească evenimentul „sportiv” al lui Rafael, viitorul lor strălucit și chiar mândria lor națională începe să șovăie. Echipa nominalizată la premiile Oscar pentru Rabbit à la Berlin aduce o comedie neagră cu o componentă vizuală remarcabilă – oferindu-ne o perspectivă profundă asupra vieții ce se desfășoară sub bagheta Rusiei…

Efectul Domino-ului / KineDok Oradea

Vă dorim un weekend excelent!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.