Ce poți face în săptămâna 3 – 9 octombrie?

de |

Ce evenimente se petrec în săptămâna aceasta, 3 – 9 octombrie 2016, în Oradea?

GhidLocal Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente ce vor avea loc în săptămâna 3 – 9 octombrie 2016.

Atelierele Aptamil Junior IQ 

Lunile septembrie și octombrie vin cu o serie de ateliere menite să susțină dezvoltarea cognitivă a copiilor cu vârste de până la 3 ani: Aptamil Junior IQ.

Prin intermediul acestui proiect organizat în 15 județe din România, printre care și în Oradea, sunt invitați toți părinții doritori să se implice în dezvoltarea fizică, cognitivăsocială șiemoțională a micilor omuleți și să participe la atelierele Aptamil Junior IQ.

OCTOMBRIE

 • 3 octombrie, ora 17:30
 • 6 octombrie, ora 17:30
 • 13 octombrie, ora 17:30
 • 20 octombrie, ora 17:30
 • 27 octombrie, ora 17:30

Atelierele Aptamil Junior IQ

Curs de dans S&D Mania

Emoția, Eleganța și Rafinamentul le veți regăsi la Clubul de Dans S&D în cadrul noilor cursuri de dans de societate / latino americane + dansuri în premieră pe oraș începând cu data de:

1. Începători – I – 29.09.2016 orele 20 00 – 21 30 și 4.10.2016 orele 20 00 – 21 30 (tineret și adulți), locația: strada Tudor Vladimirescu nr 75 – Urban Place (fostul Restaurant Select)

2. Începători – II – 30.09.2016 orele 20 00 – 21 30 și 1.10.2016 orele 20 00 – 21 30 (tineret și adulți), locația: Dynamic Studio (Strada Alexandru Vaida Voievod nr 18 ) – Clădirea Black & White

3. Avansați I-II – 28.09.2016 orele 20 00 – 21 30 și 3.10.2016 orele 20 00 – 21 30 (tineret și adulți), locația: strada Tudor Vladimirescu nr 75 – Urban Place (fostul Restaurant Select)

4. Intermediari – 29.09.2016 orele 19 00 și 4.10.2016 orele 19 00 (tineret și adulți) locație: strada Tudor Vladimirescu nr 75 – Urban Place (fostul Restaurant Select)…

Cursuri de dans S&D Mania

Târgul de la Negreni

După cum ne-am obișnuit deja, toamna aduce cu sine și Târgul de la Negreni.

În perioada 3 – 9 octombrie 2016, ediția de toamnă a târgului de la Negreni va fi în plină desfășurare. Haine, obiecte realizate de meșteri, mâncăruri, vechituri, dulciuri care mai de care și multe altele. Un amalgam de produse și obiecte dintre care toți vizitatorii vor putea alege după pofta-i inimii. Un lucru este cert: sunt extrem de rare cazurile în care vreo persoană pleacă de la târg fără să își achiziționeze cel puțin un lucru, cât de mic ar fi el…

P.s. Chiar dacă evenimentul are loc pe teritoriul județului Cluj, bihorenii sunt și ei pe lista celor care trec prin Negreni atunci când se organizează acest târg.

Vă dorim mult spor la căutat!

Târgul de la Negreni, județul Cluj

Concurs de fotografie: economie și turism

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, Departamentul de Economie, Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor lansează un concurs de fotografie destinat în special elevilor de liceu din județul Bihor și din regiune, participarea fiind însă deschisă oricărui tânăr cu vârsta între 14 – 19 ani, înmatriculat într-o instituție de învățământ din România.

Scopul acestui concurs este promovarea județului Bihor ca destinație turistică prin intermediul imaginilor și conștientizarea tinerilor cu privire la valorile naturale și antropice existente pe teritoriul județului nostru.

Concursul se va desfășura în perioada 03 octombrie 2016 – 15 noiembrie 2016, urmând ca festivitatea de premiere cu evenimentele aferente să aibă loc pe data de 23 noiembrie 2016…

Concurs de fotografie: Economie și turism

Laboratorul de Antreprenoriat Social

Asociația Acta Center vă invită să luați parte la un laborator de antreprenoriat social în care veți avea ocazia să:

– înțelegeți conceptul de antreprenoriat social
– să învățați metode creative de a identifica o idee antreprenorială bazată pe talentul tău și pe nevoile comunității
– să creați un plan antreprenorial pentru ideea voastră
– să cunoașteți alți tineri dornici să se dezvolte și să se implice în comunitate

Laboratorul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani. Vor avea loc patru întâlniri:
– în datele de 4, 5, 7 și 8 octombrie de la ora 17:00 la 19:00…

Laboratorul de Antreprenoriat Social

Arta din România după 1989, sub patru regimuri estetice

Asociația Cultură în Mișcare vă invită la conferința „Arta din România după 1989, sub patru regimuri estetice” susținută de dl Erwin Kessler.

Evenimentul va avea loc la Hotel Hilton, Oradea, în data de 4 octombrie 2016, ora 18.00. Participarea la conferință este gratuită și accesibilă oricărei persoane interesate dar, din motive organizatorice, se face doar pe bază de invitație solicitată la adresă de e-mail: [email protected], în limita locurilor disponibile.

„După 1989 arta românească a cunoscut nu doar transformări, ci și stagnări, ambele la fel de relevante. Conferința va prezenta momentele și procesele de continuitate cu arta ante-1989, circumstanțele stagnării și direcțiile inovației, dar mai ales va scoate în evidență cele patru regimuri estetice sub care poate fi plasată arta românească din ultimii 25 de ani: regimul UAPist și regimul ONGist de pe parcursul anilor 90, regimul privat de la debutul anilor 2000 și regimul lifestyle, actual. Profilul vizual al acestor patru regimuri estetice va fi schitat prin proiectarea unor reproduceri după lucrări de artă, fotografii și instalații, dar și prin proiectarea unor scurte filme video”…

Arta din România după 1989, sub patru regimuri estetice

Puzzle Night în Bookafe

Îți place să construiești puzzle-uri? Atunci vino în Bookafe, alături de prieteni, în data de 5 octombrie începând cu ora 18:00, pentru a te distra în timp ce îți pui mintea la contribuție.

„Vă așteptăm la un concurs de construit puzzle. Fă-ți o echipă de maxim patru persoane, înscrie-te în concurs, premiile și distracția sunt garantate” – sursă text AICISunt puse la bătaie câte trei premii în fiecare ediție și un premiu mare la final de sezon.

P.s. Acest concurs va avea loc în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 18:00. Așa că, dacă nu puteți veni de această dată, nu e nici o problemă, veniți data viitoare.

Ne vedem în Bookafe!

Puzzle Night - Bookafe Oradea

Lansare de carte: Apologetica în jurul mesei

Un proiect editorial inițiat de Vlad Criznic – director al RZIM Romania, Apologetica în Jurul Mesei propune cititorilor asumarea apologeticii ca o disciplină accesibilă, necesară și interesantă, indiferent dacă avem de-a face cu un școlar, un student, un părinte confruntat cu întrebări dificile despre credință sau, pur și simplu, o persoană care caută răspuns la întrebări dificile despre credință.

Acest volum pune laolaltă efortul a 10 autori care și-au asumat abordarea a 10 teme fundamentale ale credinței creștine, încercând ca prin răspunsurile lor la 10 întrebări dificile să ne ofere o perspectivă proaspătă asupra lor.

Emil Bartos, Simona Sabou, Daniel și Alexandra Fasie Octavian, D. Baban, Mihai Dumitrascu, Anne Barbosu Radu, Gheorghita Daniel, Bruda Adi, Ema Ban.
Lansare de carte: Apologetica în jurul mesei

Negură Bunget susține în 2016 un turneu aniversar european cu peste 50 de concerte.

În cadrul acestui turneu vă invităm să participați în data de 5 octombrie la un eveniment special în Urban Place (Str. Tudor Vladimirescu nr. 75) in Oradea, eveniment menit să sărbătorească lansarea oficială a noului album “ZI”, dar și cei 20 de ani de activitate Negură Bunget și 10 ani de la lansarea albumului „OM”. Playlistul concertului va reflecta direct această aniversare triplă, și va cuprinde atât piese noi, cântate în premieră, cât și unele vechi, cu un accent special pe cele de pe albumul „OM”.

Album “ZI” va fi lansat în toamnă de casa de discuri germană Prophecy Productions, fiind a doua parte a trilogiei inspirată de Transilvania, care explorează elementul uman, practicile și tradițiile, legătura cu natura și felul în care aceasta a modelat orizontul spiritual al localnicilor. A doua faza a trilogiei e simbolizata prin VORBĂ.

În cei 20 de activitate Negură Bunget a lansat 7 albume, a susținut peste 1000 de concerte în întreaga lume și a creat un proiect muzical și conceptual deosebit, inspirat de moștenirea culturală locală.
În cadrul aniversării de 20 de ani am lansat și urmează să lansăm și în continuare o serie de materiale audio/vizuale inedite, re-editări ale unor materiale mai vechi, merchandise aniversar. Avem pregătite în continuare o mulțime de alte surprize!
Toate materialele sunt disponibile pe site-ul oficial Negură Bunget – www.negurabunget.com…

Concert Negură Bunget, Urban Place Oradea

Toamna Orădeană 2016

Se apropie din nou Toamna Orădeană. Cea de-a XXVI-a ediție va avea loc în perioada 6 – 9 octombrie 2016!

„Programul evenimentului va include o serie de activități și momente muzicale inedite, iar publicul se va putea bucura de o experiență completă care va include ritmuri de jazz, pop, evenimente culturale spectaculoase și multe surprize culinare. Toamna Orădeană vine anul acesta cu un program atent gândit pentru a aduce distracția în rândul vizitatorilor. Timp de patru zile organizatorii vor oferi orădenilor și turiștilor evenimente și activități culturale care să îi fac să fie mândri de un oraș în sărbătoare.

Porțile festivalului se vor deschide joi, 6 octombrie, începând cu ora 12, cu preparate delicioase, activități pentru cei mari și cei mici, dar și concerte susținute de artiști precum: Border Split, Soul Serenade, Koszika & the Hotshots sau Lucia & Muse Quartet. În zilele ce urmează, publicul se va bucura și de alte activități precum piese de teatru, vals pe picioroange, street dance și alte momente muzicale pregătite de unii din cei mai iubiți artiști printre care amintim: Carla’s Dreams, Holograf, Byron, Robin & The Backstabbers, O.N.E., Jazzybit, Magneton, Fely & Band, Klezmer Oradea sau U2 by Zen Garden. Cea de-a XXVI-a ediție a Toamnei Orădene se va încheia duminică, 9 octombrie cu un foc de artificii” – sursă text AICI.

Piața Unirii va fi împărțită, în aceste zile de sărbătoare, în zone de: relaxare, concerte, mâncare și activități pentru copii. „Cetatea Oradea va contribui la programul cultural al sărbătorii orașului din acest an, acolo urmând să fie organizate evenimente culturale sub umbrela Galei traficantului de Cultură. Tot în cadrul Toamnei Orădene, Teatrul Regina Maria va organiza, în data de 9 octombrie, un spectacol special creat pentru acest eveniment”.

Iar programul Toamnei Orădene 2016 este următorul:…

Toamna Orădeană 2016 - program

Toamna Medicală Orădeană

„Odată cu venirea toamnei, reluarea activității în centrele universitare și trezirea la viață a campusurilor, avem nevoie de un imbold care să ne ajute să începem cu forțe proaspete noul an universitar” – sursă text AICI. De aceea, în perioada 6 – 8 octombrie 2016, va avea loc Toamna Medicală Orădeană.

„O ocazie specială prin intermediul căruia vom sărbători 25 de ani de educație medicală în cadrul Universității din Oradea. Evenimentul Toamna Medicală Orădeană este cu atât mai special cu cât în aceeași perioadă vom sărbători și zilele orașului Oradea. Sesiunile științifice vor fi pline cu informații de actualitate și cu relevanță pentru practica medicală curentă și viitoare”.

Toamna Medicală Orădeană

Expoziție foto: Un deceniu de perspective

Joi, 6 octombrie 2016, începând cu ora 19:00, va avea loc vernisajul lui Ovi D. Pop și anume: Un deceniu de perspective.

„Colecţia personală de fotografii, în special din aer, ce reprezintă Cetatea din Oradea, din perioadă 2006 – 2016” – sursă text AICI. Pentru a sărbători acest deceniu de perspective a lui Ovi D. Pop, baritonul Florin Ganea va fi prezent susținând un recital special.

Expoziția va fi deschisă până în data de 20 octombrie 2016.

Expoziție foto: Un deceniu de perspective

4th Latino Vibes Anniversary

Școala de dans Latino Vibes Dance Academy împlinește patru ani!

Cea de-a patra aniversare a școlii latino va aduce după sine, în perioada 7 – 9 octombrie 2016, invitați de seamă.

„Am pregătit pentru voi mult dans și momente unice! Nu poți lipsi de la acest eveniment indiferent dacă abia ai învățat primii pași de dans sau dacă ești dansator avansat! Pentru ca acest eveniment să fie de neuitat, vor fi prezenți alături de noi peste 12 instructori cu experiență atât în plan național, cât și în plan internațional” – sursă text AICI.

Invitații de seamă de care pomeneam mai sus, vor fi:

 • Franța
  *Philippe Gomis (Fr) – Salsa United Team
  *David Tima (Fr) – Latin Studio
  *Nizard Maharsi (Fr) – Yamatimba
  *Luffy Oumar (Fr)…

4th Latino Vibes Anniversary, Oradea

Gala Traficantului de Cultură Internațional

Fii și tu un traficant de cultură! Încep înscrierile pentru cea de-a V-a ediție a festivalului Gala Traficantului de Cultură Internațional!

„Gala Traficantului de Cultură Internaţional este un festival care sprijină şi promovează tinerele talente din România. Ediţia de anul acesta a GTCI se va desfăşura în cadrul Toamnei Orădene, festival cu peste 20 ani de notorietate, în perioada 7 – 9 octombrie. Pe această cale dorim să informăm actorii, artiştii plastici şi muzicienii care doresc să participe individual, dar şi asociaţiile culturale independente, că înscrierile în festival vor avea loc în perioada 15 septembrie – 1 octombrie. Artiştii care doresc să fie prezenţi în gală sunt aşteptaţi să-şi depună proiectele pe adresa de email [email protected]”, Asociația Culturală Teatru Clandestin.

Tema evenimentului este: „Metamorfozele”. Pornind de la textele lui Ovidiu, acest subiect „permite o mare varietate de expresii artistice. GTCI își propune să funcționeze ca un bazar al artiștilor fie cu o viziune inovativă, nonconformistă, neconvențională, fie exponenți ai unor meșteșuguri care-și găsesc tot mai greu locul în mileniul vitezei” – sursă text AICI.

Gala Traficantului de Cultură din nou, ETC

Prezentare LCM și AeroGroup

Leadership & Community Management vine în întâmpinarea ta! Se organizează o prezentare a întregului proiect: de unde ideea de LCM, ce înseamnă EPSF și YCC, care este scopul nostru, dar și detalii despre înscrierea ca voluntari.

„De asemenea, îți vom prezenta și programul-partener, AeroGroup România! Un program de voluntariat în aviație, axat pe dezvoltarea abilităților de marketing și design, înglobate în lumea aviației (ocazie perfectă să afli mai multe despre înscrierea în acest program, diferită de cea în LCM).

Ca să fim generoși, îți vom permite accesul la atelierul de aviație ce urmează după prezentare. De obicei, el este adresat doar voluntarilor deja înscriși, dar de data aceasta poți participa și tu!”

Prezentare LCM și AeroGroup

O noapte la Teatru Szigligeti

„Noaptea totul se transformă: teatrul devine sală de dans pentru spiritele primadonelor și a bonvivanilor, unde se aud melodii demult uitate și se recită monoloage ce se scufund în marea timpurilor trecute” – sursă text AICI. La fel se va întâmpla și cu Teatrul Szigligeti Oradea!

În data de 7 octombrie 2016, între orele 17:00 și 24:00, se deschid ușile Teatrului Szigligeti din Oradea unde se va da liber magiei nocturne. Pentru programul detaliat fiți pe fază!

O noapte la Teatrul Szigligeti

Grand Mexican Warlock în Moszkva Cafe

Vineri, 7 octombrie 2016, începând cu ora 20:00, va concerta trupa Grand Mexican Warlock în Moszkva Cafe.

Grand Mexican Warlock
Facebook: http://goo.gl/JDWYJH
Soundcloud: http://goo.gl/Wtp7hW
Youtube: http://goo.gl/8zNRLm
Instagram: http://goo.gl/mzK279

Grand Mexican Warlock în Moszkva Cafe

Zilele Pădurii Craiului 2016

Iubitorii de mișcare în natură, de produse naturale, de muzică folk și tradiții folclorice sunt așteptați între 8 și 9 octombrie la cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Zilele Pădurii Craiului 2016”.

„Zilele Pădurii Craiului 2016” se vor desfășura în comuna Roșia, moment în care se vor reuni două evenimente locale importante: Festivalul „Straița Plină” (8 – 9 octombrie 2016) şiMaratonul de mountainbike „Pădurea Craiului” (9 octombrie 2016). Invitații de renume prezenți la această sărbătoare sunt: romanticul interpret de muzică folk Dinu Olărașu și Trupa Țapinarii – aceștia au pregătit un concert cu muzici fără limite, cu ironie și umor sănătos.

Anul acesta, pe parcursul celor două zile, sunt organizate 12 activități dedicate tuturor gusturilor. În cadrul atelierelor, meșteșugarii locali vor demonstra la fața locului cum se confecționează manual diferite obiecte de uz personal sau artizanat. Atelierele culinare se vor desfășura în aer liber, ocazie perfectă pentru a se face cunoscute câteva rețete noi. Cei care îndrăgesc energicele dansuri populare, vor avea ocazia să participe la cursurile organizate în bătătura satului. Familiile cu copii se vor putea bucura de activități speciale pentru cei mici, organizate de animatori bine pregătiți…

Zilele Pădurii Craiului 2016 - Roșia

Maraton Pădurea Craiului

Au început înscrierile pentru MTB Maraton Pădurea Craiului. Trei trasee și trei curse diferite vor fi puse în practică în data de 9 octombrie 2016!

MTB Maraton Pădurea Craiului este un eveniment sportiv, parte a „Zilelor Pădurii Craiului” din cadrul proiectului „Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăiești”, finanțat prin intermediul programului Green Entrepreneurship 2.0, o inițiativă comună a Romanian American Foundation și Fundația pentru Parteneriat.

Pe lângă MTB Maraton Pădurea Craiului, programat în data de 9 octombrie 2016 cu ocazia “Zilelor Pădurii Craiului”, vor avea loc și alte evenimente cu specific cultural și gastronomic: Festivalul „Straița Plină”, educativ – „Școala de meșteșuguri”, turistic – vizite ghidate în peșterile speoturistice din zona Roșia.

Obiectivul principal al proiectului „Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care sa trăiești” este să contribuie la dezvoltarea durabilă a celei mai mari arii protejate din județul Bihor (Situl Natura 2000 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului) prin crearea premiselor pentru desemnarea zonei ca și destinație de ecoturism recunoscută național și internațional…

Zilele Pădurii Craiului 2016 - Roșia

Oradea Klezmer la Toamna Orădeană 2016

În cadrul festivalului Toamna Orădeană, Oradea Klezmer vă invită la concert. Concertul va avea loc duminică, 9 octombrie, de la ora 19:00 iar intrarea va fi liberă.

Oradea Klezmer este o trupa nou înființată, la ințiativa actorului Andrian Locovei și a artistului Ion Pîntea, care și-au pregătit un repertoriu internațional de muzică tip klezmer, orchestrația fiind semnată de Ary Nagy Sandor.

Trupa este compusă din: Ari Nagy Sandor, Richard Balint, Andrian Locovei, Alex Szűz, Alecsandrina Chelu, Alina Vico Leonte, Ion Pîntea, Szávuly Albert Károly, Nagy Kálmán, Lorant Vereș și Gyuszi Martyn.

Mai multe detalii despre Toamna Orădeană găsiți pe event-ul: Toamna Orădeană 2016.

Oradea Klezmer la Toamna Orădeană 2016

Proiecție KineDok Oradea: Căminul meu

Căminul meu este o poveste despre o familie neobișnuită din Kiev care luptă împotriva injustiției imobiliare. Natașa, capul familiei, încearcă să salveze ferma familiei, care este în prezent înconjurată de cartiere moderne. În ultimii câțiva ani au fost construite numeroase case prefabricate în cartierul Pozniaki din Kiev. Foștii locuitori, care trăiseră ca la țară decenii întregi, au fost evacuați sau relocați în apartamente noi. Familia Jurchenko a fost singura care și-a apărat casa în fața companiilor imobiliare.

Mama Natașa este simbolul luptei pentru drepturile familiei. Ea invită alți oameni să locuiască cu ei. Li se alătură un preot, care hrănește animalele, un avocat care îi ajută la procese, precum și alți chiriași, care participă la muncile agricole. Familia ei o susține, însă nu fiecare membru îi împărtășește țelul. Contrastul principal pare să fie între mamă și mezina familiei, Katia. Katia vrea să plece din Ucraina și să-și înființeze propria ei companie. Dar Natașa vrea ca aceasta să aibă grijă de părinți când ajung la bătrânețe. Fiica cea mare nu a suportat presiunii și a părăsit familia. În prezent își construiește noua ei casă la 12 km de fermă.

Căminul meu - Proiecție KineDok Oradea

Vă dorim o săptămână deosebită!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea