Ce poți face în săptămâna 24 – 30 octombrie?

de |

Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 24 – 30 octombrie 2016, în Oradea?

GhidLocal Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente ce vor avea loc în săptămâna 24 – 30 octombrie 2016.

Ateliere Aptamil Junior IQ

Lunile septembrie și octombrie vin cu o serie de ateliere menite să susțină dezvoltarea cognitivă a copiilor cu vârste de până la 3 ani: Aptamil Junior IQ.

Prin intermediul acestui proiect organizat în 15 județe din România, printre care și în Oradea, sunt invitați toți părinții doritori să se implice în dezvoltarea fizică, cognitivăsocială șiemoțională a micilor omuleți și să participe la atelierele Aptamil Junior IQ.

OCTOMBRIE

 • 3 octombrie, ora 17:30
 • 6 octombrie, ora 17:30
 • 13 octombrie, ora 17:30
 • 20 octombrie, ora 17:30
 • 27 octombrie, ora 17:30

Atelierele Aptamil Junior IQ

Concurs de fotografie: Economie și turism

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, Departamentul de Economie, Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor lansează un concurs de fotografie destinat în special elevilor de liceu din județul Bihor și din regiune, participarea fiind însă deschisă oricărui tânăr cu vârsta între 14 – 19 ani, înmatriculat într-o instituție de învățământ din România.

Scopul acestui concurs este promovarea județului Bihor ca destinație turistică prin intermediul imaginilor și conștientizarea tinerilor cu privire la valorile naturale și antropice existente pe teritoriul județului nostru.

Concursul se va desfășura în perioada 03 octombrie 2016 – 15 noiembrie 2016, urmând ca festivitatea de premiere cu evenimentele aferente să aibă loc pe data de 23 noiembrie 2016.

Secțiunile în care se vor înscrie fotografiile vor fi:

 • Obiectiv turistic din Bihor care îmi place;
 • Peisaj turistic din Bihor care îmi place;
 • Oameni din turism care m-au impresionat;
 • Obiective turistice/peisaje inedite…

Concurs de fotografie: „Economie și turism - Promovează Bihorul"

Expo foto: Laterna Magica

„Unul dintre cei mai titrați artiști fotografi din Germania, Frank Hausdörfer a câștigat 121 premii internaționale în anul 2015, iar în acest an deja deține 89 de titluri (21 x Aur,5 x Argint, 7 x Bronz, 56 Mențiuni onorifice). În Oradea, la ovidpop photo art gallery, acesta va expune 50 dintre cele mai bune lucrări ale sale” – sursă text AICI.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 21 octombrie – 2 noiembrie 2016, în Era Shopping Park Oradea, galeria lui Ovi D. Pop.

Expo Foto: Laterna Magica de Frank Hausdörfer

Club de lectură și audiție: Sărutul lui Liszt

În data de 25 octombrie 2016, începând cu ora 17:30, clubul de lectură și audiție „Synesthesia” organizează un eveniment special: Sărutul lui Liszt.

„În ultima zi de marți a lunii octombrie, vă invităm la o discuție liberă pe marginea romanului Sărutul lui Liszt (de Susanne Dunlap), dezbaterea fiind urmată de o scurtă audiție din opera pianistului maghiar” – sursă text AICI.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, etajul 1, Sala 23 – Mediatecă. Acesta este organizat de Secția Împrumut Carte pentru Adulți a Bibliotecii.

Club de lectură: Sărutul lui Liszt, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”

Concert extraordinar: Elizabeth Stombart și conferință cu Eric de Rus

Un dublu eveniment organizat de Asociația Cultura în Mișcare și Resonnance Romania, va avea loc în data de 25 octombrie, respectiv în data de 26 octombrie: concert cu Elizabeth Sombart și conferință cu Eric de Rus.

„Fundaţia Résonnance doreşte inducerea unui nou tip de comportament prin conştientizarea misiunii artiştilor de a transmite universalitatea mesajului muzical « oferind gratuit muzica clasică în locurile unde ea nu ajunge » (spitale, orfelinate, case de bătrâni, închisori) promovând dialogul umanitar într-o relaţie de la inimă la inimă. Concertele Résonnance sunt mai mult decât o performanţă artistică, sunt ocazii de a asculta muzică împreună şi de a lega o relaţie profundă între artist, publicul prezent şi unitatea lucrării muzicale” – sursă text AICI

Cultura în mișcare organizează un dublu eveniment cultural

Infinite Dance Festival

Teatrul Szigligeti Oradea organizează, în perioada 26 – 30 octombrie 2016, cea de-a doua ediţie a festivalului de dans şi arte Infinite Dance Festival.

Succesul primei ediții ne-a determinat să continuăm misiunea de promovare a diferitelor forme de dansuri, astfel în programul acestei ediții, folclorul, clasicul și contemporanul se îmbină într-un mod armonios atât în oferta de spectacole, cât și în secțiunea de off. Pe lângă concerte și workshopuri, aceasta va cuprinde și un spectacol-eveniment, un performance menit să sublinieze relația strânsă dintre mișcare, muzică, poezie sau arte vizuale.

Pentru mai multe detalii vă invităm să apăsați AICI.

Program Infinite Dance Festival:

 • Miercuri, 26 octombrie
  • 18:30 M Studio – Sărbătoarea primăverii, Teatrul Szigligeti
  • 20:00 Oradea Klezmer – De prin lume adunate – muzică klezmer, Moszkva Café
 • Joi, 27 octombrie
  • 18:30 Feledi Project – În cursul timpurilor, Teatrul Szigligeti
  • 20:00 Centrul Național al Dansului București – Nu toți sunt eroi, Teatrul Arcadia…

Infinite Dance Festival

Seratele Bijuterii Muzicale

Miercuri, 26 Octombrie 2016, orele 18:00, la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” – str. Aurel Lazăr nr. 13 – va fi găzduită Ediția intitulată „Metamorfoze” cu subtitlul „Seara Reginelor: VIOARA și POEZIA” din cadrul seratelor Bijuterii Muzicale.

Publicul este invitat să se bucure de aceste ediții, Bijuterii Muzicale, ajunse în anul al III-lea de activitate, care se prezintă într-un format nou, inedit, axat pe multidisciplinaritate, fiecare dintre ediții având câte un invitat special din diferite domenii.

Invitatul acestei ediții este poetul și directorul revistei „Familia”, IOAN MOLDOVAN, care va participa alături de violonista ANDRADA CIUPEIU (asist.univ.dr.). Sub cupola unui talent nemărginit și a sonorităților deosebite, programul cuprinde creații ale poetului Ioan Moldoan și lucrările: Eugène Ysaÿe: Sonata nr. 2, și John Corigliano: Vioara roșie, Capricii (din filmul The Red Violin, 1998). Eveniment va fi moderat de către TUDOR CIUPEIU (asist.univ.dr.).

Locurile sunt limitate, iar biletele -6 lei, 3 lei- se pot achiziționa la Casa Memorială „Aurel Lazăr”.

Seratele Bijuterii Muzicale

Oradea Klezmer a Infinite Dance Festival

După concertul din cadrul Toamnei Orădene, Oradea Klezmer vă invită la un nou concert, la Moszkva Kávézó, în data de 26 octombrie, de la ora 20:00, în cadrul Infinite Dance Festival.

Oradea Klezmer este o trupa nou înființată, la ințiativa actorului Andrian Locovei și a artistului Ion Pîntea, care și-au pregătit un repertoriu internațional de muzică tip klezmer, orchestrația fiind semnată de Ary Nagy Sandor.

Trupa Oradea Klezmer este compusă din: Ari Nagy Sandor, Richard Balint, Andrian Locovei, Alex Szűz, Alina Vico Leonte, Ion Pîntea, Szávuly Albert Károly, Nagy Kálmán, Lorant Vereș și Gyuszi Martyn.

Concertul va avea loc miercuri, 26 octombrie, de la ora 20:00. Biletele costă 20 de lei și se găsesc la caseria de la Teatrul Szigligeti Oradea sau la Moszkva Kávézó.

Oradea Klezmer la Infinite Dance Festival

Concert vocal-simfonic: Barber, Rossini

Joi, 27 octombrie 2016, ora 19.00
Sala de concerte „Enescu-Bartók”
Concert vocal-simfonic

În program:

S. Barber: Concert pentru vioară și orchestră, op. 14
G. Rossini: Stabat Mater – pentru soliști, cor și orchestră

Dirijor: JANKÓ ZSOLT
Soliști: ARTUR KAGANOVSKIY – vioară (USA)
RODRIGUEZ-BORONKAI DALMA – soprană (USA)
VERESS ORSOLYA – mezzosoprană
PATAKI ADORJÁN – tenor
IUSTINIAN ZETEA – bas

Participă Corul Filarmonicii
Dirijorul corului: LÁSZLÓFFY ZSOLT…

Concert vocal-simfonic: Barber, Rossini

Nymphea Dance Festival 2016

În perioada 28 – 29 octombrie 2016, Fundația Culturală PULS-ART, organizează festivalul internațional de dans: NYMPHEA DANCE FESTIVAL, ediția a XIV-a.

Nymphea Dance Festival, un eveniment de prestigiu ce adună participanți din toate colțurile țării și nu numai, aduce odată cu această ediție, secțiuni noi, precum și o direcție nouă pentru toți participanții. Cuvintele cheie ale acestui an sunt: distracția, buna dispoziție, muzica și bineînțeles, dansul!

Program Nymphea Dance Festival 2016:

Nymphea Dance Festival 2016

Business Dinner la Complex Opera

Ce zici de o cină în oraș la cea mai fancy sală de evenimente, Complex Opera? Deci, dacă ești antreprenor sau vrei să fii, dacă dorești să fii cunoscut și vrei să cunoști alți antreprenori, dacă vrei să-ți faci cunoscută afacerea și vrei să te ajutăm să excelezi în ceea ce faci deja, ești așteptat. Vino la o seară specială unde discuțiile, prezentările video, interacțiunea și voia bună vor fi un bun prilej în care vei putea să-ți faci noi relații in lumea business.

Costul este de 120 RON/persoană. Confirmarea este obligatorie pe [email protected] sau 0730 002 083.

Programul evenimentului:

17:45 – 18:15 – Recepție invitați
18:15 – 18:45 – Prezentare invitați și business-uri proprii
18:45 – 19:30 – Video motivațional despre excelență
19:30 – 20:30 – Cină și discuții la mese de 8 persoane
20:30 – 21:00 – Interacțiune și discuții libere

Business Dinner la Complex Opera

Spectacol de teatru: Străini în noapte

Străini în noapte se situează în topul preferințelor publicului pentru secțiunea Teatru. Îndrăgitul actor Florin Piersic, care nu mai are nevoie de nici o prezentare și unica Medeea Marinescu fac din această piesă o capodoperă artistică, mai ales că regia o semnează inegalabilul maestru Radu Beligan.

Vă invităm la teatru, la spectacolul Străini în noapte, iar dacă după scena de final rămâneți cu sufletul încărcat de emoție și bucuria celor două ore petrecute în compania îndrăgiților actori v-a îndepărtat pentru moment de rutina zilnică, ajunși acasă, vă așteptăm să postați un gând bun, o imagine, o impresie.

Spectacol de teatru: Străini în noapte

Proiecții de filme de scurt metraj: Short Film Factory

Studio Act Oradea va invită la proiecții de filme de scurt metraj (filmele premiate la ediția din luna iulie a Festivalului de Scurt metraje Short To the Point) Filmele sunt pentru audiență generală, nu conțin scene violente sau pornografie. Filmele sunt subtitrate în limba engleză. Intrarea este gratuită!

Programul proiecțiilor de scurt metraj:

BEST FILM, BEST DIRECTOR, BEST SCREENPLAY
Glass House
Directors: Erik Ivar Sæther, Nicolai Berg Hansson
Country: Norway
Duration: 11:34

BEST YOUNG DIRECTOR
Bossman
Director: Theresa Varga
Country: United Kingdom
Duration: 10:00

SPECIAL JURY AWARD
Fake Empire
Director: Ewa Gerström
Country: Sweden
Duration: 04:35…

Proiecții de filme de scurt metraj: Short Film Factory

Vânătoarea de comori: Redescoperă Oradea

Redescoperă Oradea și vei putea ajunge la Bruxelles! Cum? Prin intermediul unui treasure hunt (vânătoare de comori).

Încă nu este suficient de clar? Citește tot acest articol pentru a afla despre ce fel de vânătoare de comori este vorba…

În data de 29 octombrie, între orele 10:00 și 17:00, va avea loc concursul numit „Redescoperă Oradea”. Tot ce trebuie să faci este să descifrezi alături de echipa ta, pe baza unor indicii, ce destinație trebuie fotografiată.  Echipa câştigătoare este cea care descoperă și fotografiază cele mai multe destinații din lista cu indicii, în cel mai scurt timp. Înscrierile se fac până la data de 26 octombrie 2016, completând formularul următor: CLICK AICI

Vânătoare de comori: Redescoperă Oradea

Workshop de dezvoltare personală și financiară

Am găsit afacerea care te va ajuta să pășești în domeniul afacerilor, cu minim de resurse financiare, care nu necesită mult timp, în care vei avea destul timp pentru familia ta, pentru valorile și pasiunile tale și în care vei avea un profit de 150 % pe an! Interesat și interesant, nu? Toate aceste detalii și informatii le vei primi în cadrul workshopului de dezvoltare personală și financiară din data de 29.10.2016, orele 11:00 – 13:30, la Hotel Impero (lângă grădina zoologică), b-dul Decebal, nr. 69, Oradea…

Workshop de dezvoltare personală și financiară

TEDx la Oradea

În curând va avea loc TEDx Oradea! Unde? În Sinagoga Neologă Zion! Când? În data de 29 octombrie!

Iar, pentru cei care încă nu sunt foarte siguri ce este TED, vă dăm o scurtă descriere în rândurile următoare:

„TED (Technology, Entertainment, Design) este o organizație non-profit care și-a asumat misiunea de a răspândi idei vizionare. Conceput acum 30 de ani ca o conferință de patru zile în California, TED a ajuns în prezent să-și susțină misiunea prin inițiative multiple în întreaga lume. Conferințele anuale TED au ca invitați antreprenori și vizionari relevanți la nivel global, care își prezintă ideile timp de 18 minute. Discursurile acestora sunt puse ulterior la dispoziția publicului în mod gratuit, pe TED.com. Printre speakerii TED s-au numărat și Bill Gates, Al Gore, Sir Richard Branson, Philippe Starck, Bono, Sal Khan și Daniel Kahneman. Ideas Worth Spreading reflectă convingerea TED că ideile vizionare merită răspândite pentru a schimba atitudini, vieți și, până la urmă, pentru a face din lumea un loc mai bun” – sursă text AICI.

Anul acesta, TEDx Oradea îi are ca și invitați pe:…

TEDx la Oradea, Sinagoga Neologă Zion

Teatru: O mie și una de frontiere (Povestea lui Aladin)

Spectacolul O mie și una de frontiere (Povestea lui Aladin) de Radu Dinulescu, este o coproducţie multinaţională, cu implicarea unor artişti din România, Cehia, Belgia şi Franţa, care prezintă povestea unui grup de actori ambulanţi opriţi la trecerea unei frontiere. Pentru a rezolva această problemă, ei improvizează pentru poliţistul de frontieră un spectacol de păpuşi despre aventurile lui Aladin. Datorită magiei şi a umorului din piesă, actorii îl conving pe poliţist, dar şi pe spectatori, că şi-au câştigat dreptul de a traversa frontiera.

Arhetipurile de commedia dell’arte, marionetele clasice cu fire şi păpuşile bunaku sunt ingredientele principale folosite pentru a reda fascinanta poveste orientală, totul fiind îmbogăţit de iluzia decorurilor şi a imaginilor 3D…

O mie și una de frontiere - Povestea lui Aladin

Vă dorim o săptămână deosebită!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea