Ce poți face în săptămâna 14 – 20 noiembrie?

de |

Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 14 – 20 noiembrie 2016, în Oradea?

Ghid Local Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente ce vor avea loc în săptămâna 14 – 20 noiembrie 2016.

Concurs foto: Economie și Turism

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, Departamentul de Economie, Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor lansează un concurs de fotografie destinat în special elevilor de liceu din județul Bihor și din regiune, participarea fiind însă deschisă oricărui tânăr cu vârsta între 14 – 19 ani, înmatriculat într-o instituție de învățământ din România.

Concursul se va desfășura în perioada 03 octombrie 2016 – 15 noiembrie 2016, urmând ca festivitatea de premiere cu evenimentele aferente să aibă loc pe data de 23 noiembrie 2016.

Secțiunile în care se vor înscrie fotografiile vor fi:…

Concurs de fotografie: „Economie și turism - Promovează Bihorul"

Festival de teatru cu intrare liberă în Era Park

În perioada 8 octombrie – 18 decembrie 2016, la Era Park Oradea, se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului de teatru cu intrare liberă.

„Weekend de weekend vă așteptăm în sala de evenimente să vizionați cele mai bune spectacole de teatru pe care le-am selectat pentru voi, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: dramedii, teatru de păpuși, piese interactive și multe altele” – sursă text AICI.

Iar, programul de anul acesta al Festivalului de teatru este următorul:

Festival de teatru cu intrare liberă

Atelierele feminității la Suppa Bar

În perioada 2 noiembrie – 7 decembrie vor avea loc patru ateliere dedicate feminității, la Suppa Bar.

CÂND?
2 Noiembrie, 18:30 – 20:00
15 Noiembrie,18:30 – 20:00
29 Noiembrie,18:30 – 20:00
7 Decembrie, 18:30 – 20:00

ÎNSCRIERI:
E-mail: [email protected]
Tel: 0742 665 019…

Atelierele feminității la Suppa Bar

Teatru pentru copii: Bolnavul închipuit

Teatrul de copii Oradea revine pe scenă cu un nou spectacol: Bolnavul închipuit după Moliere.

Spectacolul Bolnavul închipuit se va juca în zilele următoare:

 • Vineri, 11 noiembrie 2016
 • Duminică, 13 noiembrie 2016
 • Vineri, 18 noiembrie 2016
 • Duminică, 20 noiembrie 2016
 • Duminică, 27 noiembrie 2016

Toate reprezentațiile vor avea loc la Sala „Florica Ungur”. Prețul unui bilet este de 10 lei. Locurile pot fi rezervate pe pagina evenimentului sau prin SMS la 0747 578 876…

Teatrul de copii: Bolnavul închipuit

Întâlnire cu o cafea BIO Life Care

Marți, 15 noiembrie 2016, va avea loc evenimentul Întâlnire cu o cafea BIO Life Care, la Hotel Melody.

Hai la o cafea buna de tot si cu de toate!
· Vrei sa savurezi o cafea BIO aromata si sanatoasa?
· Vrei sa descoperi noi modalitati care sa te ajute sa castigi cu Life Care?
· Vrei sa cunosti oameni cu pasiuni similare la o cafea?
Daca ai raspuns cu „DA” la cel puțin una din aceste intrebari, evenimentul acesta este pentru tine!

Nu doar ca petreci o dupa masa placuta si castigi o stare de bine, pleci acasa si cu 3 CADOURI si informatii valoroase:…

Întâlnire cu o cafea BIO Life Care

Festival de interpretare pianistică

Prima ediție a Festivalului de interpretare pianistică, eveniment cuprins în cadrul proiectului educativ „Muzica Românească cultă un izvor al expresivității”, va avea loc în perioada 16 – 17 noiembrie 2016.

Festivalul de interpretare pianistică este, de fapt, un concurs pentru elevii Liceului de Arta din Oradea. Regulamentul este următorul: „repertoriul va curprinde o lucrare sau mai multe din creația compozitorilor români, cel puțin la nivelul clasei”.

Concursul se va desfășura pe două secțiuni:

 • secțiune 1: pian principal
 • secțiune 2: pian complementar

Tot evenimentul se va desfășura în Sala festivă a Liceului de Arte Oradea.

Vă dorim multă baftă și inspirație!

Festival de interpretare pianistică

Fantastic Magic Show 

Miercuri, 16 noiembrie 2016, începând cu ora 17:00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea va fi gazda evenimentului Fantastic Magic Show.

Timp de o oră și douăzeci de minute, cei prezenți se vor bucura de un spectacol de magie special numit Fantastic Magic Show.

„Asociaţia Culturală Magic Art din Bacău vine cu un spectacol incendiar de magie şi iluzionism, cu pitoni, boa, papagali Ara, tarantule, scorpioni, iguane, agame, maimuţe şi crocodili. Magic Art promite un show interactiv pentru toate vârstele” – sursă text AICI.

Prețul unui bilet este de 10 lei pentru copii, respectiv 20 lei pentru adulți.

Fantastic Magic Show

Lansare de carte: Ce naiba se întâmplă cu mine?

Miercuri, 16 noiembrie 2016, va avea loc lansarea cărții Ce naiba se întâmplă cu mine?, la Hotelul Double Tree by Hilton.

Intrarea este liberă, însă pentru a participa și tu la această lansare de carte, Ce naiba se întâmplă cu mine?, trebuie să te înscrii apăsând AICI.

„O carte cu așa un titlu dar mai ales cu așa un topic își dorește să aibă o lansare mai puțin obișnuită. Am vrut să o lansăm pe stația orbitală dar nu încăpeam toți. Am revenit pe Pământ păstrând însă vastitatea spațiului. Un spațiu creat în noi înșine prin bucuria de a împărtăși cine suntem noi cu adevărat. Probabil ai tot auzit expresia asta, acum încercăm să și vedem ce este cu ea. Sperăm să reușim. Cel puțin ne vom bucura de o seară între prieteni, dacă nu suntem avem timp să devenim, la un ceai fin sau o cafea rafinată. Deci e pe plus” – sursă text AICI.

Lansare de carte: Ce naiba se întâmplă cu mine?

Spectacol de teatru: Cabaretul Dada

Miercuri, 16 noiembrie 2016, ora 19:00, se va juca Cabaretul DADA de Matei Vișniesc, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Piesa de teatru „Cabaretul Dada” surprinde atmosfera tulblurătoare a secolului al XX-lea, perioada în care a luat naştere mişcarea artistică Dada ca reacţie împotriva primei conflagraţii mondiale, aprofundând în special latura politică a Dadaismului: M-am lăsat incitat să scriu această piesă interesat fiind aproape mai mult de dadaismul politic decât cel literar-artistic…

Cabaretul DADA de Matei Vișniec, premieră, Teatrul Regina Maria

Concert: Aventură

Miercuri, 16 noiembrie 2016, începând cu ora 20:00, va concerta Aventură la Moszkva Cafe (strada Moscovei, numărul 8).

Aventură, la concertul din data de 16 noiembrie 2016, în va avea ca și invitați pe MC Ghery, Micu și Snich.

Concert: Aventură în Moszkva Cafe

Zilele Filosofiei: Cetatea Ideală

În luna noiembrie a fiecărui an, Asociaţia Culturală Noua Acropolă răspunde inițiativei lansate de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) de a celebra Ziua Mondială a Filosofiei. Cu acest prilej, în perioada 17 – 19 noiembrie Noua Acropolă Oradea organizează o serie de evenimente sub egida Cetatea Ideală, la Muzeul Cetății Orașului Oradea.

Programul de desfășurare este următorul:

 • joi, 17.11.2016
  • ora 18:00: Deschiderea Zilelor Filosofiei 2016
  • ora 18:30: Prelegere filosofică: Filosof pentru Cetatea Ideală
  • ora 19:30: Tur ghidat al expoziției Arhitectura sacră
 • vineri, 18.11.2016
  • ora 18:00: Tur ghidat al expoziției Arhitectura sacră
  • ora 19:00: Prezentări multimedia: Geometrie sacră, Megaliții, Temple orientale și Biserici românești
 • sâmbătă, 19.11.2016
  • ora 16:00: Prelegere filosofică: Simbolismul Catedralelor gotice
  • ora 18:00: Tur ghidat al expoziției Arhitectura sacră

Zilele Filosofiei - Cetatea IdealăCineclub Marinbad: Ce spune muzica rock?

Cu ocazia Zilei Porților Deschise, Mediateca vă invită la o discuție-dezbatere pe tema rock-ului de ieri și azi, a modului cum este el receptat de tânăra generație (sau chiar cântat, în caz că vom avea și membri ai unor trupe printre noi), semnificația acestui gen de muzică (revoluția rock), valoarea – sau non-valoarea, în caz că există detractori – reprezentanților mai de seamă, etc.

Ne regăsim sau nu în acest gen cu atât de multe sub-genuri și de ce. << Is rock still rocking the world?>> Pare o intrebare absurdă, într-o epocă în care concertele abundă și umplu stadioane, dar care este impactul lui real asupra lumii în care trăim?

Acestea și poate multe altele sunt întrebările la care incită un astfel de subiect. Precizăm că invitația se adresează elevilor de liceu. Nu sunt admise argumente cu tentă religioasă.

Cineclub Marienbad: Ce spune muzica ROCK?

Spectacol de teatru: Mic sau mare?

Vineri, 18 noiembrie, ora 17:00, se va juca spectacolul de teatru Mic sau Mare?, în regia Viktoriei Nagy.

MIC SAU MARE ? le oferă celor mai mici spectatori ocazia de a pătrunde în lumea magică a teatrului, pe înțelesul lor. Atmosfera familiară în care sunt primiți, momentele artistice create special pentru ei și fundalul sonor atent selectat, sunt elementele care îi așteaptă pe copiii curioși să facă primii pași în lumea teatrului de păpuși.

Trupa Arcadia vă invită la primul ei spectacol de teatru pentru bebeluși cu vârsta între 0 și 3 anișori.

Cu: Andrei Fazecaș și Alina Leonte

Regia: Nagy Viktoria

Scenografia: Csuri Emese…

Mic sau mare, Trupa Arcadia Oradea, Teatrul Regina Maria

Concert: Modiwo și Melaz & The DayDreamers

Vineri, 18 noiembrie, ora 20:00, vor concerta trupele Modiwo (Cluj) și Melaz & The DayDreamers (Oradea). Ritmul puternic, mesajul pozitiv, instrumentația creativă sunt cuvintele cheie care definesc concertele din cadrul turneului Cosmic Bus.

Modiwo este o trupa din Cluj-Napoca care, în scurt timp, a reușit să cucerească cu două single-uri juriul de la UK Songwriting Contest și să ajungă în finala Global Battle of the Bands Romania.

Modiwo combină cool-ul modernului cu cel al tradiționalului, folosind influențe electronice precum EDM, dubstep, trance pentru a revitaliza și repune în context instrumente străvechi cum ar fi didgeridoo, djembe, shakuhachi, dramba, etc.

Concert: Modiwo și Melaz & The Daydreamers

Concert: Organic Noise Experiment (O.N.E.)

Lume, lume… se anunţã un eveniment mare pentru orãdeni, dar nu numai… Trupa O.N.E. (Organic Noise Experiment) va concerta la Oradea, în Queen’s Music Pub, în data de 18 noiembrie 2016, începând cu ora 21:00.

Iar, pentru a ne reaminti, fondatorul trupei canadiene, O.N.E., este nimeni altul decât orãdeanul Marius Luca, cel care a fãcut parte din trupele Compact, Metropol, Metrock, dar şi din alte proiecte muzicale.

Organic Noise Experiment înseamnã:
Marius Luca – 12 strings barritone, bass, vox, special fx/
Louis Doré – percussion, drums, vox, sticks juggler extraordinnaire/
Angelo Zara – guitar, more guitar, all the guitar related stunts

Oriunde în lume, cu muzica în suflet: Marius Luca

Târg cu produse handmade

Imaginația se află în mâinile tale! Dacă iubești produsele handmade și artizanatul, vino la Moszkva Cafe în perioada 19 – 20 noiembrie 2016.

Pentru a participa ca expozant la târgul cu produse handmade, taxa este de 60 RON / eveniment, bani care ulterior vor fi donați unei cauze umanitare.

Pentru detalii și înscrieri, sună la unul dintre numerele de telefon: 0744 781 575 (Simona), 0744 805 835 (Raluca) sau lasă un mesaj privat pe pagina evenimentului.

Târg cu produse handmade la Moszkva Cafe

Unique by Monique

În weekendul 19 – 20 noiembrie, cu ocazia Târgului cu produse handmade organizat la Moszkva Cafe, Unique by Monique va fi prezentă cu creațiile proprii.

Despre Unique by Monique găsiți mai multe informații pe pagina ei de facebook sau pe blogul www.uniquebymonique.blogspot.ro.

Unique by Monique

Crăciunul cu Andre Rieu

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, ora 19:00, Cortina Cinema Digiplex celebrează, pe cel mai mare ecran cinematograf din oraș, Crăciunul cu André Rieu.

Biletele pentru Crăciunul cu André Rieu 2016 se pot achiziționa direct de la casele de bilete Cortina Cinema Digiplex sau prin aplicatia mobila Cinemagia.

Rezervările se pot face la unul dintre următoarele numere de telefon: 0755 332 211, 0359 173 044, 0359 173 033, 0359 173 055.

Crăciunul cu Andre

Spectacol de teatru: Bitterness

În data de 19 noiembrie, începând cu ora 20:00, se va juca un spectacol realizat de Denisa Vlad, și anume: Bitterness.

Bitterness, un spectacol cu Denisa Vlad, Corina Cernea, Răzvan Vicoveanu și Andrei Sabău, se va juca la Studio Act (Kosher, strada Crinului, numărul 2).

Pentru rezervări și / sau informații sunați la numărul de telefon: 0744 432 533 sau lăsați un mesaj pe pagina evenimentului.

Spectacol de teatru: Bitterness, Denisa Vlad

Spectacol de teatru: Hansel și Gretel

Duminică, 20 noiembrie, Sala Arcadia va găzdui spectacolul Hänsel și Gretel, după o idee de Frații Grimm, în regia lui Szőke Kavinszki András.

Acţiunea basmului Hänsel şi Gretel este cunoscută oricui, indiferent ce vârstă are. Tocmai îndepărtarea de vârstă este ideea de bază a recentei adaptări, deoarece povestea celor doi fraţi s-ar putea întâmpla şi în zilele noastre, fiindcă azi o povestim. Scopul nu a fost croirea unui veşmânt modern pentru un basm vechi, ci, apropierea basmului de spectatori, ca să fie mai pe înţelesul copiilor de azi. Hänsel şi Gretel sunt, de fapt, doi copii care pălăvrăgesc, dar în gândurile lor putem să ne recunoaştem propriii noştri copii, vecinii, ori pe noi înşine.

Jocul expresiv al păpuşilor mari şi plastice este completat de prezenţa, starea şi jocul actoricesc al mânuitorilor. Acţiunea, deseori interactivă cu copiii, precum şi textul, care aduce prospeţime şi permite improvizaţie, împiedică minimalizarea unei poveşti clasice şi bine cunoscute…

Spectacol de teatru: Hänsel și Gretel

Masaj cu bețe de bambus

Duminică, 20 noiembrie 2016, în intervalul orar 16:00 – 19:00, va avea loc seminarul Masaj cu bețe de bambus.

Bambusul reprezinta pentru asiatici o planta exceptionala ce stimuleaza fericirea, sanatatea, linistea si alinarea. Masajul cu bambus este mai profund decat un masaj traditional si se realizeaza cu ajutorul tijelor de bambus de diferite dimensiuni. Acest masaj produce senzatii variate ce nu pot fi inlocuite de nici o alta terapie, avand o textura si o duritate diferita, producand un efect specific asupra corpului. Acest tip de masaj are numeroase efecte: anticelulitic, drenant, tonic, energizant si detoxifiant.

Cum functioneaza?

Betele de bambus sunt special netezite si au diverse dimensiuni pentru a putea fi folosite la masarea diferitelor parti ale corpului. Acest tip de masaj se poate aplica pe tot corpul ori pe anumite segmente ale corpului (lombar, toracal, la nivelul talpilor, la nivelul membrelor superioare sau inferioare), foarte apreciat fiind masajul facial cu bete de bambus.

Beneficiile masajului cu betele de bambus:…

Curs: masaj cu bețe de bambus

Vă dorim o săptămână excelentă!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.