Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

21 ianuarie, 2017 11:00 am - 12:00 pm

Detalii

Data:
21 ianuarie, 2017
Timp:
11:00 am - 12:00 pm
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , ,
Sit web:
www.teatrulreginamaria.ro/trupa-arcadia/hansel-si-gretel-3/

Locație

Sala Arcadia
Sala Arcadia Pasajul Vulturul Negru
Oradea, Bihor România
+ Harta Google
Telefon:
0726 679 153
Sit web:

Organizator

Teatrul de Stat Regina Maria
Telefon:
0723 164 725
Email:
teatruloradea2003@yahoo.com
Sit web:
http://teatrulreginamaria.ro/trupa-iosif-vulcan/

Sâmbătă, 21 ianuarie, Sala Arcadia va găzdui spectacolul Hänsel și Gretel, după o idee de Frații Grimm, în regia lui Szőke Kavinszki András.

Acţiunea basmului Hänsel şi Gretel este cunoscută oricui, indiferent ce vârstă are. Tocmai îndepărtarea de vârstă este ideea de bază a recentei adaptări, deoarece povestea celor doi fraţi s-ar putea întâmpla şi în zilele noastre, fiindcă azi o povestim. Scopul nu a fost croirea unui veşmânt modern pentru un basm vechi, ci, apropierea basmului de spectatori, ca să fie mai pe înţelesul copiilor de azi. Hänsel şi Gretel sunt, de fapt, doi copii care pălăvrăgesc, dar în gândurile lor putem să ne recunoaştem propriii noştri copii, vecinii, ori pe noi înşine.

Jocul expresiv al păpuşilor mari şi plastice este completat de prezenţa, starea şi jocul actoricesc al mânuitorilor. Acţiunea, deseori interactivă cu copiii, precum şi textul, care aduce prospeţime şi permite improvizaţie, împiedică minimalizarea unei poveşti clasice şi bine cunoscute.

Spectacolul Hänsel şi Gretel este o muncă de creaţie pretenţioasă şi oferă un spectacol plăcut publicului teatrului de păpuşi, de toate vârstele.

DISTRIBUŢIA:

Hansel: Florian Silaghi

Gretel: Ioana Dagău

Vrăjitoarea: Florin Stan

Cioara: Alexandru Pop

Regia artistică: Szőke Kavinszki András

Scenografia: Csűri Emese

Muzica: Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crişana

Vârsta publicului vizat: peste 4 ani

Data premierei: 18 mai 2013

*Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului, de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, respectiv sâmbătă și duminică în intervalul orar 10:00 – 13:00, online de pe site-ul www.biletmaster.ro sau cu o oră înainte de spectacol (în funcţie de locul desfăşurării acestuia, biletele se pot cumpăra fie de la Agenţie – pentru spectacolele de la Sala Mare, fie de la Sala Arcadia sau Sala Studio). Pentru rezervări și/sau informații sunați la numărul de telefon 0259 440 742. Informații preluate de AICI.