Ai vizitat Vivariul de la Muzeul Țării Crișurilor?

de |

Îți mai amintești frumoasele plimbări prin curtea Muzeului, în perioada când încă era găzduit de faimosul Palat Baroc, cel cu ferestre câte zile într-un an? Aceeași destinație o aveau și excursiile din primii ani de școală, când o ieșire în oraș fără părinți părea o reală aventură. Încăperile erau pline de exponate care mai de…

8 curiozități despre clădirea care adăpostește Muzeul Țării Crișurilor

de |

Multe generații de orădeni asociază Muzeul Țării Crișurilor cu impresionantul Palat Baroc, care a găzduit această instituție timp de mai multe decenii. După ani de lucrări, locația de pe strada Armatei Române era gata să primească exponatele pentru ca primii vizitatori să-i treacă pragul, dând dovadă că nici noua casă a Muzeului nu e mai…

Tu, o carte și un parc

de |

Că Oradea este un centru cultural în continuă ascensiune nici nu mai trebuie să demonstrăm. Stau dovadă clădirile ce emană parfumul istoriei în tot centrul orașului, festivalurile de teatru și serile de film din cetate, expozițiile și muzeele care îmbogățesc zestrea culturală a orașului. Cu toate acestea, se mai întâmplă ca pofta de o informație…

Ediție jubiliară a Târgului Meșterilor Populari

de |

Arta născută din mâini iscusite se poate admira și achiziționa la o nouă ediție a târgului dedicat artizanilor veniți din întreaga țară și de peste graniță. În anul centenarului, România se unește prin tradiții și meșteșuguri. Această unire are loc în perioada 20-22 iulie la ediția jubiliară a Târgului Meșterilor Populari din România, târg organizat…

Specii unice în lume la vivariul din Muzeul Ţării Crişurilor

de |

Specii unice în lume la vivariul din Muzeul Ţării Crişurilor La vivariul din Muzeul Ţării Crişurilor pot fi admiratei 40 de specii locale şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere în cele 35 de acvarii, acvaterarii şi terarii, amenajate conform biotopului şi cerinţelor fiecărei specii în parte. Aici, vizitatorii pot vedea…

Muzeul Ţării Crişurilor găzduiește o expoziție interactivă – „Maşinile” lui Leonardo da Vinci

de |

Muzeul Ţării Crişurilor găzduiește o expoziție interactivă – „Mașinile” lui Leonardo da Vinci Muzeul Ţării Crişurilor va găzdui o expoziţie interactivă: Invenţiile unui geniu. „Maşinile” lui Leonardo da Vinci. Vernisajul va avea loc în data de 17 martie, 2018, la sediul din Strada Armatei Române nr.1/A. Leonardo da Vinci (Leonardo di ser Piero da Vinci)…

Muzeul Țării Crișurilor în casă nouă

de |

Muzeul Țării Crișurilor în casă nouă. Muzeul Țării Crișurilor, un muzeu care trece dincolo de capacitate fabulosului. Am stat să mă gândesc de la ce ar putea proveni denumirea sa, nu am vrut să aud povești. Așa că am creat propria mea poveste a denumirii, conform poziționării geografice, Oradea se află la cumpăna dintre apele Crișului,…

Câte zile-n an, atâtea ferestre

de |

Oradea cuprinde alte două povestiri interesante: cea care ne vorbește despre 365 de ferestre, câte zile sunt într-un an, și cea care plasează o trupă de ruși înecați în vin. După 23 mai 1762, când Episcopul Adam Patachich a pus piatra de temelie a Palatului Baroc, sau Palatul Episcopal Romano-Catolic, adică a fostului Muzeu al Țării Crișurilor, Maria Tereza…


  • Pagina 1 din 2
  • 1
  • 2