Specii unice în lume la vivariul din Muzeul Ţării Crişurilor

de |

Specii unice în lume la vivariul din Muzeul Ţării Crişurilor

La vivariul din Muzeul Ţării Crişurilor pot fi admiratei 40 de specii locale şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere în cele 35 de acvarii, acvaterarii şi terarii, amenajate conform biotopului şi cerinţelor fiecărei specii în parte.

Aici, vizitatorii pot vedea Roşioara lui Racoviţă, o specie unică în lume, care la momentul actual mai poate fi găsită doar în acvarii după ce Laculul cu Nuferi din staţiunea Băile 1 Mai a secat.

Vivariul se desfăşoară pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi. Speciile de peşti şi reptile găzduite aici provin de la diferite instituții  din România şi din afara ţării. Melcul termal, specie care a trăit doar în lacul terma ldin Băile 1 Mai până în 2014, poate fi observat chiar în primul acvariu din interiorul muzeului.

Multe dintre speciile de peşti şi reptile pe care le puteţi găsi în acest vivariu, sunt exotice. Printre acestea menţionă, peştele arcaş cu solzi mici ori Rechinul Negru cu coadă roşie.

Programul de vizitare: marţi, joi şi sâmbătă  orele 10:00 – 15:00, iar miercuri, vineri şi duminică orele 10:00 – 18:00.
Preţul: 6 lei pentru adulţi, 3 lei pentru elevi, studenţi sau pensionari.

Adresă: Calea Armatei Române 1/A
Website: https://mtariicrisurilor.ro/