Zece locuri ideale pentru un selfie reușit

de |

Zece locuri ideale pentru un selfie reușit

 

Atunci când plecăm într-o vacanță, fie chiar și un city break, memoria telefonului trebuie să fie pregătită pentru selfie-urile care urmează să fie făcute. Dacă te-ai hotărât să vizitezi Oradea sau ești din urbea de pe Crișul Repede dar cu toate acestea dorești să ai amintiri noi cu orașul, avem pentru tine câte sfaturi despre unde poți să îți faci cele mai reușite și spectaculoase selfie-uri.

1. Piața Unirii

Locul este de o lumină impresionantă în timpul zilei. Aici, indiferent de poziționarea cardinală ai șansa de a surprinde în cadru una dintre clădirile istorice situate în perimetrul pieței. Fie că este clădirea Primăriei, Palatul Episcopal Greco-Catolic, Palatul Moskovits Adolf și fii sau Palatul Vulturul Negru, locul este ideal unei serii de selfie-uri care îți poate aduce o mulțime like-uri și aprecieri.

2. Palatul Vulturul Negru

Aici peisajul este diferit. Lumina care intră prin vitraliile pasajului poate transforma orice selfie într-un spectacol de culoare, asta dacă reușești să te afli la ora în care soarele se retrage înspre apus. Dacă ajungi aici la o cu totul altă oră, nu trebuie să îți faci griji deoarece culorile și ornamentele care împodobesc pasajul palatului sunt de o frumusețe răpitoare.

3. Strada Vasile Alecsandri

Devenită pietonală, strada oferă un spectacol de culoare datorită clădirilor proaspăt renovate. Arhitectura specifică secolului XX și cafenelele aflate la parterul acestora transformă strada într-un loc boem, un loc care te îndeamnă la o pauză bine meritată dar nu lipsită de fotografii.

4. Sinagoga neologică Sion

Deschisă publicului larg, sinagoga amplasată pe malul Crișului Repede oferă locul ideal pentru încă o serie selfie-uri. Atât exteriorul cât și interior sunt de o frumusețe care trebuie surprinsă de camera de fotografia, ele fiind dovada clară că orice clădire poate să trăiască mai departe chiar dacă construirea ei avea o altă destinație.

5. Parcul Libertății și Podul Intelectualilor

Aici totul pare desprins de ce există în centrul urbei. Liniștea, verdele copacilor și culorile florilor te transportă într-o altă lume, în timp ce priveliștea de pe pod face ca selfie-ul să fie o adevărată operă de artă.

6. Strada Republicii

Asemenea străzii Vasile Alecsandri, și corso-ul orădean oferă locuri potrivite pentru a-ți face un selfie reușit. Dacă terasele au rămas locul preferat al acestor tipuri de poze, înlăturarea schelelor de pe fațada Palatului Moskovits Miksa a transformat clădirea în locul preferat de vânătorii de selfie-uri.

7. Podul Sfântul Ladislau

Cu clădirea Primăriei Oradea în fundal, selfie-urile realizate aici nu mai trebuie să fie însoțite de descrieri. Indiferent de cine îți urmărește postările, cu toții recunosc clădirea cu turnul ei, din care, poți oricând să faci fotografii de invidiat.

8. Cetatea Oradea

Ce mai veche construcție atrage anual mii de vizitatori, ceea ce înseamnă că aici este locul în care sunt realizate cele mai multe selfie-uri. Fie că sunt realizate în timpul unui festival sau târg tematic, sau pur și simplu pentru amintirea fiecăruia, selfie-urile realizate atât în parcul cât și în interiorul cetății devin mărturii a ceea ce a devenit locul încărcat de istorie a Oradiei.

9. Dealul Ciuperca

Aici ai șansa de vedea întregul oraș. Un selfie făcut la înălțime cu orașul plin de culoare este mai mult decât o amintiri. Aici frumusețea orașului te copleșește, te face să revi, să rămâi, să te aventurezi într-o expediție de cunoaștere și cucerire.

10. Șirul Canonicilor și Complexul Palatului Baroc

Combinația dintre parc și clădiri istorice transformă acest spațiu într-un real loc al frumuseții. La fel ca toate celelalte zone prezentate, și aici locul oferă ceva unic, ceva specific Oradiei.

 

Amintirile se poartă și în suflet, motiv pentru care nu trebuie să fim preocupați de un selfie reușit, ci suntem obligați să privim pe viu nu printr-un ecran ce ne oferă Oradea în materie de frumusețe.

Articol realizat de: Sebastian Ferchi
Fotografie reprezentativă: