Povestea podurilor orădene – Podul Intelectualilor

de |

La început a fost cetatea… O cetate în jurul căreia s-au format localități mici, care au devenit piesele frumosului puzzle pe care astăzi îl numim „Oradea”. Orașul s-a dezvoltat, ca organism unitar, pe ambele maluri ale Crișului Repede, iar legătura dintre ele trebuia întărită prin construirea de noi poduri. Îți prezentăm alt pod de poveste…

Zece locuri ideale pentru un selfie reușit

de |

Zece locuri ideale pentru un selfie reușit   Atunci când plecăm într-o vacanță, fie chiar și un city break, memoria telefonului trebuie să fie pregătită pentru selfie-urile care urmează să fie făcute. Dacă te-ai hotărât să vizitezi Oradea sau ești din urbea de pe Crișul Repede dar cu toate acestea dorești să ai amintiri noi…

Stropi colorați de lalele

de |

Magnolii, păpădii, pomi înfloriți și… lalele. Culorile orașului sunt tot mai vii, mai puternice și, bineînțeles, mai frumoase. Dacă ieri vorbeam despre magnolii, astăzi merită să stăruim puțin asupra unor alte flori gingașe, și anume să ne îndreptăm atenția asupra numeroasele lalele plantate lângă Podul Intelectualilor de către florarul Marius Sabău. În timpul iernii acesta…

Lacătele „închise” pe Podul Intelectualilor

de |

Chiar dacă nu este vorba de Podul Îndrăgostiților din Paris sau de Podul Elisabeta din Cluj, și pe Podul Intelectualilor din Oradea sunt închise, de asemenea, lacătele orădenilor care, cu siguranță, fiecare ascund câte o poveste aparte… Actualul Pod al Intelectualilor, cel care a servit drept pasarelă încă de prin 1850, face legătură dintre Parcul Libertății…