Pedalând prin Oradea

de |

Pedalând prin Oradea.

Există mai multe motive pentru care cu toții ar trebui să ne bucurăm din când in când de o scurtă plimbare, pedalând prin Oradea. În primul rând, vom face mișcare. Cu toții știm că sportul este important pentru a ne menține în formă din punct de vedere fizic și mental. Un alt motiv, este plăcerea care ne este oferită de plimbarea cu bicicleta prin oraș, mai ales când putem și admira diverse peisaje.

O plimbare relaxantă ne poate fi oferită de serenitatea Crișului Repede, pe o distanță de 5 km. Malul Crișului reprezintă o zonă calmă a orașului, netulburată, care este îmbrățișată de sălcii, plopi, tei și alți reprezentanți ai florei.

Dacă doriți o plimbare în care să vă puteți bucura de arta și arhitectura orașului, nu ezitați să străbateți Corso-ul. Datorită frumuseții numeroaselor realizări arhitecturale, veți putea simți plăcerea unei plimbări “regale”.

Foto: Darius Pavel Photography

Un mediu sigur în care copiii pot pedala, iar părinții se pot relaxa, sunt parcurile. Oradea dispune de numeroase parcuri precum : Parcul 1 Decembrie, Parcul Salca, Parcul Petofi Sandor, sau Parcul Olosig. Acestea conferă atât copiilor, cât și părinților, un spațiu de recreare, înconjurat de natură. Lista parcurilor o poți găsi și aici.

Pentru persoanele ambițioase există actuala pistă de biciclete care leagă Oradea de Ungaria, mai exact de Orasul Berettyoujfalu. Pista are o lungime totală de aproximativ 45 de km, dintre care 15 km aparțin de Oradea.

Pentru cei care doresc să știe care sunt pistele de biciclete din Oradea, vă recomandăm articolul acesta.

Vă invităm să vă bucurați de vremea frumoasă, pedalând prin Oradea!


Foto: Tudor Vâșcan