Ziua a șasea de FITO | 28 septembrie 2018

de |

Ziua a șasea de FITO | 28 septembrie 2018

 

Ziua a șasea a Festivalului Internațional de Teatru Oradea propune spectatorilor trei spectacole care se află în secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt. Juriul va avea o zi plină, dar, cu siguranță, provocarea va fi una încântătoare, deoarece propunerile de spectacole sunt pe măsură.

De la ora 17:00, la Sala Arcadia, Unteatru București propune publicului orădean un spectacol care îi are ca protagoniști pe actorii Constantin Cojocaru și Gelu Nițu: „Vârstele lunii”, de Sam Shepard, regia Toma Dănilă.

De la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului, Teatrul Național „Eugen Ionesco” din Chișinău, Republica Moldova, a trecut Prutul și a venit tocmai până la Oradea pentru a încânta publicul și a convinge juriul cu spectacolul „Căldură în noiembrie”, de Yana Dobreva, regia Petru Vutcărău.

Înainte de a intra la spectacol, vă invităm să treceți pe la standul „Cărți pentru un monument”, care se află în foaierul de la intrare în teatru. Scriitorii și istoricii care au publicat opere la editura Arca oferă publicului cărțile lor, iar suma adunată în urma vânzării acestora va fi donată pentru reconstrucția Palatului Episcopal Greco-Catolic. Nu uitați și de urnele care se află tot în foaierul de la intrare, unde puteți dona pentru aceeași cauză umanitară: reconstrucția Palatului Episcopal Greco-Catolic.

De la ora 21:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor (cu publicul pe scenă), Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad prezintă spectacolul „Tatăl”, de Florian Zeller, regia Radu Iacoban – un mister tragic-comic, o poveste de familie sobră și realistă, o privire emoțională și emoționantă asupra lumii prin ochii unui om care suferă de demență.

Festivalul Internațional de Teatru Oradea este organizat de Teatrul Regina Maria, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Fundația Culturală FITO și UNITER.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi: sponsorului oficial Raiffeisen Bank, partenerului oficial Holcim, sponsorilor Club Rotary Oradea, Rotary Club Oradea Art Nouveau, D&C, Mic Mobilier Trans, Lions Club, A’la Chef Catering, S.C. Congips, Farmacia 3, Green Pub, Casa Florilor, Cofetăria Flavours și tuturor partenerilor.

Bilete se pot achiziționa de la Agenția Teatrului, deschisă în perioada festivalului de luni – vineri între orele 10:00-21:00, sâmbătă între orele 13:00- 19:00 și duminică între orele 10:00-12:00 și 18:00-19:00. Puteți achiziționa bilete și cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informații suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunați la numărul de telefon: 0372/368.475.

Vă așteptăm cu drag la festival!