de |

A sosit vremea frumoasă! Ce înseamnă asta? Înseamnă că este timpul potrivit pentru ca pistele de biciclete din Oradea să fie „luate cu asalt”!

În sfârșit, după o iarnă destul de lungă și relativ rece, putem să ne scoatem iubitele biciclete la aer, să le facem revizia și să pornim la drum!

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]

Iar pentru că Oradea cuprinde câteva piste de biciclete, dorim să vi le prezentăm prin intermediul unui scurt articol, bineînțeles, dacă nu le cunoașteați deja:

Din Nufărul 2 până în Ioșia Sud

Din intersecția formată cu strada Morii, luați-o pe strada Nufărului și mergeți înainte până ajungeți în cartierul Cantemir, la intersecția formată din Bulevardul Dimitrie Cantemir, Strada Sextil Pușcariu și Strada Ștefan Luchian. Intrați pe strada Sextil Pușcariu, iar de acolo puteți alege două trasee:

  • Paralel cu Bulevardul Decebal, până dați de strada Arieșului;

  • Strada Sextil Pușcariu înainte, străbateți Piața 22 Decembrie, intrați pe strada Horea, luați-o pe strada Ion Vidu și mergeți tot drept până ajungeți pe strada Mimozei, strada Armatei Române, Calea Matei Basarab, iar de acolo aveți de ales dintre alte două trasee:

    • tot înainte pe Calea Matei Basarab;

    • înspre Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, până pe strada Făgărașului, iar de acolo vă puteți întoarce pe Armatei Române, iar pe urmă înspre Universitatea Oradea sau o puteți lua pe malul Peței, traversați strada Traian Blajovici, mergeți în față după cursul Peței până aveți de ales între a merge până pe Calea Aradului, tot pe lângă Peța, sau până pe Malul Crișului Repede de unde traseele se despart din nou, în funcție de unde vrei să ajungi.

Prin Ioșia Sud

Această zonă se bucură de un traseu care pornește paralel cu Peța și ajunge până pe centura orașului Oradea.

Din Nufărul până la Cetate

Tot din Nufărul, dar de data aceasta de pe strada Iancu de Hunedoara, pornește un traseu care ajunge la Parcul Salca, de unde se intersectează cu primul traseu menționat, sau se poate lua înspre Subcetate. În cazul acesta, traseul este marcat până pe Strada Arieșului, iar de acolo mai este doar puțin de mers până la Cetatea Oradea.

Din Dragoș Vodă până în spatele Cetății

Din cartierul Dragoș Vodă, mai exact pornind din Parcul Silvaș, luând-o tot drept pe malul Crișului Repede, veți ajunge în spatele Cetății Oradiei, mai exact până pe porțiunea malului Crișului paralelă cu Aleea Emanuil Gojdu.

Din Olosig până în Rogerius sau… Ungaria

De pe strada Emilian Mircea Chitul pornește un alt traseu complex. Pedalând pe malul Crișului Repede înspre Splaiul Crișanei, veți avea opțiunea de a o ajunge la Centura orașului, iar pe urmă să o luați înspre Rogerius, pe strada Podului, sau să pedalați tot drept până pe strada Borșului și, de ce nu, până în primul sat din Ungaria. O altă opțiune este ca direct de pe Bulevardul Decebal, prin Parcul Olosig, traversând strada Lacul Roșu și Bulevardul Ștefan cel Mare, să ajungeți până la intersecția cu Strada Podului.

Parcul I. C. Brătianu

O altă pistă de biciclete este aceea care străbate Parcul I. C. Brătianu, din apropierea Aquapark-ului Nymphaea.

Prin Olosig

Pornind de la magazinul Crișul și luând-o înspre și prin Parcul Petofi Sandor, veți ajunge până în capătul Străzii Șirul Canonicilor, din apropierea Palatului Baroc.

Prin cartierul Nicolae Grigorescu

În cartierul Nicolae Grigorescu există două piste care străbat:

  • Strada Halasi Gyula;
  • Strada Nojoritului.

Vezi harta acestor trasee și a altora apăsând aici

Acestea fiind scrise, vă dorim o primăvară frumoasă, energică și cât se poate de reușită!

Sursă foto AICI

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]