Oaze de liniște lângă Oradea – Lacul de la Șauaieu

de |

Oaze de liniște lângă Oradea – Lacul de la Șauaieu

Viața agitată, stresul cotidian sau alți factori ne determină să căutăm locuri liniștite, departe de aglomerație pentru a ne reîncărca bateriile la final de săptămână. Bihorul a fost înzestrat cu nenumărate locuri în care natura este stăpână peste tot, cât vezi cu ochii. Te înșeli dacă te gândești că pentru asta trebuie să conduci cel puțin o oră pe serpentine și pe drumuri de munte…

Lacul de la Șauaieu este excelent poziționat, între două păduri și are o suprafață generoasă, făcându-l o destinație ideală pentru un sfârșit de săptămână la iarbă verde.

Cum ajung?

Lacul este situat la aproximativ 15-20 km de Oradea, în partea de nord a localității. Din Oradea, se iese spre Nojorid – Leș, după școala din Leș se virează la stânga și se urmează drumul spre Tinca. Urmează un nou viraj la stânga spre Păușa și Șauaieu. În Șauaieu, se virează la stânga în intersecția din centrul localității. Drumul până în Șauaieu este asfaltat. Se poate ajunge și din Apateu, dar drumul este din pământ și mai greu practicabil, balta aflându-se chiar între păduri.

Ce pot să fac aici?

  • Să te deconectezi de la rutină și să te bucuri de aerul curat la iarbă verde, să te bucuri de copacii de la mal și de umbra lor deasă.
  • Să faci drumeții la marginea pădurii înconjurate de apă.
  • Să pescuiești. Piscicultura este specificul acestui lac, așadar nu vei fi dezamăgit. Printre speciile de pești care viețuiesc în lac se numără carasul, crapul românesc, somnul, bibanul și știuca. Nu este nevoie de permis de pescuit și se poate poate practica pescuitul din barcă.
  • Să experimentezi senzațiile unui camping, aici existând această posibilitate.
  • Să savurezi o băutură rece într-un loc guvernat de o liniște deplină.

Nu-ți va veni să crezi că acest colț de rai este atât de aproape de tumultul orașului!