Kit de supraviețuire în Bihor

de |

Când mergi în vacanță la mare, să nu uiți de loțiunea de plajă! Când mergi la munte, nu uita acasă schiurile! Dar când alegi Bihorul ca destinație de vacanță ce trebuie să incluzi în bagajul tău pentru ca zilele petrecute aici să fie perfecte? Noi am întocmit o listă cu ceea ce considerăm că nu ar trebui să îți lipsească atunci când ne vizitezi:

1.  Vestimentație diversificată. Ia-ți cel mai mare geamantan pe care îl deții și asigură-te că ai: haine comode pentru plimbări prin oraș, ceva elegant pentru  un spectacol la teatru, costum de baie pentru câteva ore de relaxare la Aquapark Nymphaea sau la Băile Felix, echipament de drumeții prin Cetățile Ponorului. De toate!

2. Încălțăminte comodă. Deși nu este un oraș foarte mare ca suprafață, bijuterii arhitecturale și obiective de vizitat se ascund pe fiecare străduță, oricât de banală ar părea. Asigură-te că pantofii incomozi nu-ți vor opri explorarea! Bocancii îți vor deveni ajutoare de nădejde dacă alegi să explorezi și zona montană a Bihorului, cum ar fi Defileul Crișului Repede.

3. Baterie externă pentru telefon. Garantăm că până și cea mai rezistentă baterie cedează în fața sutelor de instantanee pe care le poți surprinde în Oradea și în împrejurimi: clădiri de o frumusețe aparte, lebede defilând pe apele Crișului Repede, crestele împădurite din zona de munte a județului și minunata lume din subteran, cea a peșterilor, te provoacă să le descoperi și să le porți în amintirea digitală.

4. Pastile pentru digestie. Bucătăria bihoreană e excelentă și nu o spunem doar noi. În Bihor nu există foc de tabără fără clisă friptă, plimbare pe străzile orașului fără să fii ademenit de aromele plăcintei și ale langoșului, restaurante și terase cu meniu tradițional și internațional sau mese îmbelșugate cu tot ce-i mai bun și specific județului nostru. Așadar, nu rata ospățul de teama indigestiei. Noi, oricum, îți recomandăm, preventiv, o „pastilă” de pălincă înainte de masă.

5. Zâmbetul pe față și buna dispoziție. Oamenii din Bihor sunt oameni veseli, calzi, primitori. Așadar, când ajungi în pragul județului, lasă-ți acolo grijile, gândurile apăsătoare și bucură-te de ce vei găsi la fiecare pas.

Noi te așteptăm cu brațele deschise să ne vizitezi și să ne spui impresia ta despre ce te-a cucerit în județul Bihor!

Sursa foto: momentstroughlenses