A patra via ferrata din Bihor, deschisă în Defileul Crișului Repede

de |

A patra via ferrata din Bihor, deschisă în Defileul Crișului Repede.

Via ferrata este un traseu montan constituit din trepte sau scări, amenajate fiind în zonele lipsite de prize naturale. Acest tip de traseu montan atrage tot mai mulți adepți, iar în Bihor există deja patru trasee de acest tip.

Ultimul traseu de via ferrata din Bihor a fost deschis acum câteva zile, în zona Vadu Crișului și are un grad ridicat de dificultate. Acesta are o lungime de aproximativ 200 de metri, iar un cățărător cu experiență îl poate parcurge în timp de o oră și jumătate. Traseul se termină cu un pod suspendat, de aproximativ 27 de metri lungime, după care traseul se sfârșește în pădure, de unde poteca amenajată îi va purta pe turiști până în satul Vadu Crișului.

Echipamentul este un lucru absolute necesar pentru oricine dorește parcurgerea acestui traseu. Acesta este alcătuit din: ham, o lonjă cu două carabine și un mecanism de absorbție a șocurilor, plus o cască de protecție. Doritorii de a parcurge acest traseu pot ajunge la Vadu Crișului cu trenul sau cu mașina, pe drumul ce leagă Oradea de Cluj-Napoca, urmând ca în localitatea Topa de Criș, să vireze în direcția indicatoarelor.

Vă invităm, așadar, la o experiență montană inedită și vă îndemnăm să vă înarmați cu curaj, dar, mai ales, forță în brațe!

Sursă informație aici.