La doi pași de Oradea: Băile Felix

de |

La doi pași de Oradea: Băile Felix.

Viața de la oraș poate deveni uneori foarte stresantă. Deseori simțim nevoia să scăpăm de mediul citadin pentru cel puțin pentru câteva ore, sau dacă ne permite timpul, pentru câteva zile. Stațiunea Băile Felix este un dar pentru orădeni, aflându-se la aproximativ 10 km de oraș.

Fiind cea mai mare stațiune balneoclimatică din România, aceasta atrage numeroși turiști, chiar și de peste hotare. Apa termală de care dispune stațiunea are numeroase beneficii. Potrivit medicilor, aceasta poate fi folosită pentru tratarea unor afecțiuni, precum cele ale aparatului digestiv, respirator, afecțiuni metabolice sau reumatism. Pe de altă parte, apa termală este folosită pentru balneație și pentru consum. Temperatura izvoarelor variază între 45 și 112 grade Celsius, ceea ce le permite turiștilor să se bucure de apele stațiunii și iarna.

Pe lângă temperatura apei, mai amintim și iernile relativ blânde, ceea ce favorizează turismul chiar și în cea mai rece perioadă a anului, în care unii nici nu s-ar gândi la ștrand! Stațiunea cuprinde mai multe ștranduri: Aqua Park President, Ștrandul Apollo, Ștrandul Felix și Ștrandul Padiș. În stațiune poți găsi bazine exterioare și interioare, cu tobogane. Sunt disponibile și alte facilități: zonă pentru copii, saună turcească, baie turcească, saună finlandeză, centru de masaj, bazin cu valuri și multe altele.

Cei care aleg să viziteze stațiunea, chiar și pentru câteva ore, trebuie să facă o oprire la lacul din Felix. Acesta adăpostește nuferi, lotuși, broaște țestoase și câteva specii de pești. Diferența dintre lotus și nufăr constă în faptul că la nufăr frunzele cresc pe suprafața apei, iar la lotus se ridică la aproximativ 20-30 cm deasupra apei. Rezervația găzduiește trei specii protejate: Nymphaea Lotus Thermalis, peştele „Roşioara lui Racoviţă” și melcul Melanopsis Parreyssi.

Pădurea din Felix este locul ideal pentru adepții plimbărilor lungi. Aici, aveți ocazia să vă refaceți rezervele de aer curat, savurând pentru câteva ore prețioase verdeața pădurii. În final, trebuie să recunoaștem valorile Băilor Felix, fiind un fenomen unic în România, ba chiar și în Europa!