Ce poți face în weekendul 9 – 11 decembrie 2016?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc weekendul acesta, 9 – 11 decembrie 2016.

Tu ce faci în weekendul 9 – 11 decembrie?

Expoziție: Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor

Muzeul Cetății și Orașului Oradea organizează, în perioada 22 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, o expoziție inedită cu imagini în premieră din perioada vizitelor lui Gheorghe Gheorghiu Dej în regiunea Crișana și a lui Nicolae Ceaușescu în județul Bihor.

Expoziția intitulată „Oradea – Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor” va fi găzduită de Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Corp A, parter, latura nordică. Vor fi expuse peste 100 de imagini surprinse în timpul vizitei lui Dej realizată în regiunea Crișana în anul 1961, respectiv instantanee cu cuplul prezidențial Ceaușescu, din perioada celor opt vizite: din 18 februarie 1966, 14 iulie 1969, 16 mai 1970, 16 iunie 1976, 14 iunie 1977, 17 septembrie 1979, 19 iunie 982 și 11 iunie 1987…

Expoziție: Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor

Expoziție de artă fotografică: Tradiții populare de iarnă

În preajma sărbătorilor de iarnă Muzeul Cetății și Orașului Oradea în parteneriat cu Asociația „Euro Foto Art” și Clubul Fotografic „Nufărul”, a pregătit pentru publicul vizitator o interesantă și valoroasă expoziție de artă fotografică, intitulată Tradiții populare de iarnă.

La această expoziție, Tradiții populare de iarnă, vor fi expuse peste 70 de fotografii color, realizate de artiștii fotografi: Boholț Gabriel (București), Petrila Gheorghe EFIAP (Oradea), Săteanu Felician (Baia Mare) și Tudorel Ilie (Baia Mare).

Artistul fotograf bucureștean Boholț Gabriel, membru al Asociației ”Euro Foto Art”, originar din Maramureș, prezintă în cadrul expoziției o serie de fotografii autentice, având ca subiect diferite obiceiuri și tradiții populare din Maramureș.

La rândul său, artistul fotograf orădean Gheorghe Petrila EFIAP, membru al Clubului Fotografic ”Nufărul”, participă în cadru expoziției cu mai multe fotografii care prezintă: obiceiuri și colinde din Bălnaca-Groși (județul Bihor), Cavnic, Văleni și Bogdan Vodă (Maramureș). De asemenea, publicul vizitator va putea descoperi, printre fotografiile expuse, minunatele măști din Bucovina (județul Suceava), Cavnic și Săcel (Maramureș). La fel de impresionate sunt și fotografiile care prezintă Viflaemul în Maramureș sau Săniuș tradițional la Văleni (Maramureș)…

Expoziţie de artă fotografică: Tradiții populare de iarnă

Târgul de Crăciun din Oradea

Ediția a doua a Târgul de Crăciun Oradea își va deschise porțile în data de 30 Noiembrie, în Piața Unirii, într-un decor de poveste, atent amenajat pentru a aduce magia sărbătorilor de iarnă în sufletele vizitatorilor.

Piața Unirii va reprezenta în acest an punctul de atracție al sărbătorilor de iarnă, atât prin înfățișare cât și prin activități. Programul evenimentului va include o serie de activități și momente specifice sărbătorilor de iarnă, de la concerte de colinde, la ateliere pentru copii sau căsuțele cu cadouri pentru cei dragi. Vizitatorii vor putea admira bradul de Crăciun în mijlocul celor 40 de căsuțe de lemn, la o cana de vin fiert sau la o gustare. Nu vor lipsi nici activitățile pentru cei mici, ei vor avea parte de multe surprize, pe lângă activitățile tradiționale, Atelierul lui Moș Crăciun, Ieslea sau Căsuța lui Moș Crăciun…

Târgul de Crăciun Oradea 2016

Crăciunul în Cetatea Oradea

Cetatea Oradea va fi locul în care vizitatorii vor putea să vadă și să se bucure de tradițiile specifice sărbătorilor de iarnă, în perioada 2 – 24 decembrie.

De la colinde și bucate tradiționale la povești citite copiilor, într-o clădire veche de peste 900 de ani. Evenimentele din Cetatea Oradea vor aduce în fața vizitatorilor tradiții de sezon: ignat, decorațiuni naturale, ateliere participative pentru meșteri, colinde și grupuri de colindători. În această perioadă, spațiile cetății vor adăposti căsuța dulcurilor, unde se vor putea achiziționa produse de patiserie, brutăria de Crăciun – produse de pâine, făbricuța spiridușilor, odaia cu povești unde se vor citi povești de iarnă pentru copii, casa cu bunătăți etc.

Totodată, vor fi proiecții de filme de Crăciun / desene animate pentru copii, concurs de copt prăjituri sau concert de muzică…

Crăciunul în Cetatea Oradea

O cană de fericire pentru Centrul de Zi „Prietenia”

Cea de-a VIII-a ediție O cană de fericire va avea loc începând cu data de 3 decembrie, ora 14:00, în Piața Unirii.

În acest an, prin intermediul evenimentului caritabil O cană de fericire, se va susține activitatea Centrului de zi „Prietenia” din Popești, un proiect al Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie, în parteneriat cu Primăria Popeşti.

„Rolul principal al acestui centru este de a oferi asistenţă gratuită în timpul zilei tuturor copiilor care provin din familii aflate în dificultate. Centrul are nevoie urgentă de reabilitare termică, fapt ce presupune construirea unei încăperi pentru centrala termică, renovare interioară şi izolarea termică a clădirii, schimbarea acoperişului, amenajarea terenului de joacă din curtea centrului prin montarea unor echipamente de joacă din lemn, cât şi dotarea acestuia cu mobilier”…

o-cana-de-fericire-oradea-2016

Bucură-te și dă mai departe

ucuria este mai mare atunci când este împărtășită. De aceea vă invităm în Centrul Comercial Aushopping Oradea unde am pregătit cu multe surprize pentru toți cei care ne fac o vizită, sub sloganul Bucură-te și dă mai departe!

Centrul Comercial Aushopping Oradea continuă să pregătească surprize tuturor celor care ne vor trece pragul în acest sezon și lansează provocarea de a împărți bucuria cu ceilalți.

Zilele de miercuri sunt Zilele Primește și dăruiește bucuria! În aceste zile, Happy Team* va împărți bucurii dulci, creative și inspirate: Răvașul Bucuriei. Vizitatorii centrului vor primi două răvașe de culori diferite: răvașul verde este pentru persoana care îl primește iar cel roșu este surpriza dăruită unei alte persoane aflate în apropiere cu care va dori să împărtășească aceeași bucurie de a fi surprins…

Bucură-te și dă mai departe

Muzica, educție pentru suflet

Un frumos destin artistic vă propunem pentru a celebra muzica în acest decembrie: George Enescu, compozitor, violonist și pedagog.

Vom porni de la viața și opera lui George Enescu și vom încerca o corelație între acestea și ideile filosofilor. Câteva dintre ideile care vor fi aduse în discuție se regăsesc în pasajele următoare:

„Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viață și veselie tuturor lucrurilor. Ea dă esența ordinii, înălțând către tot ce este bun, drept și frumos.” – Platon

„Fără energie nu poţi merge mai departe; fără efort nu poţi avea niciun merit; fără sinceritate nu durează nimic; fără loialitate nu poţi avea afecţiunea; fără politeţe nu poţi fi respectat. Pentru că politeţea rafinează spiritul, după cum muzica rafinează interiorul.” – Confucius

„Azi am văzut-o pe Euterpe, Muza prin excelenţă, aceea al cărei atribut, cel al sunetului, azi este pentru noi Muzică, ştiinţa Muzelor, armonia care adună artele şi ştiinţele…

Muzica, educație pentru suflet - George Enescu

Curs gratuit: Managementul timpului 2.0

Vineri, 9 decembrie, începând cu ora 18:00, în Cetatea Oradea, va avea loc un curs gratuit numai bun pentru managementul timpului.

Printre subiectele abordate la acest curs gratuit, se vor aborda și următoarele:

  • Cum se setează un obiectiv bun?
  • Cum se muncește eficient?
  • Cum se prioritizează corect?
  • Procrastinearea
  • Obiective inteligente
  • Zona perfectă de execuție

Toate întrebările și subiectele aceastea vor fi dezbătute de-a lungul a două ore împreună cu Adrian Vîntu. Acest workshop este deosebit de PRACTIC, deci aduceți un pix și două hârtii pe care vom lucra…

Curs gratuit: Managementul timpului 2.0

Concert: Corul Adonai și Paula Seling

Corul de Clopotei Adonai împreună cu Paula Seling ne vor încânta cu un Concert extraordinar de Crăciun.

În pragul șărbătorilor dorim să ne aducem aminte de cei care sunt încercați de boli necruțătoare și pentru care poate „Acest” Crăciun este plin de durere, de frică, de îndoieli și de maximă suferință. Vom sustine din toata inima si cu toată dedicarea extraordinara activitate desfașurată de Hospice Emanuel si proiectul lor de a construi un Centru de Îngrijire Hospice în Oradea.

Donația sugerată este de 50 Lei. Intrarea la concert este gratuită și se face doar pe baza de bilet de AICI.

Rugăm firmele și organizațiile care contribuie, să ne contacteze direct pe mesaj privat pentru fomalitățile necesare!

Concert caritabil alături de Corul Adonai și Paula Seling

Lacul Lebedelor la Oradea

Baletul Clasic din St. Petersburg A. Batalov va prezenta Lacul Lebedelor, balet în patru acte, la data de 9 decembrie 2016, începând cu ora 19:00.

Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko-Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Ballet, Maria Poliudova,Vladimir Statnii, Ucraina sunt soliștii principali ai companiei, iar corpul de balet este de înaltă clasă. Compania de Balet întrunește 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina, care sunt conduse de către maeștri de balet mari, foști dansatori emeriți. Repertoriul companiei „St.Petersburg Classical Ballet” îmbină capodopere ale baletului clasic cum ar fi: Lacul lebedelor, Spărgătorul de nuci și Frumoasa din pădurea adormită de P.Ceaikovski, Chopiniane, Giselle de A.Adam, Les Sylphides de Michel Fokine, Don Quijote, Paquita de L. Minkus și coregrafia contemporană – Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.

„St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov’’ este mândră de artiștii săi, care, prin talentul și creativitatea lor, garantează succesul companiei, artiștii având un nivel artistic mare. Decorul și costumele sunt create de maeștrii în arta teatrală și sunt magnifice…

Lacul Lebedelor la Oradea

Teatru: Seara de Ajun

Vineri, 9 decembrie, ora 19:00, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, se va juca spectacolul de teatru Seara de ajunde Anthony Neilson, regia artistică Ovidiu Caița.

E Ajunul Crăciunului, iar un elf aterizează într-un depozit plin cu jucării furate. Gary, care nu e pe deplin convins de identitatea intrusului, îl sună pe Simon, care pune și el la îndoială sănătatea mintală a amicului său. Cei doi îl înteroghează pe intrus, care îi imploră să-l elibereze: pentru că e reținut de la treaba pe care o are de dus la capăt. Piesa Seara de Ajun e o tragicomedie fascinantă, în care Gary și Simon, alături de prietena prostituată a lui Gary – Cherry, se ceartă pentru a descoperi ce înseamnă cu adevărat Crăciunul, cine ia ultimul cowboy și dacă piticul îmbrăcat în costum de elf e, într-adevăr, un spiriduș al lui Moș Crăciun.

Premiera mondială a spectacolului bazat pe această piesă a avut loc la The Red Room în Londra, în decembrie 1995…

Teatru: Seara de ajun

Mazipos: Mail, Zine, Poster

Vara trecută am lansat prima ediție MAZIPOS cu 25 de artiști. Această colaborare, care a urmat expoziția Local Municipalities prezentată anul trecut, a devenit ceea ce vedem acum: un fanzin trimestrial care funcționează ca o expoziție ambulantă.

MAZIPOS (prescurtare pentru mail/zine/poster) are ca scop promovarea artiștilor din diferite părți ale lumii, folosind atât propria lor rețea cât și un mijloc ieftin: postere A2 care pot fi expuse în diverse contexte.

Susținut atât de Galeria Visual Kontakt, cât și de artiștii implicați, MAZIPOS a fost prezentat în Banská Bystrica, Košice (Slovacia), Jalovik (Serbia) și Washington, D.C. (SUA), iar acum, după anul-pilot, e gata pentru marea premieră în galeria din Oradea!

Cu ocazia acestui eveniment am adunat încă două ediții suplimentare, astfel prezentând un număr total de 75 artiști/postere. Suntem recunoscători și fericiți de a avea alături de noi editura letonă Kuš! Comics, care s-a ocupat de selecția artiștilor pentru a treia ediție și vor găzdui anul viitor expoziții în mai multe state baltice.

Mazipos: Mail, Zine, Poster

Concert: Implant pentru Refuz

Implant pentru Refuz lansează toamna aceasta albumul ACUSTIC (UNIRII5). Acesta va fi însoțit de un turneu de lansare care va străbate țara.

Discul conţine piesele înregistrate live în cadrul concertului acustic susținut în octombrie 2015 pe scena de la Unirii5. Aceasta este prima producție live pe care Implant pentru Refuz o publică. Trupa va lansa albumul în cadrul unui turneu cu un concept special. Concertele sunt compuse din două părți, jumătate din piese vor fi interpretate acustic, jumătate electric.

„În toamna anului trecut am avut un concert acustic în grădina de la Unirii5. Am cântat piese care pentru noi înseamnă foarte mult și pe care vrem să le oferim publicului într-o altă nuanță. A fost o experiență fantastică atât pentru noi cât și pentru fani. Am primit un val de reacții pozitive și asta ne-a entuziasmat să transpunem concertul într-un album de sine stătător: ACUSTIC (LIVE@UNIRII5)” – declară Implant pentru Refuz.

Implant pentru Refuz a crescut de-a lungul celor peste 21 de ani de existență printr-un sunet mereu proaspăt și versuri atent conectate la realitate. Cu o muzică pe deopotrivă sensibliă și plină de energie, Implant pentru Refuz scrie o poveste complexă în cultura muzicii contemporane din țara noastră…

Concert: Implant pentru Refuz - lansare album

DJ Dark în Green Pub

Vineri, 9 decembrie, începând cu ora 22:00, va sosi DJ Dark în Green Pub pentru a face atmosferă.

„Pe 9 Decembrie ne vedem cu Dj Dark la un spectacol electrizant de lumini marca Impuls Sound. Don’t forget > NEVER DRINK ALONE ! <”

Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0771 721 923.

Intrarea este liberă pentru doamne și domnișoare, iar pentru reprezentanții sexului masculin prețul unui bilet este de 10 lei.

DJ Dark în Green Pub

Open House: înscrieri 2017

În perioada 10 – 11 decembrie va avea loc Open House.

Așteptăm toți orădenii interesați de centrul nostru, de educația Montessori în general și de programele noastre educative, în weekendul 10 – 11 Decembrie la noua noastră locație din Str. Sf. Apostol Andrei, nr. 2. Înscrieri pentru 2017, mape informative complete privind programele noastre, vizitarea locației. Pentru a putea cunoaște educatoarele fiecărei grupe și a participa la discuții despre grupa de vârstă care vă interesează, vă rugăm să respectați programul următor:

  • Sâmbătă, 10 decembrie, între 10:00 – 12:00, grupa 3-6 ani
  • Sâmbătă, 10 decembrie, între 17:00 – 19:00, grupa 1-2 ani
  • Duminică, 11 decembrie, între 17:00 – 19:00, grupa 2-3 ani

OPEN HOUSE: Înscrieri 2017

Salonul de carte: Handmade Bazzar

Ne este din ce în ce mai dificil să găsim cadouri autentice, unicate pentru cei dragi care să nu ne coste o avere. Tocmai de aceea, am ales să găzduim evenimentul Handmade Bazzar.

La acest eveniment, reunim în jur de 20 de expozanți locali și din zonă, pasionați de handmade și frumos, care ne vor încânta cu numeroase obiecte și produse unicate și naturale, pline de rafinament. Acestea vor putea fi admirate și desigur, cumpărate.

Printre produsele care se vor găsi la standuri se numără: dulciuri, perne, jucării, lavandă sub diverse forme, săpunuri naturale, decorațiuni de săbători, delicateste, vinuri atent alese și multe altele.

Salonul de carte: Handmade Bazzar

Teatru gratuit Era Park: Ivan Turbincă și Bolnavul Închipuit

În perioada 8 octombrie – 18 decembrie 2016, la Era Park Oradea, se va desfășura cea de-a doua ediție aFestivalului de teatru cu intrare liberă.

„Weekend de weekend vă așteptăm în sala de evenimente să vizionați cele mai bune spectacole de teatru pe care le-am selectat pentru voi, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: dramedii, teatru de păpuși, piese interactive și multe altele” – sursă text AICI.

Iar, programul de anul acesta al Festivalului de teatru este următorul:

Festival de teatru cu intrare liberă

Teatru: Scufița roșie

Sâmbătă, 10 decembrie, începând cu ora 11:00, Sala Arcadia așteaptă toți prichindeii, părinții, bunicii și adulții la o nouă reprezentație a piesei de teatru: Scufița Roșie.

Scufiţa Roşie? Iar?

Da! Au răspuns acestei întrebări zeci de generaţii de peste trei sute de ani, ce au trecut de la apariţia formei scrise (1697) semnate de Charles Perrault.

De ce n-aş răspunde şi eu, mai ales că, recunosc, nu e pentru prima dată… (A fost prima mea încercare de a dramatiza o poveste în vederea punerii în scenă în teatrul de păpuşi). E cea mai cunoscută poveste din cultura lumii, a avut parte de diferite repovestiri şi rescrieri de către anonimi sau mari condeie ca: Fraţii Grimm (1812), Alphonse Daudet (1862), Ludwig Tieck (1800) în diferite formule literare – basm, poem, roman, tragedie…

Cum puteam ocoli această comoară? Fiecare generaţie trebuie să-l întâlnească pe «lupul cel mare şi rău» şi pe frumoasa şi naiva «Scufiţă Roşie». Pentru că în viaţa reală fiecare a întâlnit sau a fost o «Scufiţă frumoasă şi naivă» sau un «lup mare şi lacom»… Interpretările diferite (folclorice, psihanalitice, religioase, feministe) date poveştii Scufiţa Roşie de-a lungul secolelor în funcţie de mentalităţile epocii respective arată că tema Scufiţa Roşie şi Lupul nu va fi epuizată prea curând…

Aşa că, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria vă pofteşte să vedeţi cea mai nouă variantă  după Charles Perrault şi Fraţii Grimm, dedicată copiilor între 3 şi 11 ani.” Maria Mierluț…

Scufița Roșie, Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maria Oradea

Sănătate cu uleiurile esențiale Young Living și Hrană Vie

Vino si tu intr-o calatorie in lumea aromata a uleiurilor esentiale, sambata, 10 decembrie, la Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai”.

Beneficiile alimentatiei raw vegane imbinata cu utilizarea uleiurilor esentiale pure, de grad terapeutic.

Prezentare sustinuta de Doina Oprea.

  • Raw Nutritionist, certificata de David Wolfe, „David Wolfe’s Raw Nutrition Certification”, curs absolvit la BodyMind Institute
  • Consultant de Nutritie, absolventa a cursului de Nutritie sustinut de ANATECOR
  • Nutritionist absolventa a cursului de „Nutritie BodyMind-Nutrition Certification” de la BodyMind Institute
  • Raw Chef cursuri urmate la Russell James’ Raw ChefAcademy
  • In prezent urmeaza cursurile de Aromaterapie, la Scoala de aromaterapie stiintifica Aromaarmony, care este acreditata de Institut Français D’Aromatologie Apt France
    Practicant al Tehnicii Raindrop…

Sănătate cu uleiurile esențiale Young Living și Hrană Vie

Caravana sănătății, ediția a II-a

Cravana sănătății, ediția a II-a, este un eveniment dedicat promovării unui stil de viață sănătos.

Această Caravană a sănătății, va aduce la un loc servicii și produse din domeniile: frumusețe și sănătate.

Printre aceste servicii și produse se numără și: Forever – testare de produse: batoane, creme, suplimente ș.a.; Centrul de diagnostic și tratament non-invaziv Salvia, clinică de terapii complementare; Fitness Mania; Suppa Bar; Alin Iova; Sweet Magnolia; Canah România; Limitless; Amulet și mulți alții…

Evenimentul va avea loc în data de 10 decembrie, sâmbătă, începând cu ora 12:00, la Grand’or Deluxe și este organizat de Lioara.ro, nutriționistă din Oradea.

Caravana sănătății - ediția a II - a

Spărgătorul de nuci, ora 16:00

În întâmpinarea dalbelor Sărbători de iarnă, Opera Națională Română din Cluj-Napoca are plăcerea de a vă adresa invitația specială la unul dintre cele mai încântătoare spectacole dedicate Crăciunului și copilăriei: Spărgătorul de nuci, de Piotr Ilici Ceaikovski. Baletul feeric va încânta publicul orădean în două reprezentații de excepție, Sâmbătă, 10 decembrie 2016, de la ora 16:00, respectiv ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea. Ambele reprezentații se vor bucura de prezența soliștilor și a ansamblului de balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Un titlu adorat de publicul larg, de mare notorietate și unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet jucate pe marile scene ale lumii în preajma Sărbătorilor de iarnă, Spărgătorul de nuci se bucură de o mare popularitate, fiind transpus cu succes de-a lungul timpului în balet pe gheață, film artistic, desen animat ori carte ilustrată. Magicul balet în două acte glisează armonios pe partitura compozitorului rus Ceaikovski, având la bază basmul omonim semnat de Alexandre Dumas.

Povestea fascinantă de iarnă ne aduce în atmosfera festivă din salonul familiei Silberhaus, unde toți cei dragi se bucură de serbarea pomului de Crăciun. Micuța Maria și fratele ei Fritz năvălesc peste cadouri, dar dintre toate cel mai prețios este, de departe, falnicul Spărgător de nuci, privit cu mare admirație. De aici și până la pătrunderea pe tărâmul magic al zânelor, uriașilor și păpușilor care interpretează vesel Valsul fulgilor de nea, este doar un pas…

Spărgătorul de nuci la Oradea

Spărgătorul de nuci, ora 19:00

În întâmpinarea dalbelor Sărbători de iarnă, Opera Națională Română din Cluj-Napoca are plăcerea de a vă adresa invitația specială la unul dintre cele mai încântătoare spectacole dedicate Crăciunului și copilăriei: Spărgătorul de nuci, de Piotr Ilici Ceaikovski. Baletul feeric va încânta publicul orădean în două reprezentații de excepție, Sâmbătă, 10 decembrie 2016, de la ora 16:00, respectiv ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea. Ambele reprezentații se vor bucura de prezența soliștilor și a ansamblului de balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Un titlu adorat de publicul larg, de mare notorietate și unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet jucate pe marile scene ale lumii în preajma Sărbătorilor de iarnă, Spărgătorul de nuci se bucură de o mare popularitate, fiind transpus cu succes de-a lungul timpului în balet pe gheață, film artistic, desen animat ori carte ilustrată. Magicul balet în două acte glisează armonios pe partitura compozitorului rus Ceaikovski, având la bază basmul omonim semnat de Alexandre Dumas…

Spărgătorul de nuci la Oradea

Supercomedie: Ca la noi la nimenea!

Sâmbătă, 10 decembrie, ora 19:00, se va juca spectacolul Ca la noi la nimenea!, în Urban Place, un stand-up comedy realizat după cupletele lui Constantin Tănase, cu Sebastian Lupu și Tomi Margittai.

„Spectacolul „Ca la noi… la nimenea!”, în organizarea trupei orădene ArtEmotion, în care actorul Sebastian Lupu îl readuce aproape întocmai la viaţă pe Constantin Tănase, mi-a prilejuit o binevenită și foarte plăcută scufundare în acest paradox. Nu e de mirare, astfel, că acest spectacol cu oarecare vechime deja în orașul de pe malul Crișului Repede continuă să umple sălile pub-urilor unde este prezentat. Eu l-am văzut în incinta proaspăt renovată a Crown Pub-ului, local aflat la parterul Hotelului Astoria, restaurat și el, o superbă clădire ridicată în 1902 de arhitectul Ferenc Sztarill, același care a proiectat și Palatul Vulturul Negru…Supercomedie: Ca la noi la nimenea

Apple Room: Danaga 

Danaga (Daniel Aga) și-a început aventura sa muzicală în 1998 ca solist vocal și chitarist într-o trupa rock. După o pauză de câțiva ani și-a vindut motocicleta pentru a-și cumpăra primul său computer și a trecut la electronice.

Muzica lui Danaga este un amestec între diferite genuri, de la muzica electronică a anilor ’60 și ’70, jazz, hip-hop, funk până la techno și house, cu influențe etno. A apărut pe scenă alături de nume importante din muzica electronică, cum ar fi: Slient Strike, Subcarpați, K-lu, Matze, Akua Naru, Guts, Renegades of Jazz etc.

A apărut cu producții propri pe compilația „Culese din Cartier”, editată de Subcarpați, precum și pe Buzz RO! 2011 la Local Records.

Primul său album, „Am n-aripi” este o colecție de povestiri despre omul contemporan alienat care încearcă să găsească adevăratul său sine și este disponibil pentru descărcare la danaga.bandcamp.com.

Apple Room: Danaga [Live]

Teatru: Domnul Jurdan

Domnul Jurdan, rescriere dramatică de Victor Ioan Frunză după comedia „Burghezul Gentilom” de Jean Baptiste Poquelin Molière și după „Jourdain cel scrântit” de Mihail Bulgakov.

Domnul Jurdan, spirit emfatic și naiv, este un om extrem de bogat, dar căruia îi lipsește ceva: eleganța unei persoane din înalta societate. Așa că pentru a face parte din high-class, se împopoțonează după tendințele vremii, îți decorează extravagant casa, își face prieteni „sus puși” și angajează o armată de profesori pentru a învăța manierele unei persoane cu rang. Însă, din toată această ecuație rezultatul nu poate fi altul decât unul de-a dreptul ilar. Ridicol peste măsură, domnul Jurdan ajunge de la (pretenția de) nobil, „bufonul curții”.

Iar atunci când ignoranța se întâlnește cu pretenția de erudiție totul se transformă într-o comedie la care veți râde în hohote minute în șir. O comedie a vremurilor noastre, în care se reflectă derapajul opulenței unor oameni îmbogățiți.

Acțiunea se petrece în România, în casa lui Jurdan…

Domnul Jurdan la FITO 2016

Chris Devour’s Don’t Look

Duminică, 11 decembrie, începând cu ora 19:00, va avea loc vernisajul Chris Devour’s Don’t Look, la Ristretto (strada Republicii, numărul 11).

Numele sau lucrările lui, cu siguranță nu-ți sunt străine. Chris Devour la primul său vernisaj. În perioada vernisajului, intrarea se face pe bază de rezervare confirmată la numărul de telefon 0728 830 643.

Chris Devour's Don't Look

Releveu la Oradea

Duminică, 11 decembrie, începând cu ora 20:00, în Urban Place, va concerta Releveu.

Underground românesc cu Releveu la condei, Şerbănesku la scrach şi Ştefi Kajtar la chitară.

Support artist: 15 lei.

Releveu la Oradea

Vă dorim un weekend excelent!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.