Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

23 noiembrie, 2016 - 31 decembrie, 2016

Detalii

Începere:
23 noiembrie, 2016
Se termină:
31 decembrie, 2016
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , ,
Sit web:
www.facebook.com/muzeulcetatii.oradea?fref=ts

Locație

Muzeul Cetății și Orașului Oradea
Muzeul Cetății și Orașului Oradea Strada Emanoil Gojdu, numărul 39-41
Oradea, Bihor 410066 România
+ Harta Google
Telefon:
0743 139 157
Sit web:

Organizator

Muzeul Cetății și Orașului Oradea
Email:
turism@oradea.ro
Sit web:
[email protected]

În preajma sărbătorilor de iarnă Muzeul Cetății și Orașului Oradea în parteneriat cu Asociația „Euro Foto Art” și Clubul Fotografic „Nufărul”, a pregătit pentru publicul vizitator o interesantă și valoroasă expoziție de artă fotografică, intitulată Tradiții populare de iarnă.

La această expoziție, Tradiții populare de iarnă, vor fi expuse peste 70 de fotografii color, realizate de artiștii fotografi: Boholț Gabriel (București), Petrila Gheorghe EFIAP (Oradea), Săteanu Felician (Baia Mare) și Tudorel Ilie (Baia Mare).

Artistul fotograf bucureștean Boholț Gabriel, membru al Asociației ”Euro Foto Art”, originar din Maramureș, prezintă în cadrul expoziției o serie de fotografii autentice, având ca subiect diferite obiceiuri și tradiții populare din Maramureș.

La rândul său, artistul fotograf orădean Gheorghe Petrila EFIAP, membru al Clubului Fotografic ”Nufărul”, participă în cadru expoziției cu mai multe fotografii care prezintă: obiceiuri și colinde din Bălnaca-Groși (județul Bihor), Cavnic, Văleni și Bogdan Vodă (Maramureș). De asemenea, publicul vizitator va putea descoperi, printre fotografiile expuse, minunatele măști din Bucovina (județul Suceava), Cavnic și Săcel (Maramureș). La fel de impresionate sunt și fotografiile care prezintă Viflaemul în Maramureș sau Săniuș tradițional la Văleni (Maramureș)

Cunoscutul artist fotograf băimărean Felix Săteanu, membru al Asociației ”Euro Foto Art”, prezintă în cadrul expoziției fotografii cu obiceiuri de sărbători – colinde cu copii din Maramureș, pe Moș Nicolae, cu sacul în spate, plin de cadouri, pe străzile localităților din Maramureș.

Artistul fotograf Ilie Tudorel din Baia Mare, membru al Asociației ”Euro Foto Art”, prezintă tradiționalul brad de Crăciun din Maramureș, Colindători de Crăciun din mai multe zone ale Maramureșului: Brondoșii din Cavnic (o tradiție de sute de ani), Colindatori cu steagul (Lăpuș), cu Viflaimul, cu buhaiul, cu capra, cu plugușorul și Colindatul cu Jocul Moșilor. Mai multe fotografii prezintă Tradiții de Ignat – Tăiatul porcului, respectiv masa de Crăciun din Maramureș.

Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 23 noiembrie 2016, ora 17:00, în turnul A-B etajul I , la care organizatorii îi invită să participe pe toți iubitorii fotografiei și tradițiilor de iarnă.