Ce poți face în weekendul 18 – 20 noiembrie 2016?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc weekendul acesta, 18 – 20 noiembrie 2016.

Tu ce faci în weekendul 18 – 20 noiembrie?

Teatrul pentru copii: Bolnavul închipuit

Teatrul de copii Oradea revine pe scenă cu un nou spectacol: Bolnavul închipuit după Moliere.

Spectacolul Bolnavul închipuit se va juca în zilele următoare:

 • Vineri, 18 noiembrie 2016
 • Duminică, 20 noiembrie 2016
 • Duminică, 27 noiembrie 2016

Toate reprezentațiile vor avea loc la Sala „Florica Ungur”. Prețul unui bilet este de 10 lei. Locurile pot fi rezervate pe pagina evenimentului sau prin SMS la 0747 578 876.

Teatrul de copii: Bolnavul închipuit

Zilele Filosofiei – Cetatea Ideală

În luna noiembrie a fiecărui an, Asociaţia Culturală Noua Acropolă răspunde inițiativei lansate de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) de a celebra Ziua Mondială a Filosofiei. Cu acest prilej, în perioada 17 – 19 noiembrie Noua Acropolă Oradea organizează o serie de evenimente sub egida Cetatea Ideală, la Muzeul Cetății Orașului Oradea.

Programul de desfășurare este următorul:

 • joi, 17.11.2016
  • ora 18:00: Deschiderea Zilelor Filosofiei 2016
  • ora 18:30: Prelegere filosofică: Filosof pentru Cetatea Ideală
  • ora 19:30: Tur ghidat al expoziției Arhitectura sacră
 • vineri, 18.11.2016
  • ora 18:00: Tur ghidat al expoziției Arhitectura sacră
  • ora 19:00: Prezentări multimedia: Geometrie sacră, Megaliții, Temple orientale și Biserici românești
 • sâmbătă, 19.11.2016
  • ora 16:00: Prelegere filosofică: Simbolismul Catedralelor gotice
  • ora 18:00: Tur ghidat al expoziției Arhitectura sacră

Intrarea este liberă!

Mai multe informații la telefon 0755 292 542 sau e-mail: [email protected].

Zilele Filosofiei - Cetatea Ideală

Cineclub Marienbad: Ce spune muzica rock?

Cu ocazia Zilei Porților Deschise, Mediateca vă invită la o discuție-dezbatere pe tema rock-ului de ieri și azi, a modului cum este el receptat de tânăra generație (sau chiar cântat, în caz că vom avea și membri ai unor trupe printre noi), semnificația acestui gen de muzică (revoluția rock), valoarea – sau non-valoarea, în caz că există detractori – reprezentanților mai de seamă, etc.

Ne regăsim sau nu în acest gen cu atât de multe sub-genuri și de ce. << Is rock still rocking the world?>> Pare o intrebare absurdă, într-o epocă în care concertele abundă și umplu stadioane, dar care este impactul lui real asupra lumii în care trăim?

Acestea și poate multe altele sunt întrebările la care incită un astfel de subiect. Precizăm că invitația se adresează elevilor de liceu.

Cineclub Marienbad: Ce spune muzica ROCK?

Teatru: Mic sau Mare

Vineri, 18 noiembrie, ora 17:00, se va juca spectacolul de teatru Mic sau Mare?, în regia Viktoriei Nagy.

MIC SAU MARE ? le oferă celor mai mici spectatori ocazia de a pătrunde în lumea magică a teatrului, pe înțelesul lor. Atmosfera familiară în care sunt primiți, momentele artistice create special pentru ei și fundalul sonor atent selectat, sunt elementele care îi așteaptă pe copiii curioși să facă primii pași în lumea teatrului de păpuși.

Trupa Arcadia vă invită la primul ei spectacol de teatru pentru bebeluși cu vârsta între 0 și 3 anișori.

Cu: Andrei Fazecaș și Alina Leonte

Regia: Nagy Viktoria

Scenografia: Csuri Emese

Mic sau mare, Trupa Arcadia Oradea, Teatrul Regina Maria

Concert de duete în Lapidarium

În colaborare cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Grupul Duo Varadiensis, format din Lucian Malița – vioară și Thurzo Sandor Jozsef – violă, va susține un nou recital de duete vineri, 18 noiembrie 2016, ora 17.00, în Lapidarium, subsol, Corp A, Palatul Princiar din Cetatea din Oradea.

Spectaculosul spațiu cu funcțiune de Lapidarium găzduiește pentru a patra oară un astfel de eveniment muzical. Acustica deosebită a subsolului Palatului Princiar din Cetatea Oradea aduce un plus de valoare monumentului istoric, aici organizându-se, lunar, o astfel de manifestare muzicală.

În program:

1. G.F. Haendel: Muzica apelor

2. G. Enescu: Rapsodia nr.2

3. W.A. Mozart: A la turca

4. F. Flotow: Arie din opera MARTA…

concert_de_duete_in_lapidarium

Crișul Fashion Day, ediția a II-a

Vineri, 18 noiembrie 2016, ora 18:00, va avea loc cea de-a doua ediție a evenimentului Crișul Fashion Day, organizat de magazinul Crișul și M MODELS.

La evenimentul Crișul Fashion Day vor avea loc momente precum:

 • Prezentare de modă pentru copii și adulți.
 • Colecții pentru sezonul Toamnă-Iarnă și de Gală a producatorilor și creatorilor de modă din CRIȘUL.
 • Spectatorii prezenți la eveniment vor beneficia de vouchere cadou…

Crișul Fashion Day ediția a II-a

Concert: Modiwo and The DayDreamers

Vineri, 18 noiembrie, ora 20:00, vor concerta trupele Modiwo (Cluj) și Melaz & The DayDreamers (Oradea). Ritmul puternic, mesajul pozitiv, instrumentația creativă sunt cuvintele cheie care definesc concertele din cadrul turneului Cosmic Bus.

Modiwo este o trupa din Cluj-Napoca care, în scurt timp, a reușit să cucerească cu două single-uri juriul de la UK Songwriting Contest și să ajungă în finala Global Battle of the Bands Romania.

Modiwo combină cool-ul modernului cu cel al tradiționalului, folosind influențe electronice precum EDM, dubstep, trance pentru a revitaliza și repune în context instrumente străvechi cum ar fi didgeridoo, djembe, shakuhachi, dramba, etc.

Cu peste 300 de concerte, Modiwo a participat la diferite festivaluri locale și internaționale: Woodstock, Trypilske Kolo, Gustar, Heritage Fest, Atmasfera Fest, Global Battle of The Bands, Peninsula, Japan Play, Padina Fest, Napoca Music Event, etc…

Concert: Modiwo și Melaz & The Daydreamers

AperiFILM – Viridiana (Proiecție și dialog)

Vineri, 18 noiembrie 2016, va avea loc o nouă proiecție de film la Cetatea din Oradea, și anume: Viridiana.

E.T.C. şi Kinopedia propun o nouă incursiune în universul lui Buñuel cu primul film pe care l-a făcut în Europa, la invitaţia lui Franco, după autoexilul pe continentul american impus de reacţiile stârnite de L’âge d’or (1930). După succesul repurtat de Los olvidados (1950), Luis Buñuel e privit din nou ca marele cineast care arătase că încă de la primele două filme, iar Franco vrea să stibilească o relaţie bună cu artiştii spanioli, drept pentru care îl invită să facă un film pe meleagurile natale. Buñuel dă curs acestei invitaţii şi oferă umanităţii Viridiana(1961), în care continuă studiul cinic şi plin de ironie asupra sărăciei, bigotismului, vieţii burgheze, ipocriziei foarte răspândite în sânul societăţilor umane. Iar pasiunea pentru scandal a lui Buñuel dă din nou roade: în ciuda Palme D’or’ului obţinut la Cannes, filmul este iniţial interzis în Spania ca blasfemiator. Premisa e simplă: o tânără călugăriţă e trimisă de stareţă să-şi viziteze unchiul care a finanţat-o înainte să depună jurămintele, în ciuda reticenţei expuse de novice. De aici lucrurile evoluează a la Buñuel…

AperiFILM - Viridiana (Proiecţie şi dialog)

Concert: Organic Noise Experiment

Lume, lume… se anunţã un eveniment mare pentru orãdeni, dar nu numai… Trupa O.N.E. (Organic Noise Experiment) va concerta la Oradea, în Queen’s Music Pub, în data de 18 noiembrie 2016, începând cu ora 21:00.

Iar, pentru a ne reaminti, fondatorul trupei canadiene, O.N.E., este nimeni altul decât orãdeanul Marius Luca, cel care a fãcut parte din trupele Compact, Metropol, Metrock, dar şi din alte proiecte muzicale.

Progressive Blues Rock în Romanian, English & Hungarian

Organic Noise Experiment înseamnã:
Marius Luca – 12 strings barritone, bass, vox, special fx/
Louis Doré – percussion, drums, vox, sticks juggler extraordinnaire/
Angelo Zara – guitar, more guitar, all the guitar related stunts…

Oriunde în lume, cu muzica în suflet: Marius Luca

Târg cu produse handmade

Imaginația se află în mâinile tale! Dacă iubești produsele handmade și artizanatul, vino la Moszkva Cafe în perioada 19 – 20 noiembrie 2016.

Pentru a participa ca expozant la târgul cu produse handmade, taxa este de 60 RON / eveniment, bani care ulterior vor fi donați unei cauze umanitare.

Pentru detalii și înscrieri, sună la unul dintre numerele de telefon: 0744 781 575 (Simona), 0744 805 835 (Raluca) sau lasă un mesaj privat pe pagina evenimentului.

Târg cu produse handmade la Moszkva Cafe

Unique by Monique

În weekendul 19 – 20 noiembrie, cu ocazia Târgului cu produse handmade organizat la Moszkva Cafe, Unique by Monique va fi prezentă cu creațiile proprii.

Despre Unique by Monique găsiți mai multe informații pe pagina ei de facebook sau pe blogul www.uniquebymonique.blogspot.ro.

Unique by Monique

Vino și învață să salvezi o viață

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, începând cu ora 12:00, vino la Era Shopping Park și învață să salvezi o viață.

Învață să aplici corect manevrele suportului vital de bază în caz de stop cardio-respirator, sâmbătă, la Era Shopping Park, sub cupola centrală, alături de Serviciul de Ambulanță Județean Bihor…

Vino și învață să salvezi o viață

Crăciunul cu Andre Rieu

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, ora 19:00, Cortina Cinema Digiplex celebrează, pe cel mai mare ecran cinematograf din oraș, Crăciunul cu André Rieu.

Biletele pentru Crăciunul cu André Rieu 2016 se pot achiziționa direct de la casele de bilete Cortina Cinema Digiplex sau prin aplicatia mobila Cinemagia.

Rezervările se pot face la unul dintre următoarele numere de telefon: 0755 332 211, 0359 173 044, 0359 173 033, 0359 173 055…

Crăciunul cu Andre

Teatru: Bitterness

În data de 19 noiembrie, începând cu ora 20:00, se va juca un spectacol realizat de Denisa Vlad, și anume: Bitterness.

Bitterness, un spectacol cu Denisa Vlad, Corina Cernea, Răzvan Vicoveanu și Andrei Sabău, se va juca la Studio Act (Kosher, strada Crinului, numărul 2).

Pentru rezervări și / sau informații sunați la numărul de telefon: 0744 432 533 sau lăsați un mesaj pe pagina evenimentului.

Spectacol de teatru: Bitterness, Denisa Vlad

Teatru: Hansel și Gretel

Duminică, 20 noiembrie, Sala Arcadia va găzdui spectacolul Hänsel și Gretel, după o idee de Frații Grimm, în regia lui Szőke Kavinszki András.

Acţiunea basmului Hänsel şi Gretel este cunoscută oricui, indiferent ce vârstă are. Tocmai îndepărtarea de vârstă este ideea de bază a recentei adaptări, deoarece povestea celor doi fraţi s-ar putea întâmpla şi în zilele noastre, fiindcă azi o povestim. Scopul nu a fost croirea unui veşmânt modern pentru un basm vechi, ci, apropierea basmului de spectatori, ca să fie mai pe înţelesul copiilor de azi. Hänsel şi Gretel sunt, de fapt, doi copii care pălăvrăgesc, dar în gândurile lor putem să ne recunoaştem propriii noştri copii, vecinii, ori pe noi înşine.

Jocul expresiv al păpuşilor mari şi plastice este completat de prezenţa, starea şi jocul actoricesc al mânuitorilor. Acţiunea, deseori interactivă cu copiii, precum şi textul, care aduce prospeţime şi permite improvizaţie, împiedică minimalizarea unei poveşti clasice şi bine cunoscute…

Spectacol de teatru: Hänsel și Gretel

Masaj cu bețe de bambus

Duminică, 20 noiembrie 2016, în intervalul orar 16:00 – 19:00, va avea loc seminarul Masaj cu bețe de bambus.

Bambusul reprezinta pentru asiatici o planta exceptionala ce stimuleaza fericirea, sanatatea, linistea si alinarea. Masajul cu bambus este mai profund decat un masaj traditional si se realizeaza cu ajutorul tijelor de bambus de diferite dimensiuni. Acest masaj produce senzatii variate ce nu pot fi inlocuite de nici o alta terapie, avand o textura si o duritate diferita, producand un efect specific asupra corpului. Acest tip de masaj are numeroase efecte: anticelulitic, drenant, tonic, energizant si detoxifiant…

Curs: masaj cu bețe de bambus

Supercomedie: Gunoierul

Duminică, 20 noiembrie, ora 19:00, în Urban Place, se va juca supercomedia Gunoierul!

Cum crezi că un « simplu » gunoier îţi poate întoarce viaţa cu susul în jos? Câte lucruri interesante poţi afla despre o persoană pur şi simplu cotrobăind prin gunoiul său menajer? Şi dacă după o zi istovitoare de muncă, mergând să arunci gunoiul întâlneşti un individ care îţi prezintă tot soiul de poveşti despre familia ta, poveşti care se transformă treptat în realitate, realitate care se transformă în paranoia, finalul nu poate fi decât unul incitant.

Provocator şi plin de umor este şi spectacolul Asociatiei Artemotion, spectacol care îi are în distribuţie pe îndrăgiţii actori Richard Balint, Sebastian Lupu şi Mirela Lupu.

Autor: Mimi Brănescu…

Supercomedia: Gunoierul în Urban Place

Vă dorim un weekend excelent!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.