Ce poți face în weekendul 14 – 16 octombrie?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc weekendul acesta: 14 – 16 octombrie 2016.

Tu ce faci în weekendul 14 – 16 octombrie?

Concurs de fotografie: Economie și turism

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, Departamentul de Economie, Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor lansează un concurs de fotografie destinat în special elevilor de liceu din județul Bihor și din regiune, participarea fiind însă deschisă oricărui tânăr cu vârsta între 14 – 19 ani, înmatriculat într-o instituție de învățământ din România.

Scopul acestui concurs este promovarea județului Bihor ca destinație turistică prin intermediul imaginilor și conștientizarea tinerilor cu privire la valorile naturale și antropice existente pe teritoriul județului nostru…

Concurs de fotografie: Economie și turism

Expoziție foto: Un deceniu de perspective

Joi, 6 octombrie 2016, începând cu ora 19:00, va avea loc vernisajul lui Ovi D. Pop și anume: Un deceniu de perspective.

„Colecţia personală de fotografii, în special din aer, ce reprezintă Cetatea din Oradea, din perioadă 2006 – 2016” – sursă text AICI. Pentru a sărbători acest deceniu de perspective a lui Ovi D. Pop, baritonul Florin Ganea va fi prezent susținând un recital special.

Expoziția va fi deschisă până în data de 20 octombrie 2016.

Expoziție foto: Un deceniu de perspective

Festival de teatru cu intrare liberă

În perioada 8 – 22 octombrie, la Era Park, se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului de teatru cu intrare liberă.

Hansel și Gretel, Trupa Arcadia Oradea – sâmbătă, 15 octombrie, ora 11:00

Distribuția:
Hansel: Florian Silaghi
Gretel: Armanca Serac
Vrăjitoarea: Florin Stan
Cioara: Alexandru Pop

Regia artistică: Szőke Kavinszki András
Scenografia: Csűri Emese
Muzica: Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crişana

Vârsta publicului vizat: peste 4 ani

 

Festival de teatru cu intrare liberă - Era Park

Ziua Inovării pentru IMM-uri

Șapte vorbitori de marcă la cea de-a II-a ediție a evenimentului Ziua Inovării pentru IMM-uri.

De ce să participi la conferința cu tema „Crearea și dezvoltarea ecosistemelor de inovare”? Pentru că este un eveniment unic în Oradea, pentru că vei putea profita de prezența speakerilor de calitate și te vei putea inspira din experiența lor, pentru că vei putea să interacționezi, să pui întrebări și să afli soluții în cadrul workshopurilor organizate, pentru că îți vei genera oportunități noi și îți vei stabili contacte calde participând la sesiunile de networking.

Consultă agenda evenimentului apăsând AICI.

„În cadrul ediției din 2016 a ZIMM, vom aborda importanța ecosistemelor de inovare atât la nivel macro cât și la nivel microeconomic, ca un cadru de dezvoltare pe termen lung a strategiilor inovatoare ale IMM-urilor” – sursă text AICI.

Ziua Inovării pentru IMM-uri

Ediția a III-a a Festivalului Național de Artă Naivă

Găzduit de oraşul de pe Criş şi dedicat în exclusivitate artei naive, Festivalul Naţional de Artă Naivă de la Oradea este cel mai aşteptat eveniment de acest gen din ţară. Manifestarea se află la a treia ediţie, anul acesta activităţile fiind mai numeroase iar numărul participanţilor în creştere. Ceea ce este însă mai important, partenerii Festivalului sunt mai mulţi, fiecare susţinând după propriile puteri acest eveniment cultural unic în România.

Alături de Asociaţia Artiştilor Naivi din România, organizator este şi anul acesta Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, instituţie datorită căreia este posibilă această ediţie. Partenerul principal al festivalului este Muzeul Ţării Crişurilor, care pune la dispoziţie spaţiile expoziţionale şi vasta experienţă profesională. De asemenea, parteneri în acest ambiţios proiect cultural sînt Primăria Oradea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Revista Familia, Fundaţia Comunitară Oradea, Pusha Fashion, Exquisite, Tehnoprint, Perpetuum, Asociaţia Cultură în Mişcare şi dl. Ioan Degău, cunoscut mecena al culturii tradiţionale. Contribuţia fiecăruia dintre parteneri este nepreţuită, Festivalul Naţional de Artă Naivă fiind rezultatul implicării acestora…

Ediţia a III-a a Festivalului Naţional de Artă Naivă

Olbrzym i Kurdupel la Moszkva

Olbrzym i Kurdupel (Polish for Giant and Dwarf) este o trupă care cântă muzică improvizată, din Polonia. Aceștia vor concerta vineri, 14 octombrie de la 20:00, în Moszkva Cafe.

Trupa Olbrzym i Kurdupel este formată din Tomek Gadecki (saxofon) și Marcin Bożek (chitară bass). Formația cântă împreună încă din anul 2007, pornind de la ideea de a forma un trio „clasic”: soxofon, bass și tobe. Cu toate că au rămas doar doi, un an mai târziu după înființarea trupei, 2008, a fost scos și primul album intitulat „frrrr…”. Cel de-al doilea album, „Six Philosofical Games”, a fost lansat în anul 2012.

„OiK și-a câștigat o poziție foarte puternică pe scena impro poloneză cu ajutorul muncii intransigente și de stil avant-garde” – sursă text AICI.

Olbrzym i Kurdupel la Moszkva

AperiFILM: Hable con ella & Oldboy

După weekendul GTCI, Kinopedia și E.T.C. propun două filme care n-au nicio legătură unul cu celălalt, ba mai sunt și din colțuri opuse ale lumii:Hable con ella (2002), de spaniolul Pedro Almodóvar, al cărui nume e de notorietate datorită incursiunilor în sfere tabu ale vieții pe care le face prin filmele sale, și Oldboy (2003), semnat de coreeanul Chan-wook Park care face parte din Trilogia Răzbunării și cu care continuăm seria de Midnight Movies.

Totuși, ne-am obișnuit ca filmele proiectate în aceeași seară să aibă ceva de împărțit unul cu celălat: ei bine, de data aceasta, aspectul care le-ar putea apropia nu e tocmai un punct comun, anume viața merge înainte cu sau fără participarea ta. Mai precis, Hable con ella spune strania poveste a prieteniei dintre doi bărbați care iubesc două femei în comă; asta e doar premiza, cum vorbim despre o peliculă semnată de Almodóvar, călătoria e una tandră, chiar dacă violentă pe alocuri, și ridică o serie de întrebări vizavi de etică, de dreptate, de iubire; nu zic mai mult, veniți de-l vedeți, că nu veți regreta. Oldboy, pe de altă parte, pornește de la un altfel de absență: un bărbat e răpit și ținut ostatic timp de 15 ani, fără să afle de cine și pentru ce. Viața merge înainte, iar la un moment dat e eliberat pe neașteptate, cu sarcina de a afla în cinci zile adevărul care stă în spatele sechestrării lui. Un film care poartă spectatorul prin meandrele tenebroase ale psihicului uman, deseori mânat de sentimente violente, de nevoie aprigă de răzbunare care generează scheme și planuri de-ți stă mintea-n loc. Oldboy nu e un film pentru cei slabi de inimă și înger, cum de altfel nu e nici Hable con ella, ambele provocând la o polemică aprinsă despre ce e drept și just.

20:00 – Hable con ella (2002), cu o durată de 112 minute, în spaniolă, cu subtitrări în română.
22:15 – Oldboy (2003), a cărui intensitate face să treacă cele 120 de minute ca nimic, în coreeană, cu subtitrări în română.

AperiFILM - Hable con ella & Oldboy

Silent Disco: Albui / Kashlinski / DJ Klaus EB

Vino și tu vineri, 14 octombrie, începând cu ora 22:00, la Silent DISCO în Moszkva Cafe.

SILENT DISCO cu…

+ Channel 1.: Albui (Dinsubsol) – Minimal Techno

https://www.facebook.com/AlbuiMusic
https://www.mixcloud.com/albuisergiu

+ Channel 2.: Kashlinski (Green Apple Project) – Drum and Bass
https://www.facebook.com/Kashlinski
https://soundcloud.com/kashlinski

+ Channel 3.: DJ Klaus EB (Grafformers) – Nu-Disco, Electro Funk, Old School Hip-Hop
http://www.djklauseb.ro/
https://www.facebook.com/deejayklauseb
https://soundcloud.com/djklauseb
https://www.mixcloud.com/djklauseb

Silent Disco: Albui / Kashlinski / DJ Klaus EB, Moszkva Cafe

Drumul Bisericilor de lemn din România, partea a II-a

Agenția de Management al Destinației Bihor vă invită în data de 15 Octombrie 2016 la al II-lea eveniment din cadrul proiectului Drumul Bisericilor de lemn din Bihor.

Evenimentul „Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Biserici de lemn” cuprinde o tură pe bicicletă pe un traseu lung de aproximativ 34 de kilometri, cu o dificultate medie, ocazie cu care vor fi vizitate trei lăcașe de cult: Biserica de lemn „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Luncșoara, Biserica de lemn „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Gheghie și Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Josani. Nu vor lipsi obiectivele tradiționale specifice mediului rural și nici degustările de produse tradiționale sau a fructelor de sezon.

Evenimentul „Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Biserici de lemn” din data de 15 octombrie va străbate drumul județean 108 l, drumurile comunale DC 172, DC172A și DC 167.  Circuitul traversează DN1 în localitățile: Aușeu – pe trecerile de pietoni din imediata apropiere a clădirii Primăriei Comunei Aușeu și Gheghie – în apropierea bisericii Ortodoxe din localitate.

INFO TRASEU

Pornire: 15 octombrie, ora 09:00, Halta Vadu Crișului

Lungime: cca. 34 km

Dificultate: medie spre ușoară.

Drumul Bisericilor de Lemn, partea a II-a

Rafting de octombrie

Sâmbătă, 15 octombrie, între orele 10:00 și 17:00, te poți bucura și tu de un Rafting de octombrie, alături de RaftingTime.

„Sâmbătă va fi soare și ieșim la rafting. Asigurăm echipament complet, cu costume din neopren pentru confort termic. Nu sunt necesare cunoștințe de înot. E Rafting Time!” – sursă text AICI.

„Senzații tari, adrenalină, satisfacție! Acestea sunt câteva dintre cuvintele care descriu cel mai bine o tură de rafting sau o coborâre cu caiacul” – sursă text AICI.

Pentru mai multe informații, sunați la numărul de telefon: 0762 206 856.

Rafting de octombrie, RaftingTime, Cheriu

Art Up! – Leo Black Eagle Oradea

Haideți să arătăm că orădenii sunt interesați şi de evenimentele culturale! Haideți să arătăm că „ARTĂ” nu este doar o înlănțuire de aptru litere! Haideți să promovăm tinerele talente orădene! Haideți să cunoaștem persoane care simt acelaşi fior ca şi noi la auzul cuvintelor: „pictură”, „design vestimentar”, „creație literară”, „teatru” sau „fotografie”! Haideți să împărtășim viziuni şi concepții! Haideți la Art Up!

Clubul caritabil Leo „Black Eagle” Oradea, în parteneriat cu Moszkva Cafe, organizează festivalul de creație sub formă de concurs Art Up!. Evenimentul va avea loc în weekendul 15 – 16 octombrie, orele de desfăşurare fiind diferite în funcție de categoria aleasă!

Categoriile concursului sunt:

1) Pictură

https://www.facebook.com/events/1132238726864113/?ti=c

2) Design vestimentar

https://www.facebook.com/events/101350707001113/?ti=cl

3) Creație literară
https://www.facebook.com/events/984514775004218/?ti=cl

4) Fotografie
https://www.facebook.com/events/692465257571843/?ti=cl

5) Teatru
https://www.facebook.com/events/195479927543169/?ti=cl …

Art UP: Leo Black Eagle Oradea

Spectacol de teatru: Domnul Jurdan

Domnul Jurdan, rescriere dramatică de Victor Ioan Frunză după comedia „Burghezul Gentilom” de Jean Baptiste Poquelin Molière și după „Jourdain cel scrântit” de Mihail Bulgakov.

Domnul Jurdan, spirit emfatic și naiv, este un om extrem de bogat, dar căruia îi lipsește ceva: eleganța unei persoane din înalta societate. Așa că pentru a face parte din high-class, se împopoțonează după tendințele vremii, îți decorează extravagant casa, își face prieteni „sus puși” și angajează o armată de profesori pentru a învăța manierele unei persoane cu rang. Însă, din toată această ecuație rezultatul nu poate fi altul decât unul de-a dreptul ilar. Ridicol peste măsură, domnul Jurdan ajunge de la (pretenția de) nobil, „bufonul curții”.

Iar atunci când ignoranța se întâlnește cu pretenția de erudiție totul se transformă într-o comedie la care veți râde în hohote minute în șir. O comedie a vremurilor noastre, în care se reflectă derapajul opulenței unor oameni îmbogățiți.

Acțiunea se petrece în România, în casa lui Jurdan…

Domnul Jurdan la FITO 2016

CSM CSU Oradea vs BC Olimpic Baia Mare

În data de 15 octombrie, începând cu ora 19:00, CSM CSU Oradea va juca cu BC Olimpic Baia Mare, meci important pentru etapa a IV-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17.

Biletele pentru meciul CSM CSU Oradea vs BC Olimpic Baia Mare se pot achiziționa…
  • ONLINE pe site-ul eventbook.ro
  • Librăria Humanitas Oradea – Strada Republicii, nr. 11.
  • Punctele Zebra Pay Point, ce pot fi găsite în următoarele locații:
    • 3G Retail Expres, Oradea – Strada Barsei, nr. 40
    • 3G Retail Expres, Oradea – Strada Nufarului, nr. 44
    • Socar Peco, Oradea – Strada Clujului, nr. 251
    • SC SERLID 1 SRL, Borș – Platforma Vama Borș
    • Complex Dodo, Santandrei – Strada Principala, nr. 180
  • Bilete la sediul CSM Oradea (strada Primăriei, nr. 3, la etaj) se vor comercializa după următorul program:
    • Joi (13.10), între orele 10-15
    • Vineri (14.10), între orele 10-13

CSM CSU Oradea vs BC Olimpic Baia Mare

Concert: Marius Dobra Band

Seara de 15 octombrie 2016 va fi una autentică de blues, cu tonuri de chitară specifice bluesului și rockului. De ce zicem asta? Deoarece va concerta Marius Dobra Band!

„Let’s talk about Blues & Rock cu Marius Dobra Band Austria – Marius (guitar & voce), Pepe (bass), Kovacsics George (drums)” – sursă text AICI.

Pentru informații și / sau rezerevări sunați la numărul de telefon 0740 527 955. Biletele se pot achiziționa din Moszkva (strada Moscovei, numărul 8). Prețul unui bilet este de 10 lei. Eveniment organizat de LB Shows.

Marius Dobra Band

Comedie: Ca la noi la nimenea

Sâmbătă,15 octombrie, începând cu ora 20:00, în Urban Place va avea loc spectacolul Ca la noi la nimenea. Un stand-up comedy realizat după cupletele lui Constantin Tănase, cu Sebastian Lupu și Tomi Margittai.

„Susținut muzical de Tomi Margittai, Sebastian Lupu reușește performanța de a intra în personaj destul de repede: își reglează debitul verbal, își controlează mai bine expresiile faciale, intră în joc cu publicul, căruia îi intuiește dinamica, accentuând apoi acele părți din partitură care să aibă mai mare efect. Rolul îi vine mănușă, iar el o știe și se folosește abil de unul dintre atuurile sale: vocea inconfundabilă, pe care o modulează credibil când în falsetto, spre finalul versurilor cu „poantă”, când într-o răgușeală plângăreață, ambele aducându-i pe loc aplauzele celor din sală. Să susții vreme de o oră și jumătate un monolog în versuri atât de dificil, străduindu-te în același timp să nu ieși dintr-un personaj cunoscut, cu atâtea note caracteristice cum a fost Constantin Tănase, nu e deloc ușor, iar actorului nostru îi reușește fără efort vizibil, încheind spectacolul (cu un epilog foarte bine ales) nu vlăguit, încurcând cuvintele, renunțând la gesticulația de susținere, ci chiar cu mai multă vervă decât la început. La ieșirea din joc, trecând printre spectactori, a părut că nu face decât să mute scena în cealaltă parte a sălii”, by Mircea Pricăjan” – sursă text AICI.

Comedie: Ca la noi la nimenea

Party la STEAM cu Victor

Weekendul acesta, 15 – 16 octombrie, începând cu ora 20:00, ești așteptat la STEAM Bar, sub Pasajul Vulturul Negru, să te simți bine alături de prieteni la o petrecere cu Victor.

Vino în STEAM, și distrează-te într-un mediu OPTIM!

Party la STEAM cu Victor

Concert de duete: Duo Varadiensis

În colaborare cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea, marți, 18 octombrie 2016, ora 17.00, în Lapidarium, subsol, Corp A, Palatul Princiar din Cetatea din Oradea, grupul Duo Varadiensis, format din Lucian Malița – vioară și Thurzo Șandor Jozsef – violă, va susține un nou recital de duete.

Spectaculosul spațiu cu funcțiune de Lapidarium găzduiește pentru a treia oară un astfel eveniment muzical. Acustica deosebită a subsolului Palatului Princiar din Cetatea Oradea aduce un plus valoare monumentului istoric, aici organizându-se, lunar, o astfel de manifestare muzicală.

În program:

  • J.S.BACH (1685 – 1750): Sarabande und Badineri (Prelucrare pentru duet de Thurzo Sandor Jozsef)
  • F.X.TOST (1755 – 1829); Sei Duetti concertanti (Nr. 3)
  • Fr. SCHUBERT (1797 – 1828): Serenade (Prelucrare pentru duet de Thurzo Sandor Jozsef)
  • Michael HAYDN (1737 -1806): Sonate in D, Nr. 2
  • E. GRIEG (1843 – 1907): Peer Gynt – Suite II, op. 55 (Der Brautraub)
  • G. DONIZETTI (1797 – 1848):”Deh non voler constringere” – arie italiana (Prelucrare pentru duet de Thurzo Sandor Jozsef)
  • Marco A.B. COUTINHO (1952 – ): Conversas contrapontisticas II, op. 77
  • YRADIER Sebastian (1809 – 1865): Serenada spaniola „La Paloma” (Prelucrare pentru duet de Thurzo Sandor Jozsef)

Biletul de intrare costă 5 lei

Concert de duete Duo Varadiensis

Vă dorim un weekend excelent!

Evenimente recomandate de echipa Ghid Local Oradea.