Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

14 octombrie, 2016 5:00 pm - 6:30 pm

Locație

Muzeul Țării Crișurilor Oradea
Muzeul Țării Crișurilor Oradea Bulevardul Dacia, numărul 1-4
Oradea, Bihor 410464 România
+ Harta Google
Telefon:
0259 412 724
Sit web:

Organizator

Asociația Artiștilor Naivi din România
Telefon:
0744 607 672
Email:
mirceastroe2001@yahoo.com
Sit web:
http://artistinaivi.ro/

Găzduit de oraşul de pe Criş şi dedicat în exclusivitate artei naive, Festivalul Naţional de Artă Naivă de la Oradea este cel mai aşteptat eveniment de acest gen din ţară. Manifestarea se află la a treia ediţie, anul acesta activităţile fiind mai numeroase iar numărul participanţilor în creştere. Ceea ce este însă mai important, partenerii Festivalului sunt mai mulţi, fiecare susţinând după propriile puteri acest eveniment cultural unic în România.

Alături de Asociaţia Artiştilor Naivi din România, organizator este şi anul acesta Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, instituţie datorită căreia este posibilă această ediţie. Partenerul principal al festivalului este Muzeul Ţării Crişurilor, care pune la dispoziţie spaţiile expoziţionale şi vasta experienţă profesională. De asemenea, parteneri în acest ambiţios proiect cultural sînt Primăria Oradea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Revista Familia, Fundaţia Comunitară Oradea, Pusha Fashion, Exquisite, Tehnoprint, Perpetuum, Asociaţia Cultură în Mişcare şi dl. Ioan Degău, cunoscut mecena al culturii tradiţionale. Contribuţia fiecăruia dintre parteneri este nepreţuită, Festivalul Naţional de Artă Naivă fiind rezultatul implicării acestora.

Au confirmat pînă la această oră participarea aproape 40 de artişti naivi din toată ţara (Iaşi, Bacău, Arad, Reşiţa, Cluj, Bucureşti, Constanţa, Vaslui, Galaţi, Oradea, Botoşani etc.). Evenimentul, de mare valoare pentru viaţa culturală a Oradiei, se va desfăşura alternativ la Muzeul Ţării Crişurilor, Muzeul Aurel Lazăr şi sala de conferinţe a Hotelului „Continental”, unde sînt cazaţi invitaţii.

Activităţile Festivalului Naţional de Artă Naivă, Oradea 2016, încep de joi, 13 octombrie, odată cu sosirea invitaţilor, o masă rotundă şi dezbateri. Ziua de vineri, 14 octombrie, începe cu un simpozion dedicat artei naive, organizat de prestigioasa Revistă Familia, urmat de lansarea cărţii „Arta naivă contemporană din România”. La ora 16:00 are loc vernisajul expoziţiei de artă naivă, la Muzeul Ţării Crişurilor (Palatul Baroc), vernisaj urmat de un spectacol de teatru nescris. Ziua se va încheia cu Conferinţa Naţională a artiştilor naivi din România.

Asociaţia Artiştilor Naivi din România este iniţiatoarea acestui eveniment anual, pe care speră să-l poată dezvolta permanent. Orădenii care iubesc combinaţia de frumuseţe şi veselie sunt aşteptaţi vineri, 14 octombrie 2016 la ora 16:00 la Muzeul Ţării Crişurilor (Palatul Baroc), la vernisajul expoziţiei.

Informații preluate de AICI