Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

14 octombrie, 2016 9:00 pm - 15 octombrie, 2016 2:00 am

Detalii

Începere:
14 octombrie, 2016 9:00 pm
Se termină:
15 octombrie, 2016 2:00 am
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , , ,
Sit web:
www.facebook.com/events/1750698598512457/

Locație

Cetatea din Oradea
Cetatea din Oradea Str. Griviței
Oradea, Bihor România
+ Harta Google
Telefon:
+40-259-435.835
Sit web:

După weekendul GTCI, Kinopedia și E.T.C. propun două filme care n-au nicio legătură unul cu celălalt, ba mai sunt și din colțuri opuse ale lumii: Hable con ella (2002), de spaniolul Pedro Almodóvar, al cărui nume e de notorietate datorită incursiunilor în sfere tabu ale vieții pe care le face prin filmele sale, și Oldboy (2003), semnat de coreeanul Chan-wook Park care face parte din Trilogia Răzbunării și cu care continuăm seria de Midnight Movies.

Totuși, ne-am obișnuit ca filmele proiectate în aceeași seară să aibă ceva de împărțit unul cu celălat: ei bine, de data aceasta, aspectul care le-ar putea apropia nu e tocmai un punct comun, anume viața merge înainte cu sau fără participarea ta. Mai precis, Hable con ella spune strania poveste a prieteniei dintre doi bărbați care iubesc două femei în comă; asta e doar premiza, cum vorbim despre o peliculă semnată de Almodóvar, călătoria e una tandră, chiar dacă violentă pe alocuri, și ridică o serie de întrebări vizavi de etică, de dreptate, de iubire; nu zic mai mult, veniți de-l vedeți, că nu veți regreta. Oldboy, pe de altă parte, pornește de la un altfel de absență: un bărbat e răpit și ținut ostatic timp de 15 ani, fără să afle de cine și pentru ce. Viața merge înainte, iar la un moment dat e eliberat pe neașteptate, cu sarcina de a afla în cinci zile adevărul care stă în spatele sechestrării lui. Un film care poartă spectatorul prin meandrele tenebroase ale psihicului uman, deseori mânat de sentimente violente, de nevoie aprigă de răzbunare care generează scheme și planuri de-ți stă mintea-n loc. Oldboy nu e un film pentru cei slabi de inimă și înger, cum de altfel nu e nici Hable con ella, ambele provocând la o polemică aprinsă despre ce e drept și just.

20:00 – Hable con ella (2002), cu o durată de 112 minute, în spaniolă, cu subtitrări în română.
22:15 – Oldboy (2003), a cărui intensitate face să treacă cele 120 de minute ca nimic, în coreeană, cu subtitrări în română.

Informații preluate de AICI