Ce poți face în săptămâna 5 – 11 decembrie?

de |

Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 5 – 11 decembrie 2016, în Oradea?

Ghid Local Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente ce vor avea loc în săptămâna 5 – 11 decembrie 2016.

Expoziție: Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor

Muzeul Cetății și Orașului Oradea organizează, în perioada 22 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, o expoziție inedită cu imagini în premieră din perioada vizitelor lui Gheorghe Gheorghiu Dej în regiunea Crișana și a lui Nicolae Ceaușescu în județul Bihor.

Expoziția intitulată „Oradea – Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor” va fi găzduită de Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Corp A, parter, latura nordică. Vor fi expuse peste 100 de imagini surprinse în timpul vizitei lui Dej realizată în regiunea Crișana în anul 1961, respectiv instantanee cu cuplul prezidențial Ceaușescu, din perioada celor opt vizite: din 18 februarie 1966, 14 iulie 1969, 16 mai 1970, 16 iunie 1976, 14 iunie 1977, 17 septembrie 1979, 19 iunie 982 și 11 iunie 1987…

Expoziție: Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor

Expoziție de artă fotografică: Tradiții populare de iarnă

În preajma sărbătorilor de iarnă Muzeul Cetății și Orașului Oradea în parteneriat cu Asociația „Euro Foto Art” și Clubul Fotografic „Nufărul”, a pregătit pentru publicul vizitator o interesantă și valoroasă expoziție de artă fotografică, intitulată Tradiții populare de iarnă.

La această expoziție, Tradiții populare de iarnă, vor fi expuse peste 70 de fotografii color, realizate de artiștii fotografi: Boholț Gabriel (București), Petrila Gheorghe EFIAP (Oradea), Săteanu Felician (Baia Mare) și Tudorel Ilie (Baia Mare).

Artistul fotograf bucureștean Boholț Gabriel, membru al Asociației ”Euro Foto Art”, originar din Maramureș, prezintă în cadrul expoziției o serie de fotografii autentice, având ca subiect diferite obiceiuri și tradiții populare din Maramureș.

La rândul său, artistul fotograf orădean Gheorghe Petrila EFIAP, membru al Clubului Fotografic ”Nufărul”, participă în cadru expoziției cu mai multe fotografii care prezintă: obiceiuri și colinde din Bălnaca-Groși (județul Bihor), Cavnic, Văleni și Bogdan Vodă (Maramureș). De asemenea, publicul vizitator va putea descoperi, printre fotografiile expuse, minunatele măști din Bucovina (județul Suceava), Cavnic și Săcel (Maramureș). La fel de impresionate sunt și fotografiile care prezintă Viflaemul în Maramureș sau Săniuș tradițional la Văleni (Maramureș)…

Expoziţie de artă fotografică: Tradiții populare de iarnă

Târgul de Crăciun din Oradea

Ediția a doua a Târgul de Crăciun Oradea își va deschise porțile în data de 30 Noiembrie, în Piața Unirii, într-un decor de poveste, atent amenajat pentru a aduce magia sărbătorilor de iarnă în sufletele vizitatorilor.

Piața Unirii va reprezenta în acest an punctul de atracție al sărbătorilor de iarnă, atât prin înfățișare cât și prin activități. Programul evenimentului va include o serie de activități și momente specifice sărbătorilor de iarnă, de la concerte de colinde, la ateliere pentru copii sau căsuțele cu cadouri pentru cei dragi. Vizitatorii vor putea admira bradul de Crăciun în mijlocul celor 40 de căsuțe de lemn, la o cana de vin fiert sau la o gustare. Nu vor lipsi nici activitățile pentru cei mici, ei vor avea parte de multe surprize, pe lângă activitățile tradiționale, Atelierul lui Moș Crăciun, Ieslea sau Căsuța lui Moș Crăciun…

Târgul de Crăciun Oradea 2016

Crăciunul în Cetatea Oradea

Cetatea Oradea va fi locul în care vizitatorii vor putea să vadă și să se bucure de tradițiile specifice sărbătorilor de iarnă, în perioada 2 – 24 decembrie.

De la colinde și bucate tradiționale la povești citite copiilor, într-o clădire veche de peste 900 de ani. Evenimentele din Cetatea Oradea vor aduce în fața vizitatorilor tradiții de sezon: ignat, decorațiuni naturale, ateliere participative pentru meșteri, colinde și grupuri de colindători. În această perioadă, spațiile cetății vor adăposti căsuța dulcurilor, unde se vor putea achiziționa produse de patiserie, brutăria de Crăciun – produse de pâine, făbricuța spiridușilor, odaia cu povești unde se vor citi povești de iarnă pentru copii, casa cu bunătăți etc.

Totodată, vor fi proiecții de filme de Crăciun / desene animate pentru copii, concurs de copt prăjituri sau concert de muzică…

Crăciunul în Cetatea Oradea

O cană de fericire pentru Centrul de Zi „Prietenia”

Cea de-a VIII-a ediție O cană de fericire va avea loc începând cu data de 3 decembrie, ora 14:00, în Piața Unirii.

În acest an, prin intermediul evenimentului caritabil O cană de fericire, se va susține activitatea Centrului de zi „Prietenia” din Popești, un proiect al Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie, în parteneriat cu Primăria Popeşti.

„Rolul principal al acestui centru este de a oferi asistenţă gratuită în timpul zilei tuturor copiilor care provin din familii aflate în dificultate. Centrul are nevoie urgentă de reabilitare termică, fapt ce presupune construirea unei încăperi pentru centrala termică, renovare interioară şi izolarea termică a clădirii, schimbarea acoperişului, amenajarea terenului de joacă din curtea centrului prin montarea unor echipamente de joacă din lemn, cât şi dotarea acestuia cu mobilier”…

o-cana-de-fericire-oradea-2016

Întâlnire cu Moș Nicolae

Luni, 5 noiembrie, începând cu ora 18:00, Moș Nicolae va fi prezent sub cupola Era Park!

„Veți urmări împreună sceneta interactivă „O faptă bună” interpretată de crăciunițe și spiriduș, după care petrecerea continuă alături de Bombonera și Moș Nicolae cu cele mai amuzante jocuri. Înainte de plecare, copiii vor fi răsplătiți de Moș Nicolae cu o mulțime de cadouri: jucării, puzzle-uri, cărți și nu numai” – sursă text AICI.

Întâlnire cu Moș Nicolae

Moș Nicolae sosește cu tolba plină

Moș Nicolae sosește cu tolba plină în Centrul Comercial Aushopping Oradea, pregătit cu multe surprize pentru ghetuțele clienților.

În această iarnă, Centrul Comercial Aushopping Oradea vă invită să vă bucurați de surprizele pregătite dar și să împărțiți bucuria cu ceilalți.

În seara de 5 decembrie, Moș Nicolae vă așteaptă începând cu ora 18:30 să vă lăsați ghetuțele în zona special amenajată din Centrul Comercial Aushopping Oradea! Vizitatorii care își lustruiesc și își aduc încălțămintea în centrul comercial vor fi răsplătiți de Moș Nicolae așa cum se cuvine, iar pe 6 decembrie, începând cu ora 17:00, pot veni să își descopere surprizele! Fiecare persoană poate depune o singură pereche de încălțăminte, în schimbul căreia va primi un bon de ordine. Spațiul amenajat pentru această acțiune este păzit, Moș Nicolae fiind singurul care are acces!

Moș Nicolae sosește cu tolba plină

Teatru: Zbor deasupra unui cuib de cuci

Luni, 5 decembrie, ora 19:00, la Teatrul Regina Maria se va juca spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci, adaptare realizată de Dale Wasserman după romanul omonim al lui Ken Kesey, regia artistică Marius Oltean.

Publicat în 1962, celebrul roman al scriitorului american Ken Kesey a cunoscut o popularitate fantastică pe-ntreg mapamondul, stând la baza filmului recompensat cu 5 premii Oscar (1975, în regia lui Milos Forman, cu Jack Nicholson) şi a piesei de pe Broadway, în adaptarea lui Dale Wasserman.

Randle Patrick McMurphy, un infractor recidivist ce are de ispășit o pedeapsă scurtă în închisoare, este transferat într-un spital de boli mintale, pentru a fi testat (sperând astfel să evite închisoarea și să-și petreacă restul pedepsei într-un mediu mult mai prielnic). Este cunoscut ca un tip cu multe antecedente și certuri cu oamenii legii, însă nu dă niciun semn de vreo boală mintală…

Teatru: Zbor deasupra unui cuib de cuci

Bar Management Seminar cu Alex Timsa

Marți, 6 decembrie 2016, în intervalul orar 14:00 – 16:00, va avea loc Bar Management Seminar cu Alex Timsa – Fondator Prague Bar Academy, în Urban Place.

Pentru informații suplimentar și/sau rezervări la Bar Management Seminar, sunați la numărul de telefon 0724 415 100 sau trimiteți un e-mail la una dintre adresele următoare: [email protected] sau [email protected]

 • Mindset
 • Concept
 • Reset
 • Create

Prețul unui bilet este de 200 de lei. Locurile sunt limitate.

Bar Management Seminar cu Alex Timsa

Teatru: Seara de Ajun

Marți, 6 decembrie, ora 19:00, Sala Arcadia, se va juca spectacolul de teatru Seara de ajun de Anthony Neilson, regia artistică Ovidiu Caița.

E Ajunul Crăciunului, iar un elf aterizează într-un depozit plin cu jucării furate. Gary, care nu e pe deplin convins de identitatea intrusului, îl sună pe Simon, care pune și el la îndoială sănătatea mintală a amicului său. Cei doi îl înteroghează pe intrus, care îi imploră să-l elibereze: pentru că e reținut de la treaba pe care o are de dus la capăt. Piesa Seara de Ajun e o tragicomedie fascinantă, în care Gary și Simon, alături de prietena prostituată a lui Gary – Cherry, se ceartă pentru a descoperi ce înseamnă cu adevărat Crăciunul, cine ia ultimul cowboy și dacă piticul îmbrăcat în costum de elf e, într-adevăr, un spiriduș al lui Moș Crăciun.

Premiera mondială a spectacolului bazat pe această piesă a avut loc la The Red Room în Londra, în decembrie 1995…

Teatru: Seara de ajun

Atelierele feminității la Suppa Bar

În perioada 2 noiembrie – 7 decembrie vor avea loc patru ateliere dedicate feminității, la Suppa Bar.

Frumusețea și sacralitatea tradiției românești, pregătite pentru a te însoți în călătoria (re)descoperirii propriei tale feminități. Frământăm aluat și subiecte fierbinți. Împletim cosițe și tehnici de coaching. Pregătim cozonac și arhetipuri feminine. Toate cu scopul de a te aduce mai aproape de …tine. De bucuria că ești femeie.

Tu cum îți trăiești feminitatea? Care sunt rolurile tale? Cum îți valorifici feminitatea? Sunt câteva dintre întrebările la care căutăm și găsim răspuns.

CÂND?
2 Noiembrie, 18:30 – 20:00
15 Noiembrie,18:30 – 20:00
29 Noiembrie,18:30 – 20:00
7 Decembrie, 18:30 – 20:00

ÎNSCRIERI:
E-mail: [email protected]
Tel: 0742 665 019…

Atelierele feminității la Suppa Bar

Oradea Toastmasters: Vorbe în dar

Clubul Oradea Toastmasters organizează miercuri, 7 decembrie 2016, de la ora 19:15 la Ramada Oradea un nou eveniment dedicat pasionaților de oratorie: VORBE ÎN DAR – un maraton de discursuri.

Ne aflăm în ultima lună din an… vreme de retrospecție și aducere aminte. Cum am putea face mai bine asta dacă nu printr-un eveniment extraordinar care va reuni cei mai talentați vorbitori din cadrul Clubului de Public Speaking & Leadership, Oradea Toastmasters.

Accesul este liber, vă așteptăm cu aplauzele!…

Oradea Toastmasters: Vorba în dar

Concert simfonic: R. Strauss și L. v. Beethoven

La concertul următor vă oferim spre audiere trei compoziții de mare frumusețe. În prima parte veți putea asculta două lucrări de Richard Strauss (1864–1949), prima dintre ele fiind Serenada pentru 13 instrumente de suflat în Mi bemol major, op. 7. Scrisă într-o singură mișcare, de inspirație mozartiană, serenada a fost compusă în 1881. Vom continua cu Concertul pentru oboi şi orchestră în Re major. Compozitorul valorifică posibilităţile tehnice de virtuozitate ale oboiului, într-o muzică melismatică în care se surprind momente de sonoritate cu elemente modale şi scriitură de vagă aluzie impresionistă.

Cea de-a doua parte a concertului cuprinde o compoziţie prețioasă, Simfonia a III-a, Eroica de Ludwig van Beethoven (1770-1827). Iniţial a fost dedicată lui Napoleon, dar după amara decepţie avută la vestea proclamării primului consul ca împărat, Beethoven a rupt dedicaţia, lăsând în urmă doar câteva cuvinte sugestive: „în amintirea unui mare om”. Se presupune că ideea de bază de a compune marşul funebru (partea a II-a a acestei simfonii) a fost dată de moartea generalului englez Abercromby în bătălia de la Alexandria…

Concertele simfonice din luna decembrie

Impro Patzan Show 3.0

În data de 8 decembrie, joi, începând cu ora 19:00, Impro Patzan Show ne invită la un nou spectacol de improvizație – varianta 3.0!

Un super show de improvizaţie la care râzi inteligent alături de Impro Patzan Show. Fiecare spectacol de improvizație este unic și irepetabil. Și bineînțeles, cel mai fain show e ăla de la care ai lipsit…

Acest spectacol este recomandat persoanelor cu simțul umorului. Pentru manifestări neplăcute, vă rugăm să vă adresați barmanului.

Pentru mai multe informații și/sau rezervări, sunați la 0771 438 892 – Mirabela.

Partener: Kosher art wine coffee jazz…

Impro Patzan Show 3.0

Concert: Travka

Dacă ne dorim să încadrăm evoluția trupei Travka în câteva cuvinte, i-am putea descrie prin clasica „povestea rock&roll”, mereu „on the road” – de la un concert la altul, o trupă cu atitudine şi pasiune debordantă pentru muzică și pentru lirică.

Concertele trupei Travka sunt o experienţă extrem de intensă, de descătuşare, cei patru membrii (George Gâdei – solist/songwriter, Alexei Ţurcan – chitară şi keys, Misha Gâlcă – bas, Cristian Chirodea – tobe) experimentând sonorităţi inedite şi degajând energii senzuale.

Un manifest al libertăţii de exprimare artistică au reprezentat-o și modalitățile de promovarea alese de trupa care și-a oferit muzica gratuit, două dintre cele trei albume de studio fiind distribuite pentru download gratuit sub licența Creative Commons („Vreau să simt Praga” – 2007) sau prin fani, copiat din mână în mână (Okean – 2012).

Biletele s-au pus în vânzare la Urban Place. Pentru informații sunați la 0770 133 583 sau 0740 527 955…

travka_afis_cu_parteneri

XS Music Party în Spoon Restaurant

Joi, 8 decembrie, ora 20:00, Night Club Spoon Lotus Center Oradea. Pentru că mai este foarte puţin timp rămas din anul 2016, te invităm la cea mai tare petrecere la care ai participat. Te rugăm să nu-ți uiti nebunia acasă.

Tot ce trebuie să faci este să apari la Night Club Spoon Lotus Center Oradea! Concursuri, premii, tombole, promoții, dans și alte surprize vi-au fost pregătite ca să încheiem un an aşa cum se cuvine.

P.S. Invitatul special al serii va fi DJ Adrian.

Pentru informații și rezervări sunați la numărul de telefon 0742 869 878 (Daniela Alexandra Ardelean)…

XS Music Party în Restaurantul Spoon

Muzica, educție pentru suflet

Un frumos destin artistic vă propunem pentru a celebra muzica în acest decembrie: George Enescu, compozitor, violonist și pedagog.

Vom porni de la viața și opera lui George Enescu și vom încerca o corelație între acestea și ideile filosofilor. Câteva dintre ideile care vor fi aduse în discuție se regăsesc în pasajele următoare:

„Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viață și veselie tuturor lucrurilor. Ea dă esența ordinii, înălțând către tot ce este bun, drept și frumos.” – Platon

„Fără energie nu poţi merge mai departe; fără efort nu poţi avea niciun merit; fără sinceritate nu durează nimic; fără loialitate nu poţi avea afecţiunea; fără politeţe nu poţi fi respectat. Pentru că politeţea rafinează spiritul, după cum muzica rafinează interiorul.” – Confucius

„Azi am văzut-o pe Euterpe, Muza prin excelenţă, aceea al cărei atribut, cel al sunetului, azi este pentru noi Muzică, ştiinţa Muzelor, armonia care adună artele şi ştiinţele…

Muzica, educație pentru suflet - George Enescu

Concert: Corul Adonai și Paula Seling

Corul de Clopotei Adonai împreună cu Paula Seling ne vor încânta cu un Concert extraordinar de Crăciun.

În pragul șărbătorilor dorim să ne aducem aminte de cei care sunt încercați de boli necruțătoare și pentru care poate „Acest” Crăciun este plin de durere, de frică, de îndoieli și de maximă suferință. Vom sustine din toata inima si cu toată dedicarea extraordinara activitate desfașurată de Hospice Emanuel si proiectul lor de a construi un Centru de Îngrijire Hospice în Oradea.

Donația sugerată este de 50 Lei. Intrarea la concert este gratuită și se face doar pe baza de bilet de AICI.

Rugăm firmele și organizațiile care contribuie, să ne contacteze direct pe mesaj privat pentru fomalitățile necesare!

Concert caritabil alături de Corul Adonai și Paula Seling

Lacul Lebedelor la Oradea

Baletul Clasic din St. Petersburg A. Batalov va prezenta Lacul Lebedelor, balet în patru acte, la data de 9 decembrie 2016, începând cu ora 19:00.

Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko-Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Ballet, Maria Poliudova,Vladimir Statnii, Ucraina sunt soliștii principali ai companiei, iar corpul de balet este de înaltă clasă. Compania de Balet întrunește 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina, care sunt conduse de către maeștri de balet mari, foști dansatori emeriți. Repertoriul companiei „St.Petersburg Classical Ballet” îmbină capodopere ale baletului clasic cum ar fi: Lacul lebedelor, Spărgătorul de nuci și Frumoasa din pădurea adormită de P.Ceaikovski, Chopiniane, Giselle de A.Adam, Les Sylphides de Michel Fokine, Don Quijote, Paquita de L. Minkus și coregrafia contemporană – Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.

„St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov’’ este mândră de artiștii săi, care, prin talentul și creativitatea lor, garantează succesul companiei, artiștii având un nivel artistic mare. Decorul și costumele sunt create de maeștrii în arta teatrală și sunt magnifice…

Lacul Lebedelor la Oradea

Teatru: Seara de Ajun

Vineri, 9 decembrie, ora 19:00, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, se va juca spectacolul de teatru Seara de ajunde Anthony Neilson, regia artistică Ovidiu Caița.

E Ajunul Crăciunului, iar un elf aterizează într-un depozit plin cu jucării furate. Gary, care nu e pe deplin convins de identitatea intrusului, îl sună pe Simon, care pune și el la îndoială sănătatea mintală a amicului său. Cei doi îl înteroghează pe intrus, care îi imploră să-l elibereze: pentru că e reținut de la treaba pe care o are de dus la capăt. Piesa Seara de Ajun e o tragicomedie fascinantă, în care Gary și Simon, alături de prietena prostituată a lui Gary – Cherry, se ceartă pentru a descoperi ce înseamnă cu adevărat Crăciunul, cine ia ultimul cowboy și dacă piticul îmbrăcat în costum de elf e, într-adevăr, un spiriduș al lui Moș Crăciun.

Premiera mondială a spectacolului bazat pe această piesă a avut loc la The Red Room în Londra, în decembrie 1995…

Teatru: Seara de ajun

Concert: Implant pentru Refuz

Implant pentru Refuz lansează toamna aceasta albumul ACUSTIC (UNIRII5). Acesta va fi însoțit de un turneu de lansare care va străbate țara.

Discul conţine piesele înregistrate live în cadrul concertului acustic susținut în octombrie 2015 pe scena de la Unirii5. Aceasta este prima producție live pe care Implant pentru Refuz o publică. Trupa va lansa albumul în cadrul unui turneu cu un concept special. Concertele sunt compuse din două părți, jumătate din piese vor fi interpretate acustic, jumătate electric.

„În toamna anului trecut am avut un concert acustic în grădina de la Unirii5. Am cântat piese care pentru noi înseamnă foarte mult și pe care vrem să le oferim publicului într-o altă nuanță. A fost o experiență fantastică atât pentru noi cât și pentru fani. Am primit un val de reacții pozitive și asta ne-a entuziasmat să transpunem concertul într-un album de sine stătător: ACUSTIC (LIVE@UNIRII5)” – declară Implant pentru Refuz.

Implant pentru Refuz a crescut de-a lungul celor peste 21 de ani de existență printr-un sunet mereu proaspăt și versuri atent conectate la realitate. Cu o muzică pe deopotrivă sensibliă și plină de energie, Implant pentru Refuz scrie o poveste complexă în cultura muzicii contemporane din țara noastră…

Concert: Implant pentru Refuz - lansare album

DJ Dark în Green Pub

Vineri, 9 decembrie, începând cu ora 22:00, va sosi DJ Dark în Green Pub pentru a face atmosferă.

„Pe 9 Decembrie ne vedem cu Dj Dark la un spectacol electrizant de lumini marca Impuls Sound. Don’t forget > NEVER DRINK ALONE ! <”

Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0771 721 923.

Intrarea este liberă pentru doamne și domnișoare, iar pentru reprezentanții sexului masculin prețul unui bilet este de 10 lei.

DJ Dark în Green Pub

Open House: înscrieri 2017

În perioada 10 – 11 decembrie va avea loc Open House.

Așteptăm toți orădenii interesați de centrul nostru, de educația Montessori în general și de programele noastre educative, în weekendul 10 – 11 Decembrie la noua noastră locație din Str. Sf. Apostol Andrei, nr. 2. Înscrieri pentru 2017, mape informative complete privind programele noastre, vizitarea locației. Pentru a putea cunoaște educatoarele fiecărei grupe și a participa la discuții despre grupa de vârstă care vă interesează, vă rugăm să respectați programul următor:

 • Sâmbătă, 10 decembrie, între 10:00 – 12:00, grupa 3-6 ani
 • Sâmbătă, 10 decembrie, între 17:00 – 19:00, grupa 1-2 ani
 • Duminică, 11 decembrie, între 17:00 – 19:00, grupa 2-3 ani

OPEN HOUSE: Înscrieri 2017

Teatru gratuit Era Park: Ivan Turbincă și Bolnavul Închipuit

În perioada 8 octombrie – 18 decembrie 2016, la Era Park Oradea, se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului de teatru cu intrare liberă.

„Weekend de weekend vă așteptăm în sala de evenimente să vizionați cele mai bune spectacole de teatru pe care le-am selectat pentru voi, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: dramedii, teatru de păpuși, piese interactive și multe altele” – sursă text AICI.

Iar, programul de anul acesta al Festivalului de teatru este următorul:

Festival de teatru cu intrare liberă

Teatru: Scufița roșie

Sâmbătă, 10 decembrie, începând cu ora 11:00, Sala Arcadia așteaptă toți prichindeii, părinții, bunicii și adulții la o nouă reprezentație a piesei de teatru: Scufița Roșie.

Scufiţa Roşie? Iar?

Da! Au răspuns acestei întrebări zeci de generaţii de peste trei sute de ani, ce au trecut de la apariţia formei scrise (1697) semnate de Charles Perrault.

De ce n-aş răspunde şi eu, mai ales că, recunosc, nu e pentru prima dată… (A fost prima mea încercare de a dramatiza o poveste în vederea punerii în scenă în teatrul de păpuşi). E cea mai cunoscută poveste din cultura lumii, a avut parte de diferite repovestiri şi rescrieri de către anonimi sau mari condeie ca: Fraţii Grimm (1812), Alphonse Daudet (1862), Ludwig Tieck (1800) în diferite formule literare – basm, poem, roman, tragedie…

Cum puteam ocoli această comoară? Fiecare generaţie trebuie să-l întâlnească pe «lupul cel mare şi rău» şi pe frumoasa şi naiva «Scufiţă Roşie». Pentru că în viaţa reală fiecare a întâlnit sau a fost o «Scufiţă frumoasă şi naivă» sau un «lup mare şi lacom»… Interpretările diferite (folclorice, psihanalitice, religioase, feministe) date poveştii Scufiţa Roşie de-a lungul secolelor în funcţie de mentalităţile epocii respective arată că tema Scufiţa Roşie şi Lupul nu va fi epuizată prea curând…

Aşa că, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria vă pofteşte să vedeţi cea mai nouă variantă  după Charles Perrault şi Fraţii Grimm, dedicată copiilor între 3 şi 11 ani.” Maria Mierluț…

Scufița Roșie, Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maria Oradea

Sănătate cu uleiurile esențiale Young Living și Hrană Vie

Vino si tu intr-o calatorie in lumea aromata a uleiurilor esentiale, sambata, 10 decembrie, la Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai”.

Beneficiile alimentatiei raw vegane imbinata cu utilizarea uleiurilor esentiale pure, de grad terapeutic.

Prezentare sustinuta de Doina Oprea.

 • Raw Nutritionist, certificata de David Wolfe, „David Wolfe’s Raw Nutrition Certification”, curs absolvit la BodyMind Institute
 • Consultant de Nutritie, absolventa a cursului de Nutritie sustinut de ANATECOR
 • Nutritionist absolventa a cursului de „Nutritie BodyMind-Nutrition Certification” de la BodyMind Institute
 • Raw Chef cursuri urmate la Russell James’ Raw ChefAcademy
 • In prezent urmeaza cursurile de Aromaterapie, la Scoala de aromaterapie stiintifica Aromaarmony, care este acreditata de Institut Français D’Aromatologie Apt France
  Practicant al Tehnicii Raindrop…

Sănătate cu uleiurile esențiale Young Living și Hrană Vie

Spărgătorul de nuci, ora 16:00

În întâmpinarea dalbelor Sărbători de iarnă, Opera Națională Română din Cluj-Napoca are plăcerea de a vă adresa invitația specială la unul dintre cele mai încântătoare spectacole dedicate Crăciunului și copilăriei: Spărgătorul de nuci, de Piotr Ilici Ceaikovski. Baletul feeric va încânta publicul orădean în două reprezentații de excepție, Sâmbătă, 10 decembrie 2016, de la ora 16:00, respectiv ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea. Ambele reprezentații se vor bucura de prezența soliștilor și a ansamblului de balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Un titlu adorat de publicul larg, de mare notorietate și unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet jucate pe marile scene ale lumii în preajma Sărbătorilor de iarnă, Spărgătorul de nuci se bucură de o mare popularitate, fiind transpus cu succes de-a lungul timpului în balet pe gheață, film artistic, desen animat ori carte ilustrată. Magicul balet în două acte glisează armonios pe partitura compozitorului rus Ceaikovski, având la bază basmul omonim semnat de Alexandre Dumas.

Povestea fascinantă de iarnă ne aduce în atmosfera festivă din salonul familiei Silberhaus, unde toți cei dragi se bucură de serbarea pomului de Crăciun. Micuța Maria și fratele ei Fritz năvălesc peste cadouri, dar dintre toate cel mai prețios este, de departe, falnicul Spărgător de nuci, privit cu mare admirație. De aici și până la pătrunderea pe tărâmul magic al zânelor, uriașilor și păpușilor care interpretează vesel Valsul fulgilor de nea, este doar un pas…

Spărgătorul de nuci la Oradea

Spărgătorul de nuci, ora 19:00

În întâmpinarea dalbelor Sărbători de iarnă, Opera Națională Română din Cluj-Napoca are plăcerea de a vă adresa invitația specială la unul dintre cele mai încântătoare spectacole dedicate Crăciunului și copilăriei: Spărgătorul de nuci, de Piotr Ilici Ceaikovski. Baletul feeric va încânta publicul orădean în două reprezentații de excepție, Sâmbătă, 10 decembrie 2016, de la ora 16:00, respectiv ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea. Ambele reprezentații se vor bucura de prezența soliștilor și a ansamblului de balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Un titlu adorat de publicul larg, de mare notorietate și unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet jucate pe marile scene ale lumii în preajma Sărbătorilor de iarnă, Spărgătorul de nuci se bucură de o mare popularitate, fiind transpus cu succes de-a lungul timpului în balet pe gheață, film artistic, desen animat ori carte ilustrată. Magicul balet în două acte glisează armonios pe partitura compozitorului rus Ceaikovski, având la bază basmul omonim semnat de Alexandre Dumas…

Spărgătorul de nuci la Oradea

Supercomedie: Ca la noi la nimenea!

Sâmbătă, 10 decembrie, ora 19:00, se va juca spectacolul Ca la noi la nimenea!, în Urban Place, un stand-up comedy realizat după cupletele lui Constantin Tănase, cu Sebastian Lupu și Tomi Margittai.

„Spectacolul „Ca la noi… la nimenea!”, în organizarea trupei orădene ArtEmotion, în care actorul Sebastian Lupu îl readuce aproape întocmai la viaţă pe Constantin Tănase, mi-a prilejuit o binevenită și foarte plăcută scufundare în acest paradox. Nu e de mirare, astfel, că acest spectacol cu oarecare vechime deja în orașul de pe malul Crișului Repede continuă să umple sălile pub-urilor unde este prezentat. Eu l-am văzut în incinta proaspăt renovată a Crown Pub-ului, local aflat la parterul Hotelului Astoria, restaurat și el, o superbă clădire ridicată în 1902 de arhitectul Ferenc Sztarill, același care a proiectat și Palatul Vulturul Negru…Supercomedie: Ca la noi la nimenea

 

Apple Room: Danaga 

Danaga (Daniel Aga) și-a început aventura sa muzicală în 1998 ca solist vocal și chitarist într-o trupa rock. După o pauză de câțiva ani și-a vindut motocicleta pentru a-și cumpăra primul său computer și a trecut la electronice.

Muzica lui Danaga este un amestec între diferite genuri, de la muzica electronică a anilor ’60 și ’70, jazz, hip-hop, funk până la techno și house, cu influențe etno. A apărut pe scenă alături de nume importante din muzica electronică, cum ar fi: Slient Strike, Subcarpați, K-lu, Matze, Akua Naru, Guts, Renegades of Jazz etc.

A apărut cu producții propri pe compilația „Culese din Cartier”, editată de Subcarpați, precum și pe Buzz RO! 2011 la Local Records.

Primul său album, „Am n-aripi” este o colecție de povestiri despre omul contemporan alienat care încearcă să găsească adevăratul său sine și este disponibil pentru descărcare la danaga.bandcamp.com.

Apple Room: Danaga [Live]

Teatru: Domnul Jurdan

Domnul Jurdan, rescriere dramatică de Victor Ioan Frunză după comedia „Burghezul Gentilom” de Jean Baptiste Poquelin Molière și după „Jourdain cel scrântit” de Mihail Bulgakov.

Domnul Jurdan, spirit emfatic și naiv, este un om extrem de bogat, dar căruia îi lipsește ceva: eleganța unei persoane din înalta societate. Așa că pentru a face parte din high-class, se împopoțonează după tendințele vremii, îți decorează extravagant casa, își face prieteni „sus puși” și angajează o armată de profesori pentru a învăța manierele unei persoane cu rang. Însă, din toată această ecuație rezultatul nu poate fi altul decât unul de-a dreptul ilar. Ridicol peste măsură, domnul Jurdan ajunge de la (pretenția de) nobil, „bufonul curții”.

Iar atunci când ignoranța se întâlnește cu pretenția de erudiție totul se transformă într-o comedie la care veți râde în hohote minute în șir. O comedie a vremurilor noastre, în care se reflectă derapajul opulenței unor oameni îmbogățiți.

Acțiunea se petrece în România, în casa lui Jurdan…

Domnul Jurdan la FITO 2016

Vă dorim o săptămână reușită!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.