Ce poți face în săptămâna 10 – 16 octombrie?

de |

Ce evenimente se petrec în săptămâna aceasta, 10 – 16 octombrie 2016, în Oradea?

GhidLocal Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente ce vor avea loc în săptămâna 10 – 16 octombrie 2016.

Atelierele Aptamil Junior IQ 

Lunile septembrie și octombrie vin cu o serie de ateliere menite să susțină dezvoltarea cognitivă a copiilor cu vârste de până la 3 ani: Aptamil Junior IQ.

Prin intermediul acestui proiect organizat în 15 județe din România, printre care și în Oradea, sunt invitați toți părinții doritori să se implice în dezvoltarea fizică, cognitivăsocială șiemoțională a micilor omuleți și să participe la atelierele Aptamil Junior IQ.

OCTOMBRIE

  • 3 octombrie, ora 17:30
  • 6 octombrie, ora 17:30
  • 13 octombrie, ora 17:30
  • 20 octombrie, ora 17:30
  • 27 octombrie, ora 17:30…

Atelierele Aptamil Junior IQ

Concurs de fotografie: economie și turism

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, Departamentul de Economie, Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor lansează un concurs de fotografie destinat în special elevilor de liceu din județul Bihor și din regiune, participarea fiind însă deschisă oricărui tânăr cu vârsta între 14 – 19 ani, înmatriculat într-o instituție de învățământ din România.

Scopul acestui concurs este promovarea județului Bihor ca destinație turistică prin intermediul imaginilor și conștientizarea tinerilor cu privire la valorile naturale și antropice existente pe teritoriul județului nostru.

Concursul se va desfășura în perioada 03 octombrie 2016 – 15 noiembrie 2016, urmând ca festivitatea de premiere cu evenimentele aferente să aibă loc pe data de 23 noiembrie 2016…

Concurs de fotografie: Economie și turism

Expoziție foto: Un deceniu de perspective

Joi, 6 octombrie 2016, începând cu ora 19:00, va avea loc vernisajul lui Ovi D. Pop și anume: Un deceniu de perspective.

„Colecţia personală de fotografii, în special din aer, ce reprezintă Cetatea din Oradea, din perioadă 2006 – 2016” –sursă text AICI. Pentru a sărbători acest deceniu de perspective a lui Ovi D. Pop, baritonul Florin Ganea va fi prezent susținând un recital special.

Expoziția va fi deschisă până în data de 20 octombrie 2016.

Expoziție foto: Un deceniu de perspective

Festival de teatru cu intrare liberă

În perioada 8 – 22 octombrie, la Era Park, se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului de teatru cu intrare liberă.

„Weekend de weekend vă așteptăm în sala de evenimente să vizionați cele mai bune spectacole de teatru pe care le-am selectat pentru voi, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: dramedii, teatru de păpuși, piese interactive și multe altele” – sursă text AICI.

  • Hansel și Gretel, Trupa Arcadia Oradea – sâmbătă, 15 octombrie, ora 11:00

Distribuția:
Hansel: Florian Silaghi
Gretel: Armanca Serac
Vrăjitoarea: Florin Stan
Cioara: Alexandru Pop

Regia artistică: Szőke Kavinszki András
Scenografia: Csűri Emese
Muzica: Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crişana

Vârsta publicului vizat: peste 4 ani…

Festival de teatru cu intrare liberă - Era Park

Curs de Filosofie aplicată

Cursul de Filosofie aplicată oferă o incursiune în filosofia lumii urmărind identificarea soluțiilor actuale pentru provocările condiției umane.

Cursul de Filosofie aplicată urmărește principiile studiului comparat, fiind abordate atât filosofia occidentală (Platon, Aristotel, Plotin, Epictet, Seneca, Marcus Aurelius, Kant), cât și filosofia Indiei, a Tibetului și a Chinei.

Temele abordate includ: omul, cosmosul, legea și acțiunea, mistica, etica, societatea, politica, voința, fericirea, frumosul, istoria, timpul și sufletul.

Mai multe informații se pot obține la telefon 0755 292 542, e-mail [email protected]. Înscrieri se pot face la prezentare…

Filosofie aplicată - curs, Asociația culturală Noua Acropolă

Concert simfonic: Gală de operă

În data de 13 octombrie va avea loc o Gală de Operă la Filarmonica de Stat Oradea.

În program:

G. Verdi: Nabucco – uvertura
W. A. Mozart: Nunta lui Figaro – „Non piu andrai”
G. Verdi: Rigoletto – „La donna e mobile”
G. Verdi: Aida – „Ritorna Vincitor”
R. Leoncavallo: Pagliacci – „Vesti la giubba”
F. Cilea: Adriana Lecouvreur – „Io son l’umile”
G. Bizet: Carmen – Intermezzo
G. Puccini: Madama Butterfly – Duet…

Concert Simfonic: Gală de operă, Filarmonica de Stat Oradea

Ziua inovării pentru IMM-uri

Șapte vorbitori de marcă la cea de-a II-a ediție a evenimentului Ziua Inovării pentru IMM-uri.

De ce să participi la conferința cu tema „Crearea și dezvoltarea ecosistemelor de inovare”? Pentru că este un eveniment unic în Oradea, pentru că vei putea profita de prezența speakerilor de calitate și te vei putea inspira din experiența lor, pentru că vei putea să interacționezi, să pui întrebări și să afli soluții în cadrul workshopurilor organizate, pentru că îți vei genera oportunități noi și îți vei stabili contacte calde participând la sesiunile de networking.

Consultă agenda evenimentului apăsând AICI.

„În cadrul ediției din 2016 a ZIMM, vom aborda importanța ecosistemelor de inovare atât la nivel macro cât și la nivel microeconomic, ca un cadru de dezvoltare pe termen lung a strategiilor inovatoare ale IMM-urilor” – sursă text AICI

Ziua Inovării pentru IMM-uri, Fundația Comunitară Oradea

Ediția a III-a a Festivalului Internațional de Artă Naivă

Găzduit de oraşul de pe Criş şi dedicat în exclusivitate artei naive, Festivalul Naţional de Artă Naivă de la Oradea este cel mai aşteptat eveniment de acest gen din ţară. Manifestarea se află la a treia ediţie, anul acesta activităţile fiind mai numeroase iar numărul participanţilor în creştere. Ceea ce este însă mai important, partenerii Festivalului sunt mai mulţi, fiecare susţinând după propriile puteri acest eveniment cultural unic în România.

Alături de Asociaţia Artiştilor Naivi din România, organizator este şi anul acesta Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, instituţie datorită căreia este posibilă această ediţie…

Ediţia a III-a a Festivalului Naţional de Artă Naivă

Art Up: Leo Black Eagle Oradea

Haideți să arătăm că orădenii sunt interesați şi de evenimentele culturale! Haideți să arătăm că „ARTĂ” nu este doar o înlănțuire de aptru litere! Haideți să promovăm tinerele talente orădene! Haideți să cunoaștem persoane care simt acelaşi fior ca şi noi la auzul cuvintelor: „pictură”, „design vestimentar”, „creație literară”, „teatru” sau „fotografie”! Haideți să împărtășim viziuni şi concepții! Haideți la Art Up!

Clubul caritabil Leo „Black Eagle” Oradea, în parteneriat cu Moszkva Cafe, organizează festivalul de creație sub formă de concurs Art Up!. Evenimentul va avea loc în weekendul 15 – 16 octombrie, orele de desfăşurare fiind diferite în funcție de categoria aleasă!

Art UP: Leo Black Eagle Oradea

Teatru: Domnul Jurdan

Domnul Jurdan, rescriere dramatică de Victor Ioan Frunză după comedia „Burghezul Gentilom” de Jean Baptiste Poquelin Molière și după „Jourdain cel scrântit” de Mihail Bulgakov.

Domnul Jurdan, spirit emfatic și naiv, este un om extrem de bogat, dar căruia îi lipsește ceva: eleganța unei persoane din înalta societate. Așa că pentru a face parte din high-class, se împopoțonează după tendințele vremii, îți decorează extravagant casa, își face prieteni „sus puși” și angajează o armată de profesori pentru a învăța manierele unei persoane cu rang. Însă, din toată această ecuație rezultatul nu poate fi altul decât unul de-a dreptul ilar. Ridicol peste măsură, domnul Jurdan ajunge de la (pretenția de) nobil, „bufonul curții”…

Domnul Jurdan la FITO 2016

Concert: Marius Dobra Band

Seara de 15 octombrie 2016 va fi una autentică de blues, cu tonuri de chitară specifice bluesului și rockului. De ce zicem asta? Deoarece va concerta Marius Dobra Band!

„Let’s talk about Blues & Rock cu Marius Dobra Band Austria – Marius (guitar & voce), Pepe (bass), Kovacsics George (drums)” – sursă text AICI.

Pentru informații și / sau rezerevări sunați la numărul de telefon 0740 527 955. Biletele se pot achiziționa din Moszkva (strada Moscovei, numărul 8). Prețul unui bilet este de 10 lei. Eveniment organizat de LB Shows.

Marius Dobra Band

Comedie: Ca la noi la nimenea

Sâmbătă,15 octombrie, începând cu ora 20:00, în Urban Place va avea loc spectacolul Ca la noi la nimenea. Un stand-up comedy realizat după cupletele lui Constantin Tănase, cu Sebastian Lupu și Tomi Margittai.

„Susținut muzical de Tomi Margittai, Sebastian Lupu reușește performanța de a intra în personaj destul de repede: își reglează debitul verbal, își controlează mai bine expresiile faciale, intră în joc cu publicul, căruia îi intuiește dinamica, accentuând apoi acele părți din partitură care să aibă mai mare efect. Rolul îi vine mănușă, iar el o știe și se folosește abil de unul dintre atuurile sale: vocea inconfundabilă…

Comedie: Ca la noi la nimenea

Vă dorim o săptămână deosebită!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea