Ce poți face în săptămâna 27 iunie – 3 iulie în Oradea?

de |

Ce evenimente se petrec în săptămâna aceasta în Oradea?

GhidLocal Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente ce vor avea loc în săptămâna 27 iunie – 3 iulie 2016.

De două ori Impro Patzan!

După mica vacanță luată de Patzani, urmează vacanța mare! Alin Stanciu, Eugen Neag, Andrei Stan și Ioana Cheregi revin în forță cu două spectacole de improvizație marca Impro Patzan Show.

În data de 27 iunie, respectiv în data de 28 iunie, începând cu ora 20:00 (în ambele zile) sunteți așteptați la Kosher pentru a încheia finalul lunii iunie într-o notă cât se poate de pozitivă, alături de Impro Patzan Show.

Impro_Patzan_Show_27_iunie_și_28_iunie_Oradea

Invitație la un eveniment ZEN

În data de 28 iunie 2016, Maestrul Zen Shodo Harada Roshi va aborda subiecte precum: demonstrație de caligrafie, prezentare despre Zen și meditație comună

„Maestrul Taigen Shodo Harada Roshi – numele lui înseamnă Maestrul Legei Mărețe spre Adevărata Cale – la vârsta de 22 ani a devenit călugăr Zen, și după douăzeci de ani de instruire călugărească a primit gradul de maestru și de transfer de la Taishitsu Mumon Roshi. De atunci, el este starețul și maestrul Zen al mănăstirii Sogenji din Okayama. În multe țări ale lumii discipolii lui au înfiinţat așa numite grupuri Onedropzendo, începând de la Rusia, Mexic, India, Polonia și alte țări europene, până la Statele Unite ale Americii. Retragerile lui, mai ales în America, sunt frecventate inclusiv și de către maeștrii instruiți, cerându-i îndrumare.

Invitație la un eveniment Zen Posticum Oradea

De două ori Impro Patzan II

După mica vacanță luată de Patzani, urmează vacanța mare! Alin Stanciu, Eugen Neag, Andrei Stan și Ioana Cheregi revin în forță cu două spectacole de improvizație marca Impro Patzan Show.

În data de 27 iunie, respectiv în data de 28 iunie, începând cu ora 20:00 (în ambele zile) sunteți așteptați la Kosher pentru a încheia finalul lunii iunie într-o notă cât se poate de pozitivă, alături de Impro Patzan Show.

Impro_Patzan_Show_27_iunie_și_28_iunie_Oradea

Birdman (2014) – proiecție și taifas

Marți, 28 iunie 2016, Moszkva Cafe va găzdui o nouă proiecție de film: Birdman (2014).

„Alejandro G. Iñárritu se află într-un club extrem de select, fiind al treilea regizor de până acum care și-a adjudecat Oscarul pentru regie în doi ani consecutivi, pentru „Birdman” (2014), respectiv „The Revenant” (2015). Ambele pelicule au fost turnate în colaborare cu unul dintre cei mai inovativi directori de imagine contemporani, Emmanuel Lubezki, care mai semnează cinematografia unor filme relevante din acest punct de vedere, cum ar fi „Children of Men” sau „Gravity”…

Birdman 2014 Moszkva Cafe Oradea

Zilele Cetății Oradea

„Regi, regine, domnițe, cavaleri, luptători medievali, toți prind viață anual la Serbările Cetății Oradea.

Participanții la eveniment au parte de o introducere în istoria cetății prin activitățile și spectacolele organizate special pentru acest festival. Tabere medievale, lupte, ateliere meșteșugărești, expoziții, vernisaje, piese de teatru, aruncători de flăcări, concerte, toate vă așteaptă la Zilele Cetății Oradea.

Zilele Cetății Oradea 2016

Ce este defapt yoga?

Incubator107 Oradea organizează, în colaborare cu Hare Krisna Oradea, o serie de trei ateliere ce au ca centru tematica: YOGA.

Ce este defapt yoga? Care sunt tipurile de yoga? De ce este specială filosofia orientală? Veți avea ocazia să vă răspundeți la aceste întrebări, și probabil și la altele, odată ce veți participa la workshop-urile celor de la Hare Krisna Oradea.

Ce este defapt yoga? cu Hare Krisna Oradea

Student Deisgn Expo 

oi, 30 iunie 2016, va avea loc expoziția intitulată Student Design Expo.

Din data de 30 iunie, începând cu ora 18:00, până în data de 14 iulie 2016, orădenii vor putea vizita Student Design Expo, demers organizat de Muzeul Cetății și Orașului Oradea și deUniversitatea din Oradea. Coordonatorii proiectului sunt: conf. univ. dr. Gheorghe Radu Emil Mărieș și asist. univ. Sorin Ovidiu Brad.

 Student Design Expo Oradea 2016

Expoziție: Atelier Deschis

Studenții Facultății de Arte Oradea, specializarea pictură, anul 1, îndrumați de coordonatorul de an Lect. Univ. Dr. Constantin Costea, au onoarea de a vă invita joi, 30 iunie 2016, ora 18:00, la Expoziția de Artă Atelier Deschis. Evenimentul este găzduit de Cetatea din Oradea – sursă textAICI.

În cadrul Atelierului Deschis, vor expune: Raluca Balaş (Ţifrea), Alexandra Balog, Lavinia Bodea, Alessandra Giovenzana, Lucian Haiaş, Andrei Mezei, Denisa Sur, Coloman Szabo.

Expoziție de Artă Atelier Deschis Cetatea Oradea 2016

Concert de orgă cu Philip Crozier

Joi, 30 iunie 2016, va avea loc concertul de orgă susținut de artistul Philip Crozier.

Întreg evenimentul se va desfășura în incinta Catedralei romano-catolice „Înălțarea Feciorei Maria”. Pentru Philip Crozier va fi prima experiență avută în România. Artistul se va exprima prin muzică și în partea aceasta a lumii. De asemenea, va colinda și în Cluj-Napoca (2 iulie), Sibiu (5 iulie) și Brașov (10 iulie).

Concert de orgă cu Philip Crozier, Oradea, 2016

Vrăjitoarele din Salem

Dragi orădeni, în curând se va juca piesa de teatru Vrăjitoarele din Salem, regia Diana Păcurar, pe scena mare a Teatrului de Stat „Regina Maria”.

Din distribuția Vrăjitoarele din Salem fac parte:

John Proctor – Ștefan Mohor…

Vrăjitoarele din Salem - Teatrul Regina Maria Oradea

Bear Island – proiecție și KineDok

Bear Island (2014), regizat de Inge Wegge, este următoarea proiecție de film de la Moszkva Cafe.

Pentru 82 de minute, cei prezenți vor putea urmări povestea a trei frați care au visul de a ajunge pe Bear Island.

Bear Island - proiecție de film în Moszkva Cafe din Oradea