Un nou corp de clădire pentru Serviciul de Urgență Județean

de |

În data de 28 martie 2017, primarul Ilie Bolojan alături de managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Gheorghe Carp, au anunțat proiectul care vizează extinderea Spitalului Județean pe partea de medicină de urgență, dar și pe partea de servicii spitalicești.

Astfel, în cadrul conferinței de presă, s-au prezentat obiectivele acestui nou proiect. Spitalul Clinic Județean de Urgență va beneficia de un nou corp de clădire care va adăposti primul laborator robotizat din România.

„După discuțiile avute cu specialiștii care lucrează în medicina de urgență și având în vedere că avem nevoie de spații hoteliere mai bune în spitalul nostru, am hotărât ca în partea superioară să mai facem încă un etaj şi jumătate, ca să putem să mutăm anumite servicii, cum ar fi: farmacia, sterilizarea și laboratorul, în această nouă clădire. Având în vedere că nici Facultatea de Medicină și nici spitalele nu beneficiază în acest moment de un amfiteatru, am hotărât ca în noua clădire să amenajăm un amfiteatru de 175 de locuri, cu vestiare pentru studenți și secundarii care lucrează în spital” – Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Fondurile pentru realizarea acestui proiect vor veni din partea Băncii Mondiale, 1,5 milioane de euro – bani destinați extinderii Unității de Primire Urgențe, respectiv fonduri venite din partea municipalității.

Construcția va cuprinde:

  • demisol (cuprinde extindere și modernizare UPU) – 1763 mp;
  • parter (care va fi ocupat de laborator, farmacie și sterilizare) – 1684 mp;
  • etajul I (unde va fi amenajat amfiteatrul, vestiarele și birouri UPU) – 1123 mp.
Vezi mai multe informații pe site-ul oradea.ro