O companie orădeană implicată în restaurarea Casei Memoriale „Iuliu Maniu”

de |

Să încălzești un muzeu sau orice edificiu cultural reprezintă o reală provocare. Încăperile mari, cu tavan înalt adună căldura în partea de sus a camerei, creând dificultăți în menținerea unei ambianțe plăcute fără a deteriora exponatele, pereții ori picturile. Compania orădeană Thermal Technology utilizează rezistențe din fibre de carbon, care sunt emițătoare de căldură prin intermediul undelor infraroșii. Acestea nu încălzesc aerul, ci numai corpurile solide, acestea, la rândul lor, transferând căldura în ambianță, oferind condiții optime de confort pentru ocupanți. De altfel, Thermal Technology este o companie inovatoare în domeniul sistemelor de încălzire, singura cu competențe notabile și vastă experiență în aplicațiile Fibrei de Carbon ca element încălzitor.

Provocarea „Casa Memorială «Iuliu Maniu» din Bădăcin”, Sălaj

Proiectul „Reabilitarea Casei Memoriale «Iuliu Maniu» de la Bădăcin” a fost premiat de Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice, cu premiul pentru asigurarea permanenței memoriei unei mari personalități a României moderne, realizată cu fonduri private și din donații, cu efortul considerabil al Preotului Paroh Cristian Borz, iar Thermal Technology a contribuit la această reușită prin ineditul instalației de încălzire: pentru a se potrivi perfect ambientului, radiatoarele au fost colantate cu mesajele și citatele familiei Maniu.

Un proiect de suflet

Iuliu Maniu este un exemplu de patriotism și jertfă pentru țară, fiind unul din miile de intelectuali care și-au găsit sfârșitul în închisorile comuniste. A fost unul dintre principalii oameni politici ai României moderne, membru de seamă al elitei ardelene care a susținut idealul Marii Uniri, Președinte al Partidului Național Român și al Partidului Național-Țărănesc, dar și Prim-ministru al României. Astfel, restaurarea casei în care această mare personalitate istorică a văzut lumina zilei a reprezentat un act de recunoștință, semnificațiile acestui eveniment depășind cadrul local prin rezonanța națională a lui Iuliu Maniu. Readucerea sa în atenția noastră, a înaintașilor, reprezintă un act de reabilitare a memoriei martirilor care au căzut victime ororilor din închisorile comuniste, dar și o dovadă că moștenirea culturală trebuie dată mai departe urmașilor noștri. Prin angajarea în acest proiect, Thermal Technology consideră că, pentru generațiile viitoare, avem cu toții obligația să ne implicăm pentru ca acest lăcaș important al României să fie dat circuitului istoric și al memoriei poporului român, Iuliu Maniu fiind considerat cel mai important om politic român al secolului XX.

 

Informații de contact:
Thermal Technology powered by Carbon Fiber Heating
Telefon: 0040 359 800 893
Email: [email protected]
Website: thermaltechnology.ro