Spărgătorul de nuci în haine festive la Oradea

de |

10 Decembrie. Crăciunul pândește deja de după colț, iar Oradea îl așteaptă în haine festive, cu evenimente savuroase și multă lumină… precum a fost și cu ocazia venirii Spărgătorului de nuci.

În această perioadă a anului, poveștile par a fi ca la ele acasă, prin urmare suntem cu atât mai bucuroși că scena Teatrului Regina Maria a găzduit două reprezentații ale baletului Spărgătorul de nuci, de Piotr Ilici Ceaikovski. Pe parcursul serii, publicul s-a delectat cu prestațiile soliștilor și a ansamblului de balet al Operei Naționale Române din Cluj Napoca. Să nu uităm însă că vorbim despre o poveste magică în care copilăria se transformă în dans, în grație, poate chiar în zbor, așadar nu e de mirare că printre spectatori s-au strecurat și cei mai sinceri iubitori ai  Ajunului de Crăciun: prichindeii.

Cred că e important să păstrăm aproape de suflet această curiozitate și încântare în privința diferitelor forme de artă, iar baletul care a prins viață în acest sfârșit de săptămână ne-a reamintit ce înseamnă forța de expresie a mișcării.

Sper ca orașul nostru să aplaude cât mai multe astfel de evenimente speciale. Cultura trăiește cu noi, în noi, printre noi și…într-o piruetă!

Spărgătorul de nuci la Oradea