Ristretto – cafeneaua pe care Oradea şi-a dorit-o

de |

Ristretto – cafeneaua pe care Oradea şi-a dorit-o

A fost odată că niciodată un orășel care voia mai mult de la viața lui de zi cu zi. Voia să crească mare, și își mai dorea ceva: să vină turiștii să îl viziteze cum auzise că se întâmplă peste graniță. Atât de tare și-a dorit orășelul să crească, încât și-a pus toată puterea în a se dezvolta. După ani, care nu au trecut ușor, orășelului i s-a îndeplinit dorința. S-a făcut un oraș frumos, și peste tot în țară i se auzea numele: Oradea. Și, deodată, au început să vină turiști de peste tot, din țară și de peste mari și țări, să îl viziteze.

Legenda spune …

Dar turiștii aceștia căutau ceva, dimineața înainte să pornească în vizitarea orașului, sau când voiau să se odihnească. Căutau un loc unde să poată bea o cafea bună, bună, din boabe special aduse pentru licoare care îți dă energie.

Așa că orașul nostru din poveste, și-a mai pus o dorinţă: să aibă o cafenea unde toți vizitatorii lui, dar și locuitorii, să se poată delecta cu o cafea care să fie special preparată și pregătită pentru gusturile tuturor. Să aibă o varietate de arome: dulci, mai amărui, mai acrișoare, mai pe scurt, să fie câte ceva pe gustul tuturor. Legendă spune că i s-a îndeplinit dorința orașului, și așa a apărut Ristretto.

Ei, și să vezi! Când îi treci pragul cafenelei Ristretto, te îmbie deja mireasma de cafea adevărată. Locuitorii merg cu drag să își savureze băutura preferată acolo, pentru că au și parte de o varietate de bunătățuri, dar și oamenii de acolo îi întâmpină întotdeauna cu un zâmbet cald și o vorbă bună.

Dacă ești turist, nu ai cum să ratezi o vizită la Ristretto! Au cafele bune, și cocktail-uri și gustări… Dar cel mai important, au oameni talentați. Barista cafenelei a câștigat locul al treilea la Coffee in Good Spirits Championship, cu o creație proprie care merită încercată: Black Pearl. Un deliciu care conține cafea, alcool și se servește rece.

Iar dacă nu ești încă pe deplin convins/ă, îți mai spun o scurtă întâmplare. Cafeneaua  a avut odată parte de niște musafiri de peste mari, din Anglia. Oaspeții aceștia au spus că au băut cel mai bun Irish Coffee, aici la Ristretto, mai bun decât la ei acasă!

Ristretto Caffé – Unirii
Piața Unirii nr.5, Oradea
Program: L-J 8:00 – 23:00, V 8:00 – 00:00, S 9:00 – 00:00, D 10:00 – 23:00