R et R, din dragoste pentru cărți, cafea și oameni

de |

R et R, din dragoste pentru cărți, cafea și oameni

R et R este un concept store unic în Oradea, fiind deopotrivă librărie, cafenea și magazin de cadouri speciale: delicatese, produse unicat, handmade și premium. Armonios prin design și atmosferă, vibrant și deosebit prin evenimentele găzduite. Iar din 14 Februarie veți putea să le faceți o vizită în noul spațiu, de pe strada Vasile Alecsandri, numărul 8.

Mulți factori au contribuit la decizia de a muta librăria & cafeneaua R et R pe strada Vasile Alecsandri. Din păcate, echipa R et R a fost nevoită să renunțe la cafeneaua din Cetate, din diferite motive. Prin urmare au reînnoit întregul concept cunoscut de orădeni ca R&R, și au combinat cele două locații, cea de pe strada Republicii și cea din Cetate, într-un spațiu inovativ.

Toată echipa a depus eforturi în renovarea acestui concept store, de la proprietari, PR, sau librari. Atmosfera de familie din cadrul echipei a făcut mutarea mai ușoară.

Închiderea spațiului din Cetate a întristat atât clienții R et R, cât și pe toți cei implicați în acest proiect cultural.

Ce spune echipa R et R despre aceste schimbări?

„La R et R Cetate am învățat că oamenii apreciază mult simplitatea, tânjesc după cafenele liniștite unde se pot regăsi, pot discuta cu cei dragi sau cu partenerii într-o atmosferă plăcută. Am înțeles și ni s-a confirmat că e nevoie ca Oradea să aibă cel puțin o cafenea pro lectură și cultură. Un loc unde poți răsfoi cărți sau poți veni cu cărți de acasă, poți studia, munci, conversa, visa cu ochii deschiși.
Totodată, am învățat că afacerile sunt afaceri și la finalul zilei vorbesc cifrele și chiar dacă cultura e un domeniu uneori greu de gestionat în România. Datoria unui business este de a găsi o modalitate prin care să devină sustenabilă, să fie pe profit, să acopere salarii, să lase loc de investiții, să rămână pe picioare.

R et R Cetate a fost mai degrabă un proiect cultural de suflet într-o locație de care ne-am atașat și abia apoi o afacere. Dar e nevoie să fim pragmatici și să recunoaștem că nu avem cum să menținem un loc care produce mult mai puțin decât necesită întreținerea lui.
Înțelegând aceste chestiuni, deschidem R et R Alecsandri cu dorința de a construi o afacere apreciată și profitabilă. Pentru că dacă aceste două elemente nu există, sacrificiile sunt de prisos, nu ne vom putea continua misiunea privind dinamizarea vieții culturale din Oradea. Și Oradea merită mai mult, mult mai mult.

În continuare, avem încredere că, împreună, putem dinamiza viața culturală a orașului!
Așteptăm să ne revedem din 14 februarie, pe Str. Vasile Alecsandri nr. 8! Până atunci în schimb, mai avem multe de făcut. Să ne țineți pumnii!”

Un nou început

Totuși, schimbarea aduce și bine. Un nou început, cu forțe proaspete și viziuni mai clare asupra conceptului R et R. În noul spațiu de pe Vasile Alecsandri veți găsi cafeaua preferată, cărți, delicatese și produse cadou.
Cu ocazia noului început, și Editura Ratio et Revelatio se reînnoiește. Editura obținut locul în anul 2014, la Gala Bun de Tipar, secțiunea cea mai bună nouă editură. Anul acesta, editura își propune să revină în forță, cu lansarea unor noi volume și cu o strategie editorială bine pusă la punct.

Cu multă dragoste în suflet, echipa R et R vă așteaptă din data de 14 Februarie, să le faceți o vizită în concept store-ul de pe strada Vasile Alecsandri, nr 8. Dacă vă doriți un oraș care să promoveze cultura și locurile unde aceasta se desfășoară, puteți susține cu încredere inițiativa R et R.

Mai multe detalii:
Concept Store Facebook: facebook.com/RetROradea/

Editură: .facebook.com/ratioetrevelatio/
Site: ratioetrevelatio.com/