Oradea va avea un parc științific și tehnologic

de |

Oradea va avea un parc științific și tehnologic.

Se anunță o investiție importantă în Oradea. Aceasta va consta în amenajarea unui parc științific și tehnologic, care va fi amplasat în apropiere de Universitatea din Oradea, pe o suprafață de aproximativ 6.000 mp. Costul acestui parc este estimat la 6 milioane de Euro, bani care vor fi obținuți din fonduri europene.

Consiliul județean va avea proiectul pe ordinea de zi, pentru un viitor studiu de fezabilitate. De asemenea vor fi organizate întâlniri cu companiile mari din Oradea pentru a se efectua un inventar în ce privește necesarul echipamentelor și a materialelor de cercetare.

Construcția va cuprinde e spații de birouri de clasa A, un centru de conferințe , Bihor MedTech Conference Center, , precum și un centru de prototipare, FabLab, un centru de date și o platformă cloud integrată. Se preconizează că acest parc va crea 500 de locuri de muncă, iar finalizarea construcției se va face în 2 ani după obținerea fondurilor.

În cadrul parcului științific și tehnologic se vor putea desfășura „activităţi de învăţământ, de cercetare, de transfer tehnologic (TT) al rezultatelor cercetării şi valorificarea acestora prin activităţi economice”. (sursa aici)