Importanța poziției de Customer Support Representative

de |

Customer Supprot Representatives au o importanță deosebită în crearea loialității față de brand și a interacțiunii dintre acesta și client. Ei sunt liantul între client și companie și primul punct de contact în interacțiunea dintre cele două entități. Canalele de comunicare folosite sunt diverse, clienții putând lua legătura cu compania prin intermediul telefonului, chat, email sau social media.

Persoanele care lucrează în acest domeniu, nu sunt simpli operatori într-un call-center, ci dețin un set de abilități specifice: sunt orientați către tehnologie, stabilesc legătura cu clienții și rezolvă probleme. Pentru a reuși în stabilirea legăturii între client și companie, principalele calități pe care operatorul le deține sunt empatia și abililitatea de a asculta activ. Cunoașterea produsului sau a serviciului este de asemenea foarte importantă pentru a-l putea ajuta pe client.

În SYKES Oradea, angajații oferă suport tehnic prin intermediul telefonului și email clienților unei companii cu notorietate pe piața produselor electronice. Principalul criteriu de angajare în companie, nu este reprezentat de cunoștințele tehnice sau experiență în domeniu. SYKES Oradea caută persoane care sunt capabile să interacționeze eficient și armonios cu alte persoane, atât cu clienți, cât și cu colegii de echipă și care să cunoască limba Engleză la un nivel avansat (nivel minim B1). Cunoștințele tehnice sunt dobândite pe parcurs. În primele două săptămâni, angajații noi beneficiază de training tehnic remunerat, perioadă de acomodare în interacțiunea cu clienții și ajutorul echipei.

Poți vedea mai multe detalii aici.

Despre SYKES România și SYKES Global

SYKES și-a început activitatea în România în 2010 în Cluj-Napoca, extinzându-se mai apoi în Sibiu, Oradea și Brașov. Alături de centrele din cele patru orașe, există și o comunitate considerabilă de angajați care lucrează de acasă.

Clienții companiei pe teritoriul României, provin în procent de 60%-70% din sectorul tehnologic și a produselor electornice. În plus, expertiza companiei se întinde și pe sectorul telecomunicațiilor, portalurilor de internet și a celor de călătorie.

Principalele limbi straine acoperite de SYKES România sunt italiană, spaniolă, germană, franceză, portugheză, maghiară, greacă și limbi adriantice.

SYKES Global

Compania SYKES a fost înființată în anul 1977 în Charlotte, Carolina de Nord de către John Sykes. A început cu 3 anagajați, iar în momentul de față, în cadrul companiei, lucrează peste 55.000 de oameni din 70 de locații din toate colțurile lumii.

Cultura SYKES s-a construit în jurul ideii de comunitate și familie, concentrându-se pe îmbunătățirea mediului de lucru, a tehnologiilor utilizate și a modului de lucru.

În prezent, CEO-ul companiei Chuck Sykes continuă să dezvolte o cultură organizațională în care pilonul principal este grija pentru cei din jur.

Puteți urmări SYKES România si pe Facebook sau Instagram.