O nouă premieră excepțională la Teatrul Regina Maria

de |

O nouă premieră excepțională la Teatrul Regina Maria.

Două evenimente frumoase vor avea loc duminică, 24 septembrie. Deschiderea oficială a celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Oradea și o premieră: spectacolul „Regele Cerb”, după Carlo Gozzi, regia artistică Alexandru Colpacci.

Piesa îl are ca personaj principal pe regele Deramo, care își caută soție, după ce primul ministru l-a convins că este necesar să lase un moștenitor la tron. Regele organizează o serie de întrevederi cu domnițe din întreg ținutul, dar nu ține seama de statutul lor social. Cu ajutorul unor trucuri magice, reușește să-și găsească aleasa. Însă, acesta nu este un final fericit, ci chiar începutul unor serii de încurcături din ce în mai bizare.

Citește întregul comunicat de presă apăsând aici.

Renumitul regizor Alexandru Colpacci se întoarce la Oradea după 7 ani, cu acest spectacol care spune el „este o comedie, dar cu accente de realitate”.  Alexandru Colpacci a montat la Oradea 20 de spectacole, dintre care cel mai recent „La grande magia”, de Eduardo de Filippo în anul 2010. Regizorul se declară foarte atașat de Teatrul Regina Maria, și spune că s-a întors cu plăcere aici pentru a lucra cu actorii acestui teatru.  La baza spectacolului este piesa scrisă de Carlo Gozzi, cu o scenografie adaptată de către Vioara Bara.

Sunteți așteptați cu drag la premieră, dar și pe durata întregului festival. O altă piesă recomandată este „Cabinierul”, jucată de către Teatrul de Nord, Satu Mare. Piesa este scrisă de de Ronald Harwood, în regia lui Ovidiu Caița, și scenografia Alexandru Radu. Un spectacol plin de emoții și viață. Un text despre „frici organice și esențiale ale fiecăruia dintre noi”.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului, deschisă de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi începând cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.