de |

Negură Bunget: „20 de ani de activitate, zeci de turnee în țară și în străinătate, peste 1000 de concerte, zeci de participări la festivaluri importante din lume”.

Ieri, 5 octombrie 2016, am avut plăcerea de a fi prezenți și noi la concertul Negură Bunget, în Urban Place. Iar, după cum bine știm, evenimentul a avut două semnificații importante pentru trupă și pentru fanii acesteia: lansarea albumului „Zi” și  împlinirea frumoasei vârste de 20 de ani de când trupa, inițial numită Wiccan Rede, aduce o atmosferă care combină inspirația venită din natură, cu elemente de black metal și, bineînțeles, cu „ceața densă” în care este ascunsă istoria locală, obiceiurile și tradițiile românești.

„Albumul ZI reprezintă a doua parte a Trilogiei Transilvane, cel mai ambițios proiect al nostru de până acum. Albumul explorează obiceiurile, relațiile, tradițiile și locuitorii acelor locuri care pentru noi au o importanță deosebită și constituie o puternică sursă de inspirație. Cele șase piese ale albumului abordează tradiția locală văzută ca un sistem complex, în care orice detaliu are un rol și o semnificație bine definită, chiar dacă cel care le performează nu e conștient de toate dimensiunile acestora”, Negru (interviu oferit pentru Ghid Local Oradea – vezi interviul AICI).

Mai adaug un singur lucru: muzica și atmosfera din Urban Place, creată în seara de 5 octombrie, a fost una memorabilă pentru iubitorii acestui gen de muzică care, de altfel, așteaptă cu nerăbdare ca trupa să poposească din nou prin Oradea.

Negură Bunget înseamnă:
Gabriel Mafa / Negru – tobe / percuții / țambal / tulnic
Tibor Kati – voce / chitară / clape
Adrian Neagoe / Oq – chitară / voce / clape
Ovidiu Corodan – bas / voce
Petrică Ionuțescu – instrumente tradiționale

www.negurabunget.com
www.facebook.com/negurabunget

Bineînțeles, înainte ca îndrăgita trupă românească să se dezlănțuie, o alta a „încălzit” atmosfera. Este vorba despre Ossific – „o excelentă formație Post Black, cu care Negură Bunget a mai cântat deja în Canada în 2015. Ossific a lansat de asemenea un nou album, intitulat „…as roots burn”, chiar înainte de începutul turneului. Noul album explorează dificultățile prin care trecem în fața instabilității minții, trupului și spiritului, într-un timp al conexiunilor obscure” – sursă text AICI.

Ossific înseamnă:
Trauma – chitara / voce / samples
Shroud – bas / proiecții
Norrec – tobe
Silhouette – keyboards

http://ossific.bandcamp.com/
www.facebook.com/ossificband

Evenimentul a fost organizat de LB Shows. În curând, în data de 15 octombrie, va avea loc un alt concert deosebit: Marius Dobra Band. Vezi mai multe informații și interviul cu Marius Dobra AICI.

Fotografii realizate de Tudor Vâșcan