Interviul de marți alături de Marius Dobra

de |

După cum bine știm deja, în data de 15 octombrie va concerta Marius Dobra Band. Orădeanul se reîntoarce acasă cu scopul de a bucura inimile oamenilor așa cum știe el mai bine… adică prin intermediul muzicii.

Lăsăm cuvintele artistului să vorbească de la sine…

 • De unde această pasiune pentru muzică?

Este pur și simplu talantul dat de Dumnezeu. La 5 ani jucăriile mele preferate erau intrumentele muzicale!

Marius Dobra Band

 • Citisem într-un alt interviu oferit de tine faptul că Gary Moore a devenit, de-a lungul timpului, mentorul tău. Cum anume te-a influențat muzica acestuia și artistul în sine?

Gary Moore, hmm, da… Am auzit pe la începutul anilor ’80 o piesă de-a lui și m-a fascinat total. Ce? Simplu, stilul elegant, interpretarea dinamică a pieselor și pur și simplu am simțit că sunt pe aceiași lungime de undă.

 • De ce blues-rock?

Blues-rock… tânăr fiind, la 20 de ani cântam rock, dar acum mă simt atras de blues. Pur și simplu ceea ce cânt vine din suflet, nu am explicație, poate rocker-ul de la 20 de ani cu blues-man-ul de la 40+ construiesc o casă bună.

 • Ce anume te-a adus din nou pe scenă după perioada de „abstinență”?

Viața de businessman și-a pus amprenta iar după un colaps, cu urmări grave, muzica a fost terapie naturală! Iar, la ideea unui prieten, Valentin Reuman, terapia s-a transformat în Marius Dobra Band.

Marius Dobra Band

 • Dacă ar fi să ne povestești o întâmplare specială din cariera ta muzicală, care ar fi aceea?

Hmmm, la sfârșitul anilor `70 , la Teatrul de Stat Oradea, se ținea un spectacol cu ocazia zilei de 8 martie organizat de fostul regim. Eu tocmai câștigasem festivalul „Cântarea României” cu o „compoziție” – Mama. Ies pe scenă, sala plină, un reflector de mii de W mă orbea, la 12 – 13 ani emoțiile erau enorme. Încep piesa greșit, mă opresc și strig în microfon „AOLEU”. Toată sala izbunește în râs. Îmi iau inima în dinți și cânt piesa eroic, urmează Standing Ovation! Asta a fost o mare expriență!

 • Care este povestea din spatele piesei „Don’t take my quitar”?

Ohhhhh! Eram în studio și acordam chitara, încep să cânt pentru încălzire și în câteva minute am compus piesa! Motivația a venit în urma criticii din partea Familiei. Mă întrebau cu toții ce mă apucă pe mine la vârsta asta să reîncep cariera muzicală?!

 • Proiecte de viitor…

Proiectele mele de viitor?! Vom imprima un nou album, materialul este gata. De fapt, toba și basul le-am înregistrat deja. În rest, concerte, concerte…

 • Ce înseamnă pentru tine faptul că revii din nou pe scena orădeană?

Să cânți acasă este întotdeauna ceva deosebit. Deși stau de 27 de ani în Austria, inima mea tremură pentru România!

 • Alte pasiuni….

Din păcate am avut o scurtă perioadă, mașini de epocă, se vede în poza actuală… este un Ford Thunderbird dim ’66, mai am și altele. În prezent este doar muzica și chitarele vintage. Dețin câteva rarități: Fender,  Gibson, din ani ’60!

Marius Dobra Band

 • Ce i-ai spune unui tânăr care vrea să înceapă o carieră în domeniul muzicii?

Să ia în serios ceea ce face, să o facă cu pasiune și devotament și să nu uite de partea de business!

 • Și un mesaj de final pentru orădeni…

Le mulțumesc tuturor pentru suport! Jesus loves you !

Interviu luat de Diana Pașc

Marius Dobra Band

Ne vedem la concert în data de 15 octombrie, de la ora 20:00, în Moszkva Cafe!