Festivalul Internațional de Teatru Oradea la o nouă ediție

de |

Festivalul Internațional de Teatru Oradea la o nouă ediție.

Odată cu sosirea toamnei, viața culturală a orașului nostru prinde tot mai multă culoare. Unul dintre evenimentele importante este Festivalul Internațional de Teatru Oradea, care se află anul acesta la o nouă ediție, a V-a mai exact. Va avea loc între 24 septembrie și 1 octombrie, și se anunță a fi foarte bogat în spectacole.

Vor fi prezente trupe din București, Cluj-Napoca, Reșița, Pitești, Arad, Baia-Mare , Petroșani, Galați, Satu-Mare, Tulcea, Piatra Neamț, și bineînțeles Oradea. Cele două mari secțiuni a festivalului vor fi:  secţiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt, şi secţiunea Spectacole Invitate- Off Concurs. 

Vor fi 5 premii acordate în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, iar în această secțiune se vor juca 14 spectacole din țară. Cea de-a doua secțiune, Spectacole Invitate, va avea 13 piese invitate, spre delectarea publicului orădean.

Citește întregul comunicat de presă apăsând aici.

Evenimentele din cadrul FITO 2017 se vor desfăşura în şase spaţii diverse, unele mai convenționale precum cele de la Sala Mare a Teatrului şi Sala Arcadia, dar și altele în spații neconvenționale, precum: spectacolul publicul pe scenă la Casa de Cultură a Sindicatelor, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, Sala Studio Szigligeti şi scena mobilă amplasată în aer liber.

Pe lângă piesele de teatru, vor avea loc și o serie de evenimente conexe: trei lansări de carte şi un colocviu coordonat de criticul de teatru Mircea Morariu şi organizat în colaborare cu AICT TEATROLOGIE despre „Argumente în favoarea unui Festival de Teatru Scurt. Istoric, deveniri, dominante tematice şi estetice. Controverse‟.

Festivalul internațional de Teatru Oradea 2017 se va deschide pe 24 septembrie cu o premieră a Teatrului Regina Maria -„Regele cerb‟, de Carlo Gozzi, regia Alexandru Colpacci.

Biletele au fost deja puse în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, puteți apela numărul de telefon: 0259/440.742. 

Programul complet FITO 2017 aici.