DISCOVER: Din colțurile lumii în Oradea

de |

AIESEC Oradea vine cu vești foarte bune în ceea ce privește organizarea proiectului educațional în limba engleză, DISCOVER, care va avea loc vara aceasta.

DISCOVER este un proiect educaţional prin care studenții voluntari internaționali vor avea oportunitatea să vină în Oradea și să livreze sesiuni elevilor din clasele I-VIII, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Proiectul este gratuit și presupune recrutarea de studenți din afara țării care vor livra sesiuni interactive în limba engleză. Acestea abordează tematici diverse și multiculturale. De exemplu, se vor aborda teme precum: „Tradițiile din țara mea”, „Diferențe și similitudini culturale între România și țara mea”, „Dansuri tradiționale” şi multe altele.

Organizatorii proiectului DISCOVER au recrutat peste 350 de elevi din diverse școli și licee din Oradea, printre care se numără și Liceul Greco –Catolic „Iuliu Maniu” (unde se va afla și sediul sesiunilor), Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, Şcoala cu clasele I-VIII „Oltea-Doamna”, Școala Gimnazială „Nicolae-Bălcescu”, Școala Generala nr. 11, Școala Gimnaziala „Dacia”, Școala de Arte, Şcoala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” etc.

Începând cu data de 15.06.2016, studenții internaționali sosesc încet-încet în orașul nostru. Primul internaţional care a sosit în Oradea, Chanatta, a venit tocmai din Thailanda și a fost așteptată de către membrii și alumni AIESEC, împreună cu echipa DISCOVER, la Aeroportul din Oradea.

AIESEC este o organizație globală, non-politică și non-profit condusă de studenți și recent absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior. Membrii AIESEC sunt interesați în problematici globale, leadership și management.

AIESEC este cea mai mare organizație condusă de studenți din lume. Scopul nostru este de a aduce un impact pozitiv prin dezvoltare personală și prin experiențe globale. Viziunea noastră: Pacea și împlinirea potențialului uman.