Sinagoga Ortodoxă din Oradea – lucrările de reabilitare se apropie de final

de |

Sinagoga Ortodoxă din Oradea – lucrările de reabilitare se apropie de final

Lucrările de reabilitare la Sinagoga Ortodoxă ”Hinech Neorim” vor fi finalizate gata până în 5 octombrie 2018.

În cadrul ședinței conferinței de presă din data de 6 septembrie, 2018, primarul municipiului Oradea a declarat: „Sinagoga abandonată de pe str. Primăriei, care a fost construită în perioada interbelică, a fost preluată de Primăria Oradea în administrare. Momentan lucrările sunt în curs, urmând să fie finalizate în prima săptămână a lunii octombrie, fapt care ne va permite să organizăm Comemorarea Victimelor Holocausului în data de 9 octombrie. În a doua etapă a lucrărilor va fi amenajată partea de muzeu, aici urmând să funcționeze Muzeul Evreilor, muzeu care va reflecta aportul comunității evreiești la frumusețea orașului Oradea”
Lucrările de conservare și restaurare a Sinagogii Ortodoxe „Hinech Neorim” au constat în reparații la învelitoare, tencuieli interioare și exterioare, înlocuirea pardoselilor, realizarea la parterul imobilului a încălzirii în pardoseală.
În luna mai au început lucrările de reabilitare, fiind finalizate într-un procent de 80% momentan. Mai jos, puteți vizuliza galeria foto cu stadiul actual al lucrărilor.

 

 

Articol realizat de: Amalia Irimeș

Sursă: oradea.ro