de |

Conform celor spuse de Ministrul Educației, Pavel Năstase, începând cu data de 1 februarie 2017 studenții vor putea circula în mod gratuit cu trenul în țară, la clasa a II-a.

Pentru a ne bucura de această gratuitate, vă recomandăm dragi studenți, dar nu numai, să colindați meleagurile bihorene, ba chiar să mergeți dincolo de aceste pământuri, întocmai pentru a face cunoștință cu unele dintre cele mai frumoase minuni ale naturii din România.

Vă dăm doar un exemplu unde puteți ieși în natură care, cu siguranță, vă va reîncărca cu energie. Nu foarte departe, la doar 54 km, se află cunoscuta zonă Șuncuiuș, cea care găzduiește trasee montane frumoase, nu de o dificultate foarte mare dar deosebite prin peisajele mereu unice și cărările bătute la pas de atâția drumeți iubitori de natură. Bineînțeles că și Vadu Crișului, care se află chiar înainte de Șuncuiuș, la 47 de km de Oradea, face parte din aceeași zonă unică și deosebită din județ unde peșterile sunt adevărate sculpturi naturale, râurile și izvoarele oferă energia și bucuria de a merge mai departe, iar despre punctele de belvedere sau diferitele obiective marcate pe hărțile montane ce am mai putea menționa decât faptul că deși străbătute de atâtea ori, parcă mereu iau o altă formă, una unică.

Bineînțeles, trenurile care fac legătura cu frumoasele zone montane, cu localitățile gazdă ale bihorenilor, mereu primitori și calzi, sunt multe la număr. Din proprie experință vă spunem că merită cunoscute toate acestea de oricine iubește să călătorească, să vadă lucruri noi, să se bucure de ceea ce ne face norocoși că locuim în această zonă a țării, dar nu numai.

Dincolo de granița invizibilă care delimitează Bihorul de celelalte județe se află alte comori ale naturii. Chiar dacă iubești muntele, zonele de câmpie sau nemărginita mare, trenul te va duce acolo unde vei pofti. 🙂