de |

Joi, 10 noiembrie 2016, începând cu ora 20:00, Sorin Pârcălab și Viorel Dragu vin la Oradea pentru a ne oferi o seară pusă sub semnul amuzamentului, în Queen’s Pub.

Dar, până atunci, vă propunem să parcurgeți unul dintre cele două interviuri menite să ne aducă mai aproape de cei doi comedianți. Așadar, Sorin Pârcălab…

Sorin Pârcălab, stand up comedy

  • Născut la Marghita, student la Timișoara, comediant dinaintea anilor 2003 și la Deko Cafe din 2011, în București, colaborator cu alți oameni din lumea comediei… un parcurs interesant care a lăsat în urmă hohote de râs, aplauze furtunoase și poante de neuitat. Am găsit o informație despre tine cum că acest talent, cel de a fi amuzant, s-ar fi transmis din bunic în tată și din tată-n fiu. Așa este? Care au fost „lecțiile” date de cei doi bărbați ai familiei în acest sens?

Da. Bunicul a fost un personaj destul de comic. Nu au fost lecții despre asta. Am văzut la ei cum funcționează o glumă și se pare că mi-a ieșit și mie.

  • Citisem că în clasa a IX-a ai fost pentru prima dată în fața publicului, jucând într-o scenetă cu personaje de telenovele. Ai vreo amintire memorabilă din cele 15 minute petrecute în fața oamenilor?

Îmi aduc aminte că eram Marimar. Am intrat în locul unui băiat care și-a rupt mâna parcă. Mi-a plăcut mult senzația. N-am avut un text scris așa că am fost spontan. Apoi am mai făcut, în nota comediei din acele vremuri, niște scenete cu țigani, inspirați fiind de Vacanța Mare.

  • După absolvirea Facultății de Electronică și Telecomunicații ai luat-o mai în serios pe drumul comediei, conform celor menționate de tine într-un interviu oferit pentru adevărul.ro, făcând astfel parte din proiectul Brigada doi pe trei, alături de Flavius și uneori alături de fratele său. Ce a însemnat tot acest proiect pentru cariera ta de comediant?

Atunci am trecut pragul de la pasiune la profesionalism. Și nu mă refer la calitatea glumelor, cât la asumarea faptului că vrem să trăim din asta. Au fost niște ani frumoși, cum par toți anii care au trecut.

  • Dintre comedianții din țară și din afara țării care au fost cei care te-au impresionat sau te-au inspirat și de ce?

Mi-a plăcut foarte mult Greg Giraldo. În rest, cred că de la toți oamenii învățăm câte ceva, fie comediant sau nu.

  • Participând la câteva show-uri și vizionând câteva videouri de stand-up comedy pe internet, atât de-ale tale, cât și de-ale altor comdianți, am observat faptul că există anumite teme comune pe baza cărora se construiesc poantele și care, se pare, că sunt un izvor nesecat de inspirație și amuzament. Pentru momentul actual din România care subiect îl găsești a fi cel mai des întâlnit în lumea comediei și de ce crezi că e astfel?

Subiectele sunt limitate pentru că și lumea este finită. Experiențele prin care trecem, majoritatea, sunt limitate, însă percepția asupra lor este diferită. N-aș vrea să numesc un subiect des întâlnit.

  • Cunoaștem bine faptul că de la hazliu se poate cădea ușor în penibil, exagerat. Care este „secretul” care stă la baza unei poante „echilibrate”?

Nu cred că există un secret, cum nu cred că, cuvântul hazliu poate descrie stand-up comedy.

  • De ce crezi că o persoană care, de exemplu, zice un banc va stârni hohote de râs, iar o alta care zice aceeași glumă, aceluiași grup, nu va reuși să facă grupul să râdă?

Vorbim despre „de ce nu râd oamenii la același banc de două ori?” Pentru că nu te mai surprinde, pentru că-l știi. Al doilea trebuie să țină minte bancul câțiva ani, în speranța că l-au uitat toți va avea succes cu el.

  • Publicul românesc este receptiv și deschis când vine vorba de stand-up comedy?

Cred că în ultimii ani a devenit mai receptiv. Da, cred că suntem într-o zonă bună.

  • Colaborezi de mai mult timp cu Vio și ai colaborat și cu alți comedianți, după cum menționasem mai sus. În momentul în care urcați mai mulți pe scenă pentru același show, cum vă organizați pentru ca toți să vă puteți prezenta poantele, dar în același timp să existe și o cooperare vizibilă, să vă comportați ca și un grup?

Da. Am colaborat cam cu toți. Ca să ne prezentăm „poantele” nu există o formulă de urcat. Există o înțelegere în funcție de cum ne simțim.

  • Spune-ne mai multe despre proiectele tale din prezent dedicate stand-up comedy-ului.

Nu am alte proiecte în afară de a încerca să scriu glume.

  • Pe lângă activitatea de comediant, ce alte pasiuni mai ai?

Mă mai joc cu electronica puțin.

  • Iar, pentru încheiere… Dacă ar veni o persoană la tine acum și ți-ar cere să o instruiești în arta comediei, care ar fi prima lecție dată?

În primul rând, aș zice că nu sunt în măsură să dau lecții. Dar, dacă aș contiuna în paradigma ta, i-aș spune să scrie toate ideile pe care le are și apoi sa le încerce în fața unui public. Și, în principiu, să le facă cum simte el.

Interviu luat de Diana Pașc

sorin_parcalab_3

Cu Sorin Pârcălab ne vom vedea în curând! Alături de el va fi și Viorel Dragu, despre care puteți afla mai multe apăsând AICIPână atunci, vă urăm toate cele bune!

stant-up_comedy_cu_sorin_si_vio

*Evenimentul „Stand-up comedy cu Sorin și Vio” nu este recomandat persoanelor sub 18 ani. Biletele s-au pus în vânzare la bar, în Queen’s Pub (strada Primăriei, numărul 23). Prețul unui bilet este de 25 de lei. Pentru rezervări și/sau informații, sunați la unul dintre numerele de telefon: 0259 434 434 sau 0730 434 434. Eveniment organizat de LB Shows.