de |

Joi, 10 noiembrie 2016, începând cu ora 20:00, Sorin Pârcălab și Viorel Dragu vin la Oradea pentru a ne oferi o seară pusă sub semnul amuzamentului, în Queen’s Pub.

Dar, până atunci, vă propunem să parcurgeți unul dintre cele două interviuri menite să ne aducă mai aproape de cei doi comedianți. Așadar, Viorel Dragu…

viorel_dragu

 • Ai trecut de la a scrie materiale, de la a te prezenta pe scenă cu „temele făcute”, cum s-ar zice, la a improviza pornind de la o glumă, conform celor relatate de tine într-un interviu dat pentru 220.ro. De ce crezi că „temele făcute acasă” nu ies la fel de bine precum ies show-urile în care construiești pe baza unei glume, cel puțin în cazul tău?

Nu-mi aduc aminte de acel interviu dar dacă am spus asta am făcut-o ca să par interesant. În continuare îmi scriu acasă glumele și improvizez destul de puțin. Mi-ar plăcea s-o fac mai mult dar momentan nu prea sunt în stare.

 • Care este limita în care te încadrezi atunci când alegi să faci glume care că îți plac ție și glume care ar prinde mai bine la public, în general?

Când fac o glumă nu o gândesc în termen de ce-mi place mie și ce-i place publicului. Încerc să fiu sincer în ceea ce zic și sper să-i placă și publicului. Dacă nu-i place, n-o mai zic și fac alta.

 • În noiembrie 2004 ai intrat oficial în această lume numită stand-up comedy. După toți acești ani, la ce fel de poante ai observat că se râde cel mai bine?

Se râde cel mai bine la poate scrise și construite bine… începând de la covrigi, neoane până la religie, moarte etc.

 • Dintre comedianții din țară și din afara țării care au fost cei care te-au impresionat sau te-au inspirat și de ce?

Din afară m-au inspirat Eddie Izzard, Bill Burr, Patrice O’neal, Louis C.K. Iar din țară nu dau nume ca să nu omit pe cineva și să se supere. Suntem un grup mic. M-au inspirat pentru că nu s-au mulțumit cu glume la prima mână și au evoluat.

 • Cunoaștem bine faptul că de la hazliu se poate cădea ușor în penibil, exagerat. Care este „secretul” care stă la baza unei poante „echilibrate”?

Nu există poantă echilibrată. De multe ori trebuie să treci prin penibil și exagerat ca să ajungi la o poantă echilibrată. Nu există o rețetă de scris glume.

 • De ce crezi că o persoană care, de exemplu, zice un banc va stârni hohote de râs, iar o alta care zice aceeași glumă, aceluiași grup, nu va reuși să facă grupul să râdă?

Cel care a stârnit hohote de râs era șeful.

 • Publicul românesc este receptiv și deschis când vine vorba de stand-up comedy?

Da, din ce în ce mai mult. Suntem norocoși.

 • În momentul în care urcați mai mulți pe aceeași scenă pentru același show, cum vă organizați pentru ca toți să vă puteți prezenta poantele, dar în același timp să existe și o cooperare vizibilă, să vă comportați ca și un grup?

Nu ține cont nimeni de nimic. Fiecare vrea să-și facă el/ea treaba și să fie cel mai bun. De regulă, cel mai bun e ultimul.

 • Spune-ne mai multe despre proiectele tale din prezent dedicate stand-up comedy-ului.

Nu am proiecte. Sper să reușesc să scriu în fiecare zi, dar nu prea îmi iese.

 • Pe lângă activitatea de comediant, ce alte pasiuni mai ai?

Basket și MMA.

 • Iar, pentru încheiere… Dacă ar veni o persoană la tine acum și ți-ar cere să o instruiești în arta comediei, care ar fi prima lecție dată?

Alege-ți mai bine profesorii 🙂

Cu Viorel Dragu ne vom vedea în curând! Alături de el va fi și Sorin Pârcălab, despre care veți afla mai multe în curând… Până atunci, vă urăm toate cele bune!

*Evenimentul „Stand-up comedy cu Sorin și Vio” nu este recomandat persoanelor sub 18 ani. Biletele s-au pus în vânzare la bar, în Queen’s Pub (strada Primăriei, numărul 23). Prețul unui bilet este de 25 de lei. Pentru rezervări și/sau informații, sunați la unul dintre numerele de telefon: 0259 434 434 sau 0730 434 434. Eveniment organizat de LB Shows.

stant-up_comedy_cu_sorin_si_vio

Interviu luat de Diana Pașc.