De ce am ales Oradea?

de |

De ce am ales Oradea?

De ce am ales Oradea? Din momentul în care vacanțele petrecute aici au devenit un loc care să mă facă să mă simt acasă cu adevărat, am știut că întâlnirea cu Oradea nu va mai fi doar temporală, ci va fi persistentă. Așa că, acum 7 ani, am decis și alături de familie ne-am mutat aici, tocmai din sudul României, însă nu am putut să aleg un oraș mai splendid decât Oradea, ospitalitatea și căldura oamenilor și al graiului lor m-au convins pe deplin.

Oradea mi-a oferit șanse și motive să cred că norocul vine în funcție de loc. Pentru mine, Oradea e o stea a norocului. E dincolo de cuvinte ce poți să trăiești în acest oraș. Începând de la locurile superbe pe care le poți admira fie zi, fie noapte, și până la ajutorul pe care dacă îl ceri, îl primești și din părți de la care nu te-ai aștepta. Oradea e o chemare spre un viitor strălucit al fiecărei persoane, cred eu. Cine se stabilește aici, nu are mari șanse să dorească să se mai desprindă de orașul posibilităților.

Foto: Dewayin Julie

Am vrut să aflu și opiniile altor persoane care au ales Oradea, și iată:

Când eram la liceu în Carei, auzeam despre Oradea ca fiind un oraș mare , frumos , cu influențe culturale masive, locuri splendide de vizitat . Câteva din rudele mele erau de mult timp stabilite aici. Veneam în fiecare vacanță de vară şi şi astfel am început să cunosc și eu anumite locuri speciale din Oradea. E un oraș dezvoltat din punctul de vedere al civilizației, cât și a culturii, a obiectivelor turistice diverse. Este un oraș din care să îți poți forma un orizont, o carieră în viață . Am ales Oradea pentru a-mi forma viitorul. Am ales acest oraș pentru a vizita și a înțelege culturile și limbajul specific, pentru a fi aproape de familie, dar mai ales pentru frumusețea acestor locuri”, Teodora Negrea, studentă anul I la Facultatea de Jurnalism.

De ce am ales Oradea?

Am ales-o pentru oamenii săi, pentru locurile de vizitat, pentru faptul că îmi este familiară. Ca și un prieten vechi, pe care nu l-ai văzut de mult timp, dar totodată doar vă înțelegeți. Pentru atmosfera bună, mâncarea caldă și poveștile oamenilor din tramvai, stradă, facultate sau pub- ul favorit”, Alex Toma.

de ce am ales oradea

Foto: Alex Toma

„Am decis împreună cu cea mai bună prietenă, să venim aici la facultate. Cochetam cu ideea de Cluj, noi fiind din Zalău. Auzisem multe lucruri bune despre Oradea, așa că fără să mai dăm cu banul, am ales acest oraș. Poate nu am răspunsul clar la întrebarea de ce am ales Oradea. Dar știu de ce am rămas. Pentru oamenii frumoși, pentru senzația de acasă pe care mi-a oferit-o. Am rămas pentru că cei mai buni prieteni ai mei, i-am cunoscut aici. Și nu în ultimul rând, unele dintre cele mai frumoase experiențe trăite de mine, se leagă într-un fel de acest oraș”, ne spune Amalia.

Foto: Mihai Dan.

Cu siguranță Oradea e un oraș care stă sub o stea a norocului, și care trebuie ales de cât mai multe persoane pentru a se stabili ori pentru a urma studiile aici.

Foto sus: Claudiu Oros.