Curs dedicat fermierilor bihoreni

de |

Curs dedicat fermierilor bihoreni

 

Fermierii bihoreni care doresc să treacă de la producția convențională la cea ecologică au șansa de a participa la un curs organizat în Cetatea Oradea, Corpul C, etaj III, de către Federația Agricultorilor de Munte „Dorna” (FAMD), în parteneriat cu Asociația Județeană a Crescătorilor și Lucrătorilor în Reproducția Animalelor Bihor (AJCLRA Bihor).

Sub denumirea „Agricultură ecologică”, cursul se adresează atât fermierilor care au aplicat Măsura 11 – Agricultura Ecologică, cât și celor care analizează trecerea la producția ecologică. Acest curs dorește să vină în sprijinul tuturor celor care decid să treacă la agricultura convențională la cea ecologică, oferindu-le acestora informații cu privire la acest segment. Competențele dobândite în urma acestui curs îi va ajuta pe fermieri să privească în ansamblu asupra sprijinului Uniunii Europene pentru cei care aplică sistemul ecologic de producție, vor căpăta un bagaj informațional de bază cu privire la mecanismele de decizie pentru trecerea de la sistemul convențional la cel ecologic.

 

În cadrul cursului vor fi dezbătute următoare teme:

1. Noile reglementări ale Uniunii Europene (UE) pentru 2014 – 2020

2. Introducere în conceptul UE de sprijinire financiară a agricultorilor pentru aplicarea măsurilor de protecție a mediului, inclusiv măsurile suplimentare pentru dezvoltarea rurală (cu referire la toate intervențiile anterioare): modificări și completări specifice României și reglementări privind solicitările de finanțare.

3. Reguli și principii aplicabile în producția ecologică vegetală.

4. Reguli și principii aplicabile în producția ecologică animalieră.

Prețul cursului este de 210 lei pentru membrii AJCLRA Bihor și de 260 de lei pentru non-membrii, iar înscrierile se pot face la adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 0743 576 722

AJCLRA Bihor (Asociația Județeană a Crescătorilor și Lucrătorilor în Reproducția Animalelor) Oradea
Str. Navigatorilor nr. 43 A, jud. Bihor
           [email protected]
tel: 0773 907.328
Președinte: Dr Oros Liviu, Avior Prod SRL