Asociația pentru fermierii bihoreni

de |

Asociația pentru fermierii bihoreni

 

Din dorința de a ajuta și de a contribui activ la dezvoltarea agriculturii bihorene, la data de 12 aprilie 2012 a luat naștere Asociația Județeană a Crescătorilor și Lucrătorilor în Reproducția Animalelor Bihor (AJCLRA Bihor). Aceasta își propune să vină în sprijinul micilor fermieri care doresc să investească în acest segment, să îi ajute să se dezvolte pe cei care deja activează în domeniul agriculturii și să ofere posibilitatea tuturor fermierilor de a face parte dintr-o asociație care luptă pentru drepturile lor.

Ca și obiective, AJCLRA Bihor își propun să conceapă proiecte pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile, pentru mici fermieri în vederea dezvoltării fermelor și creșterea numărului de animale deținute, sprijinirea în implementarea acestor proiecte și obținerea acreditării pentru controlul performanțelor la carne, pentru rasele de bovine. Mai mult decât atât, târgurile și expozițiile organizate pentru fermierii din cadrul asociației, au rolul de a promova produselor tradiționale și aducerea la cunoștința publicului bihorean, de existența acestor fermieri și importanța dezvoltării lor pentru bunul mers al societății și dezvoltării județului Bihor. Pe lista AJCLRA Bihor se mai regăsesc și o serie de conferințe și cursuri în cadrul cărora sunt discutate teme de interes local, discuții care contribuie activ la dezvoltarea activității fermierilor.

Apariția unui magazin de desfacere pentru materiile prime, precum și pentru ustensilele necesare fermierilor s-a născut odată cu nevoile fiecăruia, în timp ce acordurile de parteneriat cu diverse asociații și organizații similare sau din domenii de conexiune atât din țară cât și din străinătate stau la baza unei dezvoltări durabile.

Agricultura, cu toate ramurile sale, reprezintă cel mai important segment al economiei, motiv pentru care o astfel de asociație trebuie sprijinită pentru ca mai apoi, ea să sprijine pe mai departe fiecare proiect care vizează îmbunătățirea calității produselor și o productivitate sporită.

AJCLRA Bihor (Asociația Județeană a Crescătorilor și Lucrătorilor în Reproducția Animalelor) Oradea
Str. Navigatorilor nr. 43 A, jud. Bihor
           [email protected]
tel: 0773 907.328
Președinte: Dr Oros Liviu, Avior Prod SRL